Succesverhaal van Stan: ‘Een beperking kan ook een voordeel zijn’

Ctalents streeft ernaar zoveel mogelijk mensen met een visuele of auditieve beperking te helpen aan een baan. Stan van Kesteren (26 jaar, slechthorend) is één van de mensen die via Ctalents werk vond. Bij zijn eerste sollicitatie was het direct raak. Hoe hij dit voor elkaar kreeg, lees je hier.

Slechthorend. Nou en?!

In juli 2016 studeerde Stan af met een master Journalistiek en Nieuwe Media. In eerste instantie begon hij als freelance journalist en tekstschrijver. Als voorzitter van SH-jong, een vereniging voor slechthorende jongeren, was hij in die tijd bezig met de korte documentaire getiteld Slechthorend. Nou en?!. Sandra Ballij, de oprichter van Ctalents, was aanwezig bij de vertoning van de documentaire en na afloop raakte zij met Stan in gesprek.

Foto van Stan

Stan

Aan het werk

Na het gesprek met Sandra kwam Stan langs bij Ctalents om verder te praten. Gaandeweg kwam naar voren dat hij openstond voor een nieuwe uitdaging, en dat Ctalents daar mogelijk bij zou kunnen ondersteunen. Naar aanleiding van dit gesprek en een aantal assessments stelde Ctalents een profiel van Stan op. Dit profiel werd voorgelegd aan een consultancybureau, waarna dat bedrijf Stan uitnodigde voor een sollicitatiegesprek. Het klikte direct. Stan startte begin maart 2017 in zijn huidige functie.

Een andere kijk

Het consultancybureau werkt aan een serie van vier masterclasses over inclusief werkgeven: het aannemen van en werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Stan's taak is om de masterclasses te organiseren en te promoten, intakegesprekken te houden met (potentiële) deelnemers en de masterclasses voor te bereiden. Hij merkt dat hij juist door zijn beperking van waarde is voor zijn werkgever: “Ik kijk op een andere manier naar zaken als toegankelijkheid. Zo heb ik onlangs aangekaart dat bepaalde filmpjes op de interne website voor personen met een arbeidsbeperking niet ondertiteld waren.” Daarnaast worden ook zijn journalistieke kwaliteiten door zijn werkgever benut. Zo schreef hij enkele MVO-gerelateerde artikelen en maakte hij een korte video voor de interne Corporate Citizenship-awards.

De rol van Ctalents

Een groot voordeel van het bedrijf waar hij nu werkt, vindt Stan de flexibiliteit. “Na de eerste masterclass was ik erg moe, maar mijn werkgever vond het geen probleem als ik de dag daarna thuis zou werken om wat uit te rusten. Doordat het bedrijf mij die vrijheid geeft, kan ik mijn energie beter managen.” Ook ondersteunt Ctalents hem nog steeds, wat hij erg prettig vindt. Hij vertelt: “Soms is het lastig om sociaal mee te komen. Het project is grotendeels zelfstandig, daardoor werk ik niet binnen een bestaand team. Het is fijn om met de mensen van Ctalents te bespreken wat ik daaraan kan doen.”

Auteur: Lucas de Jong

Wil jij net als Stan weer aan het werk? Ctalents is de match tussen zintuiglijk talent en diverse werkgevers. 

Bekijk snel alle openstaande vacatures van Ctalents of schrijf je in!