Van de ene op de andere dag een baan

Maandag wist hij nog van niets, dinsdag had hij een baan. Dat is het verhaal van de slechtziende Kees, één van de trainees met een arbeidsbeperking die via Ctalents aan het werk is gekomen. Hieronder lees je hoe zijn traject bij Ctalents is verlopen en hoe hij uiteindelijk dankzij Ctalents een baan heeft gevonden.

Contact met Ctalents

Toen Kees zijn studie Technische Informatica in Delft had afgerond, begon hij zijn loopbaan als IT-adviseur bij een grote multinational. Nadat hij daar een jaar met veel plezier had gewerkt, liep zijn contract af en moest hij op zoek naar nieuw werk. Na anderhalf jaar zonder resultaat zelf te hebben gezocht, wees een oud-collega hem op een vacature die werd aangeboden door Ctalents. Hierdoor kwam hij in contact met Ctalents. Zodoende begon hij eind maart 2016 met een traineeship bij CtheCity.

Wat is CtheCity?

Bij CtheCity kunnen bezoekers de wereld ervaren zoals een blind persoon dat doet, door onder begeleiding van een gids rond te lopen in allerlei nagebouwde omgevingen die het dagelijks leven simuleren. In deze ruimtes is het donker, waardoor je letterlijk geen hand voor ogen ziet. Trainees van Ctalents kunnen hier werkervaring opdoen in verschillende takken van het bedrijf. Naast het geven van rondleidingen kan het hier gaan om het op orde houden van de representativiteit van CtheCity, het afhandelen van de kassa, of het benaderen van reserveringen van Ctaste om hen de genoegens van CtheCity te vertellen.

Hoe Kees werk vond

Het traineeship bij Ctalents begint met een assessment waarmee de trainee zelf en Ctalents een beeld krijgen van de capaciteiten en ambities van de trainee. Kees is tijdens zijn traineeship op gesprek geweest bij meerdere organisaties. Deze gesprekken leverden om verschillende redenen niets op. “Er moet een klik zijn van beide kanten, maar ik zag zelf geen klik”, aldus Kees. “Dat kwam deels door de bedrijfscultuur en deels door de inhoud van het werk.”

Bij de organisatie waar Kees nu inmiddels een half jaar werkt, had Ctalents een aantal profielen zonder naam doorgegeven. Uiteindelijk reageerde de organisatie op zijn profiel. Kees vertelt: “Maandagmiddag werd ik gebeld of ik de volgende dag op gesprek kon komen. Het voelde alsof ik bij de commando’s zat en te horen kreeg dat ik daar de volgende dag op dat tijdstip moest opkomen.” Hij ging het gesprek in zonder al te hoge verwachtingen, maar na het eerste gesprek was het meteen duidelijk dat dit een goede match was. “Soms duurt het wat langer voordat je een baan gevonden hebt, maar het kan dus ook best snel gaan.”

Een beperking maar geen belemmering

Kees vertelt met veel enthousiasme over zijn werk. “Mijn eerste opdracht was het opzetten van een kennissysteem om bestaande afspraken in kaart te brengen en hier ordening in aan te brengen. Nu ben ik bezig met het opstellen van een businesscase voor de mogelijke aanschaf van een nieuw IT-systeem.” Zijn beperking vormt allerminst een belemmering bij zijn werk: “Als Projectmedewerker moet ik vooral veel meedenken, waarbij mijn analytische kwaliteiten goed van pas komen. Ik ben er goed in om de vertaalslag te maken van business naar IT.”

Zijn collega’s naar CtheCity

Kees bleef contact houden met Ctalents nadat hij voor deze organisatie aan de slag was gegaan. Als hij ergens tegenaan zou lopen, zou hij dat met Ctalents kunnen bespreken. Zoals vaker gebeurt bij Ctalents, nam hij zijn nieuwe directe collega’s mee naar CtheCity voor een inspiratiesessie. Naast het vertellen over zichzelf, zijn beperkingen en zijn aanpassingen op de werkvloer, bestond deze sessie ook uit een tour. Hierin konden zijn collega’s zelf ervaren hoe het is om blind te zijn. Kees werkt nu nog steeds parttime bij CtheCity. Gewoon, omdat hij dat leuk vindt.

Gepubliceerd: 11 juli 2017
Door: Lucas de Jong

Kees

 

Wil jij net als Kees weer aan het werk? Ctalents is de match tussen zintuiglijk talent en diverse werkgevers. 

Bekijk snel alle openstaande vacatures van Ctalents of schrijf je in!