Enorm dankbaar voor deze kans

September 2016 – Marc, 35 jaar

Het voelt nu al bijna weer heel gewoon. Maar een half jaar geleden geleden had ik nooit durven dromen dat ik zo’n succesvol sollicitatieproces zou meemaken. Dankzij Ctalents is dat werkelijkheid geworden.
Vrezen voor carrière
Vorig jaar ging mijn werkgever nagenoeg failliet en verloor ik mijn baan. Ik vreesde dat mijn carrière voorbij was. Ik heb namelijk een ziekte waarbij mijn gehoor en zicht al achteruit is gegaan de afgelopen jaren. En steeds verder zal blijven gaan de komende jaren. Ik vroeg me af of ik weer een uitdagende baan zou vinden waarin ik op hoog niveau met mijn talenten kon werken. Waar wel rekening werd gehouden met mijn beperkingen. Gezien de huidige tijd, eerdere sollicitatie-ervaringen en mijn onzekere toekomst vreesde ik dat bedrijven mij die kansen niet meer zouden bieden.
Ook bij het UWV kreeg ik geen hulp, integendeel zij adviseerden mij om me maar gewoon ziek te melden. En het oordeel van de keuringsarts af te wachten wat enkele maanden zou duren. Dit maakte me hopeloos: ik wilde niet thuis zitten afwachten of ik “ziek genoeg” was om afgekeurd te worden.

Ik wil juist werken, want ik voel me namelijk niet ziek…

Ontmoeting met Ctalents op de Ziezo beurs
Toen sprak ik met iemand van Ctalents op de ziezo beurs en direct voelde ik een positieve energie dat er mogelijkheden waren. In een aantal gesprekken en tests werden mijn wensen, ervaringen en sterkten bepaald, sollicitatietips besproken en voelde ik me steeds meer empowered om aan de slag te gaan. Binnen 1 maand tijd werden via het netwerk van Ctalents, maar liefst drie sollicitatiegesprekken geregeld voor verschillende goede functies. Bij alle drie de sollicitatieprocedures was er een positieve klik en werd mij een baan aangeboden. Ongelooflijk, maar waar, ik kwam zelfs in de luxe positie dat ik mocht kiezen uit drie geweldige banen.

Zoals je kunt begrijpen ben ik Ctalents en ook de werkgevers die het via Ctalents aandurfden om mij aan te nemen enorm dankbaar voor de kansen die ze geboden hebben. Op 1 september begin ik weer, het is spannend en een echte uitdaging, maar die durf ik weer aan te gaan!


Tags:
Doof of slechthorend
Nieuws

Blog

 
 

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking