Maryna inspireert haar collega’s tijdens inspiratiesessie

Wanneer je aan de slag gaat op een nieuwe werkplek maak je kennis met een hoop nieuwe collega’s. Hoe verloopt die kennismaking? En hoe kun je het beste communiceren over je visuele en/of auditieve uitdaging? Maryna organiseerde samen met Ctalents een inspiratiesessie op haar nieuwe werkplek. Een goed moment om haar nieuwe collega’s beter te leren kennen, maar zeker ook om haar collega’s te inspireren en uit te leggen wat haar slechtziendheid in de praktijk eigenlijk betekent. 

“Met concrete voorbeelden laten zien wat er allemaal mogelijk is”

Mileen, talentmatcher bij Ctalents, startte de inspiratiesessie door kort iets over Ctalents te vertellen en haar rol als talentmatcher. Hierna gaf Mileen het woord aan Maryna. Maryna begon haar presentatie door iets over haar achtergrond, haar opleiding en werkervaring te vertellen. Vervolgens vertelde ze over haar oogaandoening en wat haar slechtziendheid in de praktijk voor haar betekent. Met concrete voorbeelden liet zij haar collega’s inzien dat zij net als ieder ander functioneert mits ze de juiste hulpmiddelen en aanpassingen gebruikt. Maryna gebruikt bijvoorbeeld vergrotingssoftware op haar computer, ze gaat vooraan zitten bij presentaties en ze ontvangt graag een powerpoint vooraf zodat ze hem kan doornemen.

Maryna heeft ervoor gekozen om haar presentatie luchtig te maken door veel leuke foto’s, plaatjes en veel grapjes erin te zetten. Dit zorgde ervoor dat er een warme en ontspannen sfeer ontstond tijdens de inspiratiesessie. Ze vertelde haar nieuwe collega’s hoe ze met haar beperking om gaat en dit waarderen zij enorm. Volgens Maryna is het mooi om hier open en eerlijk over te kunnen zijn naar elkaar toe.

“Door zelf te ervaren word je zelf extra bewust wat het betekent om slechtziend te zijn”

Nadat Maryna haar collega’s heeft laten inzien wat het voor haar betekent om slechtziend te zijn en welke mogelijkheden er allemaal zijn, werden haar nieuwe collega’s op de proef gesteld. De groep werd verdeeld in twee groepen. Één groep kreeg een simulatiebril op, hiermee kun je ervaren hoe het is om slechtziend te zijn. Zij kregen verschillende opdrachten en werden daarbij begeleid door de collega’s die geen simulatiebril droegen. Zo mochten zij een kopje koffie halen en een tekst voorlezen. Door middel van deze opdrachten werden collega’s net een stukje extra bewust van wat het in de praktijk betekent om minder te zien. Wat de collega’s van Maryna betreft waren de opdrachten dus een goede aanvulling op de presentatie.

Maryna maakt door middel van deze inspiratiesessie een goede start op haar nieuwe werkplek, iets waar wij als Ctalents natuurlijk trots op zijn!

Ben jij geïnspireerd geraakt en wil jij binnenkort ook aan de slag? Bekijk hier alle vacatures of schrijf je in als werkzoekende.

 


Tags:
Blog

Blog

 
 

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking