I believe I can fly

Op een dag lag ik heerlijk te dromen. Nieuwsgierig waarover? Ik droomde dat ik een zakenman was en een eigen kantoortje had als Junior Controller. Ik gaf een presentatie aan de klanten van de grootste bedrijven. Met deze presentatie probeerde ik een stap in mijn carrière te maken en werd gepromoveerd. Ik was vol zelfvertrouwen en zelfverzekerd dat ik bij zo’n groot bedrijf kon werken, ondanks dat ik een lichte beperking heb. Maar... toen werd ik wakker en was het helaas gewoon weer zo’n dag zoals ik dagelijks leef. Werkloos, alleen maar vrijwilligerswerk en verder genoot ik van mijn dochter. Met dochter bedoel ik natuurlijk mijn Amerikaanse Stafford Terriër hond, zie foto 😉

Deze periode was voor mij erg frustrerend, omdat ik ook graag aan het werk wou. En dan vooral in een functie die bij mij past. Maar tot op heden lukte mij dit niet door mijn beperkte ervaring en doofheid. Bij de bedrijven waar ik heb gesolliciteerd was de valkuil vaak niet mijn beperking maar mijn CV, omdat ik nog geen volledig CV had voor de toekomstige baan die ik wil.

Aanmelden bij Ctalents

Een vriendin had Ctalents aan mij aangeraden, hierdoor zou mijn kans op een baan worden vergroot. In eerste instantie geloofde ik dat niet, in verband met de afwijzingen die ik keer op keer kreeg als ik solliciteerde. Ik ging stug verder met solliciteren maar helaas. Wéér geprobeerd en weer geen resultaat. Na deze afwijzing heb ik mij direct aangemeld bij Ctalents als trainee.

Binnen een paar dagen kreeg een mail van Ctalents dat ik op intakegesprek mocht komen! Ik vond dit spannend, omdat ik graag wil laten zien dat ik talent heb. Want hetgeen wat op mijn CV staat laat niet mijn persoonlijkheid zien. Gelukkig kon ik bij Ctalents mijn competenties en talenten laten zien door o.a. door het assessment wat bestaat uit diverse testen, zoals een vaardigheid-, IQ-, persoonlijk- en competentietest. Vervolgens gaf ik aan wat ik zelf versta onder mijn talenten en passies. Bij Ctalents heb ik diverse opdrachten gekregen die ik zelfstandig kon uitvoeren. Door deze opdrachten werd inzichtelijk wat mijn sterke punten zijn. Daarnaast heb ik door deze opdrachten mijn kennis verder ontwikkelt en ben ik doorgegroeid.

Het ctalents programma

Ctalents heeft een groot netwerk van bedrijven waar ze openstaan voor zintuiglijk talent. Tijdens mijn traineeship heb ik ook verschillende jobdates gehad, dit was voor mij een goede warming-up ter voorbereiding van mijn sollicitatiegesprek bij een grote internationale bank!

En toen mocht ik op sollicitatiegesprek! Het eerste gesprek ging zo goed, dat ik ook op tweede sollicitatiegesprek mocht komen met uiteindelijk heel GOED NIEUWS: Ik was aangenomen! Per 1 april start ik met mijn nieuwe baan. Dit voelde zo goed, ik zou het liefst van de daken schreeuwen hoe blij ik ben! Mijn gevoel zegt dat ik deze kans met beide handen moet aangrijpen. Ik mag lekker aan het werk, de uitkering wordt geschrapt en ik ga in loondienst!

Dromen komen uit

En weetje… Het kan zo maar dat mijn droom echt gaat uitkomen! Ik ga eerste grote stappen nemen bij deze internationale bank en daarna groei ik misschien wel door als Junior Controller. Ik geef niet op. Mijn motto is: Make the impossible possible (Quote – Stichting Skyway). En dat zal ook zeker bij JOU gebeuren. Ik heb besloten om al mijn vrijwilligerswerk te stoppen en te focussen op mijn carrière. Wel blijf ik voorzitter van SWDA (Stichting Welzijn Doven Amsterdam). Ik wil andere doven jongeren blijven inspireren  om ervoor te gaan en dat je niet afhankelijk moet blijven van je uitkering. Want als je een uitkering krijgt, leef je wel van dag tot dag maar je kiest niet voor een echte toekomst!

Wil jij net als Serhat weer aan de slag? Ctalents is de match tussen zintuiglijk talent en diverse werkgevers. Meld je gratis aan voor onze database & wordt als eerste op de hoogte gebracht van alle vacatures óf meld je direct aan voor ons talentenprogramma / traineeship!

Aanmelden talentenprogrammaInschrijven database

Door Ctalents is Serhat (doof) weer aan het werk

Serhat, één van de uitgestroomde talenten van Ctalents.