Actueel

Artikel: Hypotheekadvies in gebarentaal

Foto van Fatima

Ctalents is trots op onze Ctalents topper Fatima die hypotheekadvies in gebarentaal geeft bij ABN AMRO bank.

Vanaf september is het voor doven en zeer slechthorenden mogelijk om bij ABN AMRO via de webcam een hypotheekadvies te krijgen in gebarentaal van onder andere Fatima. ABN AMRO is de eerste grootbank in Nederland die deze dienstverlening biedt.

Dit is een prachtig mooi voorbeeld van hoe Diversiteit en Inclusiviteit voor een organisatie kan werken. Ctalents draagt hier een steentje aan bij door kwalitatieve kandidaten aan te leveren en op zoek te gaan naar die perfecte match. Welke organisatie volgt? 

Lees hier het volledige artikel van ABN AMRO.

Artikel: Een beperking kan ook een voordeel zijn

Foto van Stan

Ctalents streeft ernaar zoveel mogelijk mensen met een visuele of auditieve beperking te helpen aan een baan. Stan van Kesteren (26 jaar, slechthorend) is één van de mensen die via Ctalents werk vond.

In juli 2016 studeerde Stan af met een master Journalistiek en Nieuwe Media. In eerste instantie begon hij als freelance journalist en tekstschrijver. Bij zijn eerste sollicitatie was het direct raak. Hoe hij dit voor elkaar kreeg, lees je in dit artikel.

Lees hier het succesverhaal van Stan.

Blog: Melissa over solliciteren

For the very first time

Solliciteren, een woord waar sommigen meteen rillingen van krijgen. Dat is ook niet gek. Vooral als je dit nog nooit eerder gedaan hebt, zoals ik tot twee maanden geleden.  Natuurlijk heb ik wel sollicitatiegesprekken gehad voor bijbaantjes en stages, maar dat is vaak niet vergelijkbaar met een sollicitatiegesprek voor een ‘grote mensen baan’. Ik ging van start.

Lees hier de volledige blog van Melissa.

Artikel: Van de ene op de andere dag een baanFoto van Kees

Maandag wist hij nog van niets, dinsdag had hij een baan. Dat is het verhaal van de slechtziende Kees, één van de trainees met een arbeidsbeperking die via Ctalents aan het werk is gekomen. Hieronder lees je hoe zijn traject bij Ctalents is verlopen en hoe hij uiteindelijk dankzij Ctalents een baan heeft gevonden.

Lees hier het succesverhaal van Kees.

Blog: Victor gaat aan de slag bij Movares

Foto van Victor

Mijn tijd bij Ctalents is al even voorbij, met goed resultaat: sinds mei 2015 werk ik bij Movares in Utrecht! Movares is één van de grootste advies- en ingenieursbureaus van Nederland.  Hier werk ik op de afdeling Gebouwen als assistent ontwerper in de groep architecten. Dit is een groep die bestaat uit 6 architecten, 4 assistent ontwerpers en 2 stagiairs. Ik werk met de andere architecten samen aan het maken van ontwerpen, niet alleen voor gebouwen, maar we ontwerpen ook bruggen en tunnels.

Lees hier de blog van Victor.

Blog: Enorm dankbaar voor deze kansFoto marc

Het voelt nu al bijna weer heel gewoon. Maar een half jaar geleden geleden had ik nooit durven dromen dat ik zo'n succesvol sollicitatieproces zou meemaken. Dankzij Ctalents is dat werkelijkheid geworden.

Bij alle drie de sollicitatieprocedures was er een positieve klik en werd mij een baan aangeboden. Ongelooflijk, maar waar, ik kwam zelfs in de luxe positie dat ik mocht kiezen uit drie geweldige banen.

Lees het volledige verhaal van Marc.

Nieuws: De participatiewetParticipatiewet

Wat is de participatiewet? En wat betekend dit voor uw bedrijf?

Per 1 januari 2015 is de participatiewet van kracht. Deze wet voegt de Wet werk en bijstand, de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en de Wajong samen. De participatiewet heeft als doel dat jong gehandicapten gaan werken naar vermogen.

Meer informatie over de participatiewet.

Blog: Je talent telt, niet of je doof of slechthorend bent!Foto van Lieke

Een jaar later na mijn tijd bij Ctalents… meer zelfvertrouwen, blij, toekomstplannen, een groter netwerk en continue meer uit mezelf willen halen. Daarnaast ben ik inmiddels een jaar werkzaam bij PwC en… mijn contract is verlengd, YES! Ik ben zo blij!

Lees meer over de verlenging van Lieke.

Blog: Hoe Serhat een baan vond via Ctalents  

Foto van Serhat

Een vriendin had Ctalents aan mij aangeraden, hierdoor zou mijn kans op een baan worden vergroot. In eerste instantie geloofde ik dat niet, in verband met de afwijzingen die ik keer op keer kreeg als ik solliciteerde. Ik ging stug verder met solliciteren maar helaas. Wéér geprobeerd en weer geen resultaat. Na deze afwijzing heb ik mij direct aangemeld bij Ctalents als trainee.

Lees hier de volledige blog van Serhat.

Blog: Geef mensen met een beperking een kans, and… Be prepared to be amazed!

Foto van Michel
Vermoeid maar voldaan zit ik in de trein terug naar huis. Ik heb net een gesprek gehad met twee mensen bij een mogelijke werkgever in Amsterdam waar ik via Ctalents mee in
 contact ben gekomen. Ik herinner me nog dat ik destijds o zo brutaal, maar met de beste intenties, tegen die mensen die bij ons kwamen heb geroepen ”over een aantal weken ben ik jullie collega”.

Lees de volledige blog van Michel.

Blog: Netwerken, je moet er maar van houden..

Te verlegen om op iemand af te stappen? Koude rillingen bij het horen van het woord netwerken? Ik weet hoe je je voelt. Als je mij begin dit jaar op een netwerkbijeenkomst had gezet, zou ik die persoon zijn die afwachtend in een hoekje met het rietje in zijn drankje zat te spelen. Afgelopen jaar ben ik tijdens mijn traineeship bij Ctalents echter regelmatig in het diepe gegooid en sindsdien is er veel veranderd.

Lees verder over netwerken.

Video: Rosalie in de schijnwerper bij UWV perspectief

Video: Zie hier de video over hypotheekadvies in gebarentaal