Wat is job carving?

Om een duurzame plaatsingen te realiseren voor de doelgroep auditieve en visueel beperkten, dan kan het zijn dat je de volgende tool nodig hebt:  job carving.  

Job carving houdt in dat je aanpassingen maakt aan de huidige werkzaamheden. Op de manier maak je de job toegankelijker voor de doelgroep. Het is belangrijk om altijd de 20-80 regel in acht nemen. Dit houdt in dat je niet meer dan 20 procent van de werkzaamheden mag aanpassen, omdat je anders te veel in je functiehuis verandert. Je kunt op verschillende manieren job carving toepassen. Zo kan je verschillende werkzaamheden weghalen en vervangen door werkzaamheden die toegankelijker zijn. Of je kunt werkzaamheden aanpassen zodat de werknemer het wel kan uitvoeren.  

Een voorbeeld hiervan is dat we op de klantcontactcentrale, in samenwerking met de klant, een vacature aangepast hadden zodat deze toegankelijker is voor slechthorende/dove kandidaten. Dit hebben we gedaan door het telefoneren van de functie af te halen en de werkzaamheden aan te vullen door het te beantwoorden van vragen van klanten via de chat, e-mail en social media kanalen.  

Een ander mooi helder voorbeeld is de functie audio en beeld specialist bij de politie. Deze functie was een combinatie van beeld en geluid waardoor die niet toegankelijk was voor zowel auditieve als visueel beperkten. We hebben samen met de politie de functie in tweeën gesplitst. Dit houdt dus in dat er nu twee functies zijn vrij gekomen, zowel een audio specialist als een beeld specialist. Zo is de functie van een audio specialist uitermate geschikt voor een visueel beperkte. De beeld specialist functie is uitermate geschikt voor een auditieve beperkten. 

Klik hier om meer te weten te komen over werken met een beperking.


Tags:
Blind of slechtziend
Blog
Diensten werkgevers
Doof of slechthorend

Blog

 
 

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking