Solliciteren – For the very first time

Blog over solliciteren door Melissa

For the very first time

Solliciteren, een woord waar sommigen meteen rillingen van krijgen. Dat is ook niet gek. Vooral als je dit nog nooit eerder gedaan hebt, zoals ik tot twee maanden geleden.  Natuurlijk heb ik wel sollicitatiegesprekken gehad voor bijbaantjes en stages, maar dat is vaak niet vergelijkbaar met een sollicitatiegesprek voor een ‘grote mensen baan’. Ik ging van start.

Call before action

Na wat zoeken op het web, had ik een vacature gevonden die echt geschikt voor me was. Ik had voor mezelf een aantal vragen opgeschreven, want ik wilde graag bellen naar de desbetreffende organisatie. Met succes! Het gesprek verliep erg soepel en ze begon ook vragen aan mij te stellen. Daar kon ik mooi op anticiperen en mezelf verkopen. Zo, nu had ze in ieder geval mijn naam alvast gehoord. Door naar de volgende stap!

Het ontcijferen van de vacature

Maar wat nu? Ik wist niet goed waar ik moest beginnen, want wat staat er nou echt in zo’n lap tekst? Ik had tijdens het telefoongesprek al wat belangrijke punten kunnen achterhalen, maar lang niet alles. Het ontcijferen kon dus beginnen. Aniek van Ctalents hielp me bij het solliciteren. Samen zochten we de kernwoorden uit de vacature die relevant waren voor de functie. Daarna hebben we gekeken hoe we die kernwoorden konden vertalen naar mijn ervaringen. Toen kon het schrijven beginnen. Het format voor het schrijven van een sollicitatiebrief, gaf me handvatten voor de structuur. Na wat geklungel was de eerste versie af. Aniek gaf me nog wat tips en ook een Lisette had feedback. Nadat ik deze opmerkingen had verwerkt, heb ik de brief en mijn cv opgestuurd. Na ietwat opgelucht te zijn, kon het wachten beginnen.

Let’s talk about your skills

Ja hoor, het verlossende mailtje kwam. Ik werd uitgenodigd voor mijn eerste gesprek. Stiekem was ik best trots dat ik met mijn allereerste sollicitatiebrief meteen een gesprek in ‘the pocket’ had. Nou, voorbereiden maar! Ik wist wel enigszins wat voor vragen ik kon verwachten tijdens het gesprek, maar hoe moet ik op die vragen antwoorden? Vooral als het om mijn sterke eigenschappen gaat. Het heeft me ontzettend geholpen om dit met Aniek door te nemen. Om er samen over na te denken, heb je het ‘ergens in je hoofd’ zitten inclusief voorbeelden waaruit blijkt dat jij die eigenschap bezit. Als finishing touch heb ik met Lisette geskypet. We namen nog even de belangrijkste punten door, want oefening baart nou eenmaal kunst.

Serious business

Nadat ik het hele weekend na had gedacht over de kleding die ik aan zou trekken, zat ik met gelakte nagels, lichte make-up, hakken en een keurig jurkje in de trein. Nu kwam het er echt op aan. Door de goede voorbereiding, had ik nauwelijks zenuwen.

Het gesprek verliep erg prettig. In plaats van een vragenvuur, werd het echt een dialoog met mijn twee gesprekspartners en kon ik goed uit mijn woorden komen. Dit resulteerde in een uitnodiging voor een tweede gesprek. Wow! Dit allemaal met mijn eerste brief! Ik was blij en vol goede moed ging ik een week later naar het tweede gesprek. Weer verliep het gesprek goed en ging ik met een positief gevoel de deur uit. De volgende dag kwam het verlossende telefoontje. Helaas, ik was het niet geworden. De reden? Iemand had meer ervaring in een bepaalde vaardigheid. Ik snap de keuze volkomen en ze was verder erg positief over me. Ook dat gaf me een fijn gevoel. Ik had alles gegeven voor deze baan. Was ik teleurgesteld? Ja. Was ik ontevreden? Zeker niet! Bij de laatste drie horen van de meer dan honderd sollicitanten is voor mij een goede prestatie. Vooral voor de eerste keer. Voor mij was dit een goede leerschool. Niet alleen op het gebied van een sollicitatiegesprek voeren, maar ook met het ‘zoeken’ naar mijn talenten. Op naar de volgende gesprekken!

 

 

Melissa

Melissa

Inmiddels is Melissa aan de slag via Ctalents. Ben jij ook benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Kijk dan op de vacaturepagina van Ctalents of schrijf je in!