Je talent telt, niet of je doof of slechthorend bent!

Een jaar later na mijn tijd bij Ctalents… meer zelfvertrouwen, blij, toekomstplannen, een groter netwerk en continue meer uit mezelf willen halen. Daarnaast ben ik inmiddels een jaar werkzaam bij PwC en… mijn contract is verlengd, YES! Ik ben zo blij!

Hoe kijk ik terug op het afgelopen jaar binnen bij PwC en naar mijzelf?

Het begon met een moeilijke start van mijn masterstudie. Ik moest wennen aan de nieuwe vaktermen, een nieuwe omgeving en de combinatie van werk en studie. Mijn belangrijkste ontdekking: De meerwaarde van schrijftolken in plaats van gebarentolken tijdens een college. Gebarentolken helpen bij de communicatie, maar voor het vertalen van vaktechnische taal gaat er veel informatie verloren of wordt niet de juiste informatie doorgegeven. Dit maakt studeren lastig. Als ik nu bedenk hoe ik de vorige opleidingen heb afgerond met gebarentolken, ben ik verbaasd over mijzelf. Het vereiste veel zelfstudie!

Inmiddels zet ik nu ook schrijftolken in tijdens diverse meetings bij PwC. In het begin was ik beetje angstig dat de tikgeluiden mijn collega’s zouden hinderen, maar mijn collega’s vinden het geen enkel probleem. Dit is echt heel fijn, want nu begrijp en volg ik alles zoveel beter! Ik zie dit als een stap om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen op het fiscale vakgebied en mijn carrière.

Het afgelopen jaar heb ik veel goede momenten meegemaakt bij PwC. Mijn collega’s zijn meegegaan op een uitje naar Ctalents, daar hebben ze een rondleiding gekregen binnen bij CtheCity. Voor mij was het belangrijkste moment de gebarencursus van Said, docent NGT & een goede vriend. Sommige van mijn collega’s gebaren nu weleens koffie, thee, water en meer. Dit levert vaak leuke conversaties op!

Laatst sprak ik met mijn zusje dat veel mensen mij als ‘horende’ zien. Dit komt, omdat ik goed kan praten en liplezen. Maar ook ik loop soms nog wel eens tegen dingen aan en dan wil ik graag deze mensen bewust maken dat ik doof ben. Ik vind het fijn vind dat deze bewustwording continue blijft. Mijn zusje zei toen: “Je moet gewoon blijven gebaren naar je collega’s, zoals goedemorgen, thee, koffie en meer!” Dit ben ik meer gaan doen en ik durf nu ook meer te communiceren in de lift. Ook bij de receptie kennen ze mij meteen als ik een bezoeker (tolk) wil registreren. Zo heb ik mijn contacten binnen het gebouw van PwC opgebouwd. Een voordeel is dat mensen mij goed onthouden omdat ik doof ben. Ik voel wel een beetje druk dat mensen een goede indruk onthouden en anders snel afhaken. Mijzelf durven zijn en op mijzelf te leren vertrouwen is het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd. Je intelligentie en doorzettingsvermogen, daar wordt naar gekeken. Of je doof of slechthorend bent wordt op den duur vergeten!

Ik ben Ctalents ontzettend dankbaar, omdat ze deze kans voor mij mogelijk hebben gemaakt. En raad andere dove en slechthorende mensen aan om via Ctalents een baan te zoeken. Je krijgt niet alleen begeleiding tot een baan, maar ook je netwerk wordt groter en je communicatieve/sociale vaardigheden op de werkvloer worden verbeterd. Ctalents blijft ook een stevige basis waar je op kan terugvallen om te sparren als hiervoor behoefte is. Mede door mijn enthousiasme in Ctalents ben ik sinds kort bestuurslid bij de Stichting Ctalents om deze kansen mogelijk te maken voor andere mensen met een zintuiglijke uitdaging!


Tags:
Doof of slechthorend

Blog

 
 

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking