Victor gaat aan de slag bij movares

Mijn tijd bij Ctalents is al even voorbij, met goed resultaat: sinds mei 2015 werk ik bij Movares in Utrecht!

Movares is één van de grootste advies- en ingenieursbureaus van Nederland. Hier werk ik op de afdeling Gebouwen als assistent ontwerper in de groep architecten. Dit is een groep die bestaat uit 6 architecten, 4 assistent ontwerpers en 2 stagiairs. Ik werk met de andere architecten samen aan het maken van ontwerpen, niet alleen voor gebouwen, maar we ontwerpen ook bruggen en tunnels.

Het is een erg leuke groep, de sfeer binnen de afdeling en het bedrijf is informeel en positief.Movares is een groot bedrijf maar daar merk ik niet veel van. Mijn manager denkt goed mee met mijn functioneren, dat is ook erg positief.Als ik ergens meer tijd voor nodig heb vanwege mijn visuele beperkingkan ik die uren apart boeken, zodat ik niet elk project meer uren boek dan collega’s. Dat is voor mij belangrijk dus ik ben daar erg blij mee!

Ik heb ervoor gekozen om 36 uur per week te werken, ik mag zelf bepalen hoe ik die uren verdeel. Op dit moment werk ik negen uur per dag, vier dagen per week.
Het reizen is voor mij eigenlijk zwaarder dan het werken. Ik woon nu nog in Delft en dat is iets meer dan een uur reizen, hopelijk verandert dat snel, maar dan moet ik eerst een ander huisje vinden.

Het leukste project waar ik tot nu toe aan heb gewerkt is het ontwerpen van de nieuwe fietsenstalling voor station Delft. Enerzijds omdat ik zelf in Delft woon, anderzijds omdat het een uitdagende opgave was waarin ik rekening moest houden met heel veel omstandigheden. Het werken aan zo’n project is erg leerzaam en ik krijg voldoende vrijheid om mijn eigen invulling te geven aan de
opgaves. Omdat ik assistent ontwerper ben hoef ik niet vaak mee naar een overleg met de opdrachtgever, maar als de architect graag wil dat ik mee ga dan vind ik dat erg leuk en leerzaam.

Als ik na mijn eerste jaar door kan gaan op deze positie lijkt het me natuurlijk geweldig om na verloop van tijd de eindverantwoording over een project te krijgen. Ik kan – mede door de goede sfeer – helemaal mezelf zijn en dat is natuurlijk een vereiste om goed te kunnen functioneren en door te kunnen groeien, dus dit doel wil ik graag bereiken.

Wat ik bij Ctalents heb geleerd is om met een goed zelfbeeld en veel zelfvertrouwen mijn werk te doen. Ik ben in onbekende situaties soms verlegen en dat wordt door een visuele beperking zeker niet minder. Toch laat ik van me horen en durf ik alles te vragen wat ik wil vragen. Door open te zijn over mijn beperking snappen mensen wat ze aan me hebben. Ctalents heeft me dus niet alleen geholpen met het vinden van een baan, maar ook met het functioneren nadat ik de baan bemachtigd heb. Ik denk dat het belangrijk is dat elke trainee tijdens zijn traject bij Ctalents op een geschikte manier begeleid en gestimuleerd wordt om zwakke punten om te zetten in positieve punten. Hierdoor worden de positieve punten nog beter benut. Dit heeft mij enorm geholpen!


Tags:
Nieuws

Blog

 
 

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking