A true personal connection

If you do what you love, youll never work a day in your life (Marc Anthony)

Het is de gedachte aan deze rake quote die me op mijn Ctalents werkdagen ’s ochtends vroeg uit bed doet springen. Na een rondje met de honden zet ik een kop thee naast m’n toetsenbord en scroll ik langs mijn afspraken van die dag. Het voelt zo bijzonder dat ik als coach elke dag weer met zoveel mooie mensen in gesprek mag gaan.

In deze Corona-tijden moeten we de coachingsessies op afstand doen. Hoe doen we dat? Bij coachen is de persoonlijke verbinding immers een belangrijke voorwaarde; er wordt nogal wat besproken tijdens zo’n sessie. Ik ben verre van technisch aangelegd en heb in de drie maanden die ik nu bij Ctalents al veel handigheidjes geleerd. Soms ook dankzij de creatieve input van de kandidaat zelf.

Het lukt ons samen goed om onderwerpen te bespreken als: assertiviteit, effectief communiceren en samenwerken, omgaan met feedback of obstakels, ontwikkelen van talenten, jezelf profileren en nog véél meer. Ik vind het prachtig om, vanachter mijn werktafel, een stukje met de mensen mee te lopen en te ‘connecten’.

En dus coach ik de ene kandidaat ‘gewoon’ via de telefoon, de andere via whatsapp-textchat, een volgende via videobellen (Skype, Teams, whatsapp-video) en weer een andere kandidaat via een combi van video en textchat. Soms ook chat ik met een kandidaat, die voor mij buiten beeld een gebarentolk naast zich heeft, die voor hem gebaart wat ik zeg en voor mij uitspreekt wat de kandidaat gebaart. Er is zoveel mogelijk! Ik zie ernaar uit om de mensen met wie ik zulke bijzondere gesprekken heb ook een keer live te ontmoeten. Maar intussen ben ik blij met al deze mogelijkheden, want, terug naar die quote: me persoonlijk verbinden met al deze bijzondere mensen voelt niet als werk, maar als een voorrecht.

Strive for improvement

To change the world, we improve ourself, our partners, our candidates and our society.

Wij hebben bij Ctalents 5 krachtige kernwaarden, die ons helpen onze missie te bereiken. We werken er bewust aan om deze waarden in alles wat we doen aanwezig te laten zijn en delen elke week met elkaar waar we ze hebben gezien of ingezet.

Deze week lag onze focus op de kernwaarde: ‘Streven naar verbetering’. Niet alleen wij houden elkaar scherp over wat beter kan, zowel in ons persoonlijk functioneren als in de organisatie, ook onze gedetacheerde kandidaten zijn erop gefocust zichzelf te verbeteren. Ik ervaar het als een voorrecht om hier, elke werkdag opnieuw, getuige van te mogen zijn.

Jezelf ontwikkelen doe je in stapjes. Vaak in zulke kleine stapjes, dat je soms niet eens doorhebt dat je ze maakt. Dat is jammer, want ook kleine succesjes moet je vieren! In onze coaching sessies zie ik ze en zorg ik ervoor dat we er even goed bij stilstaan.

Ik sluit aan het eind van elke werkdag mijn laptop af met een big smile van trots. Mag ik die trots eens met jullie delen? Hier volgen een paar mooie voorbeelden van zulke kleine, maar o zo belangrijke stapjes.

Ik denk aan de kandidaten die vanwege hun slechthorendheid soms het liefst hard zouden wegrennen van al die online dagstarts en weekly meetings met hun teams. In plaats daarvan nemen ze het woord en leggen hun collega’s uit wat ze nodig hebben om ook mee te kunnen komen. Ik denk aan de kandidaat die als service medewerker na de laatste Corona maatregelen ’s ochtends ineens geconfronteerd werd met klanten met mondkapjes, waardoor ze niet meer kon spraakafzien. Ik ben zo trots op de creatieve oplossingen die ze bedacht om toch met de klanten te kunnen blijven communiceren. Ik bewonder de kandidaten die zich inzetten om steeds meer non-visueel te werken, omdat hun zicht achteruit gaat; steeds minder op je zicht vertrouwen is een dapper proces. Dan is daar de kandidaat die een feedback gesprek met zijn collega initieerde om de samenwerking soepeler te laten verlopen en de kandidaat die reeds een aantal verbeteringen in werkprocessen van de organisatie waar ze onlangs startte heeft gesuggereerd. Mijn laatste voorbeeld betreft de kandidaat met enige telefoonvrees. Ze belt nu, zeker van zichzelf, letterlijk de wereld rond.

We verbeteren onszelf en daarmee elkaar en uiteindelijk onze maatschappij. Stapje voor stapje

We see talents

Houd deze pagina in de gaten…

Binnenkort vind je hier een nieuw verhaal over hoe wij onze kernwaarden in de praktijk brengen.

We play to win

Houd deze pagina in de gaten…

Binnenkort vind je hier een nieuw verhaal over hoe wij onze kernwaarden in de praktijk brengen.

Inclusion bij innovation

Houd deze pagina in de gaten…

Binnenkort vind je hier een nieuw verhaal over hoe wij onze kernwaarden in de praktijk brengen.

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking