Detachering: wat het voor jou kan betekenen 

‘Detachering? Wat is dat? Een nieuwe naam voor uitzenden die door een stel yuppies van de Zuidas is bedacht?’ De man die deze vraag stelde zag tegenover hem een jongen die, op zijn zachtst gezegd, met zijn smoel vol tanden stond. Ik werkte net twee maanden als recruiter, mijn eerste ‘grote mensen baan,’ en ik wist oprecht niet wat ik met deze vraag aan moest. Wat was dat eigenlijk; detachering? En wat maakte dat het zo wezenlijk verschilde van uitzenden? Groen als ik was bazelde ik een half antwoord bij elkaar terwijl mijn collega, die tot dan toe stilletjes had meegekeken, na elke slap geformuleerde zin instemmend knikte om mij een hart onder de riem te steken. Wat voor onzin ik heb verkocht kan ik mij niet meer heugen, maar overtuigend zal het niet zijn geweest. Daar zat ik dan: in keurig gestreken wit overhemd en bijpassend blauw pak. Een gup van een yup. Niet aan de Zuidas, maar toch verdomd dicht in de buurt… 

Het is nu twee jaar later. De yup-look heb ik inmiddels achter me gelaten en ingeruild voor iets dat beter bij me past. Ook mijn werkomgeving is veranderd: ik werk nu als Instroomspecialist bij Ctalents, een detacheringsbureau dat mensen met een auditieve- of visuele beperking concrete kansen biedt op de arbeidsmarkt. Inmiddels heb ik zoveel gesprekken gevoerd dat het gênante voorval dat ik hierboven beschreef niet meer voor komt. Bovendien heb ik een opleiding gevolgd waarin wetgeving, uitzending, detachering en dergelijke termen uitvoerig aan bod kwamen. Genoeg kennis om deze keer iets zinnigs te zeggen dus!  

Achter het concept van detachering gaat een enorme laag geschiedenis, lobbyen, wetgeving en cao’s schuil. Een complete reprise van de encyclopedie van arbeidsbemiddeling zal ik je besparen, maar een paar feitjes zijn relevant voor de rest van het verhaal, en bovendien leuk om te weten! Om te beginnen is het belangrijk om te erkennen dat detachering en uitzending veel overeenkomsten hebben. Ingewijden zal dit niet verbazen, ze komen namelijk voort uit dezelfde koker. Dat mijn gesprekspartner uit de introductie van deze blog detachering aanzag voor een flamboyante vorm van uitzendwerk is dus eigenlijk helemaal niet zo raar. Toch zijn de verschillen meer bepalend voor wat je uiteindelijk als werknemer ervaart bij een arbeidsbemiddelaar, en daar draait het uiteindelijk om. Daarom zet ik hieronder de voordelen van detachering voor je op een rij. Raadpleeg ze vooral als je een keer verlegen zit om werk, of als je een nieuwe stap in je carrière overweegt. Wel een kleine disclaimer: de punten die ik hieronder noem zijn hoofdzakelijk gebaseerd op de werkwijze die we bij Ctalents hanteren, ik kan natuurlijk niet garant staan voor andermans ethos! De punten die ik noem zijn veelal algemeen toepasbaar, maar extra relevant voor mensen met een auditieve- of visuele beperking. Juist voor deze groepen, die dikwijls discriminatie ervaren op de arbeidsmarkt, kan werken via een detacheerder veel deuren openen. 

De voordelen van detachering op een rij 

  • Persoonlijk contact! Klinkt als een open deur, maar dat is het echt niet. Veel detacheerders koppelen iedere nieuwe werknemer aan een eigen contactpersoon binnen de organisatie. Bij Ctalents doen we dit al vanaf de eerste kennismaking, zo wordt je zoektocht naar werk altijd begeleid door een vertrouwd gezicht. Daar gaat van onze kant veel werk in zitten. Van advies en begeleiding voor sollicitatiegesprekken tot een leuk presentje voor je verjaardag, of een bezoekje als het even niet zo goed gaat. Bij een uitzendbureau zul je dit niet snel zien; door de tijdelijke aard van de projecten waar je aan werkt is het namelijk helemaal niet in hun belang om zoveel tijd in je te investeren. 
  • Een perfecte match! Doordat een detacheerder je zo goed persoonlijk heeft leren kennen weten ze vaak net die baan of werkplek te vinden waar jij gelukkig van wordt. Weet je nog niet zo goed wat je wilt of kunt doen? Of ben je gewoon benieuwd naar je opties? Samen met een recruiter kom je er geheid sneller uit. Om dit goed te doen voeren wij bij Ctalents altijd intakegesprekken, daar ben je ongeveer een uurtje van je tijd aan kwijt, en je komt er altijd wijzer uit. Bovendien zijn ze gratis! Door zo te werk te gaan kunnen we bijvoorbeeld kijken wat voor bedrijfscultuur goed bij je zou passen, iets dat vaak over het hoofd wordt gezien bij een zoektocht naar werk. Komt dit ook bij uitzendwerk voor? Niet echt. Vaak stuur je je CV op en word je op gesprek gestuurd, einde verhaal. 
  • Een groot netwerk! Aansluitend op het vorige punt: detacheerders hebben vaak een behoorlijk netwerk van vaste partners waarmee ze samenwerken. Voor jou betekent dit dat er veel plekken zijn waar je aan de slag zou kunnen. Detacheerders leggen graag samenwerkingsafspraken vast met hun partners, zo ook bij Ctalents. Zo zorgen we ervoor dat sollicitatieprocedures soepel verlopen en je zekerheid hebt in je werk. Dat zorgt er ook voor dat je bij een interne reorganisatie vaak uit de wind blijft, je bent immers geen werknemer bij die werkplek, maar bij ons.
  • Er wordt in je geïnvesteerd! Detacheerders willen graag dat je zo lang mogelijk gelukkig kan werken. Bij veel partijen is het daarom mogelijk om bijvoorbeeld opleidingsbudget aan te vragen, mee te doen aan evenementen, en nog veel meer. De meeste detacheerders bieden je een contract waarmee je bij verschillende werkgevers aan de slag kunt, dus jouw ontwikkeling is ook voor hen erg belangrijk. Hier verschilt Ctalents wel enigszins van de norm op de arbeidsmarkt. Onze doelstelling is om mensen met een auditieve- of visuele beperking duurzaam werk te bieden. Heen en weer vliegen naar verschillende opdrachtgevers past dan niet zo goed, en daar passen we ook onze investering in de werknemers op aan. Daarom ontvangt iedereen die bij Ctalents werkt career coaching. Zo kun je je op persoonlijk en professioneel vlak ontwikkelen op een manier die goed bij je past. Ik ontvang zelf ook coaching, en ik kan je vertellen: het is een cadeautje! 

Natuurlijk zijn er nog meer voordelen te benoemen, maar dan duik je al snel de wereld van arbeidsrecht in, en dat wordt heel ingewikkeld. Mocht je na het lezen van deze blog geprikkeld zijn om te kijken of detachering iets voor jou is, plan dan vooral een gesprek met me in. Ik sta je met alle plezier te woord! Bekijk ook onze werken met een beperkingpagina.

Geschreven door Sjoerd Oostra


Tags:
Blind of slechtziend
Blog
Diensten werkgevers
Doof of slechthorend

Blog

 
 

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking