Over Ctalents

Doel van Ctalents

Op dit moment ligt de werkloosheid onder blinden, slechtzienden, doven en slechthorenden rond de 70%. Dit is schrikbarend hoog voor een groep mensen met een normaal denkend en lerend vermogen. Bij Ctalents geven wij deze doelgroep de handvatten om deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt.

- Verlagen van de werkloosheid van 70% naar 20% onder mensen met een zintuiglijke beperking.

- Komende 3 jaar 10.000 gemotiveerde en kundige blinden, slechtzienden, slechthorende en doven aan het werk te helpen.

Over Ctalents

Social enterpreneurs Pur Sang Sandra Ballij en Bas de Ruiter zijn na hun bankierscarrière een van de eerste succesvolle commerciële sociale ondernemingen van Nederland gestart in 2007: Restaurant Ctaste, dineren in het donker. Dit bedrijf laat jaar op jaar zien dat het de markt outperformt en tijdens de crisis gewoon gegroeid is. De basis van onze filosofie ligt in het feit dat als iets niet werkt je jezelf aanwent andere talenten in te zetten. Juist die talenten kunnen heel waardevol zijn binnen een bedrijf.

Achtergrond van Ctalents

In augustus 2014 is naast het restaurant in het donker, een nieuwe belevenis geopend op de Amsteldijk 52: CtheCity. Dit is een attractie in het donker waarbij elementen van de stad Amsterdam zijn nagebouwd. Zo ontdek je de markt, grachten, kroeg, het park en vele anderen.

Eind 2013 is er een traject gestart bij Zeeman waar deze filosofie, met een auditieve of visuele beperking in hun kracht te zetten, ook daadwerkelijk wordt geïmplementeerd en werkt.  Er werken nu ongeveer 20 mensen in de winkels en distributiecentrum van Zeeman.

Wat tijdens het pilot project naar voren kwam is dat er veel mensen met een auditieve of visuele beperking graag aan de slag willen. De doelgroep is meestal niet zeker genoeg tijdens de sollicitaties of weten niet goed wat er voor hun eigenlijk allemaal mogelijk is.  Werkloosheid onder deze doelgroep is te hoog. Om die reden is er een programma opgericht, die op de locaties van Ctaste, Ctalents en CtheCity worden uitgevoerd. Tijdens dit programma krijgen de kandidaten praktijkopdrachten gericht op hun achtergrond om zo zich verder te ontwikkelen. 

Droom: Verlagen van de werkloosheid van 70% naar 20%.

Onze droom is dat iedereen met een fysieke of zintuiglijke beperking, die gemotiveerd zijn om te werken, in hun talent te zetten. En ervoor zorgen dat zij kunnen werken binnen een commerciële omgeving waarin zij hun toegevoegde waarde kunnen laten zien.  Onze doelstelling: Het verlagen van werkloosheid onder auditieve en visuele beperkten verlagen van 70% naar 20%.

Visie

Stelt u zich eens een wereld voor waar wij in staat zijn om te kijken naar iemands talenten. Wij ook echt de slag kunnen maken om mensen met een zintuiglijke uitdaging in hun kracht te zetten. Zodoende dat dit zintuiglijk talent ook een commerciële onderscheidende kracht kan realiseren.

Het verhaal achter Ctalents, CtheCity en Ctaste (ondertiteld)

Team Ctaste

Het Ctalents team

Sandra Ballij

Sandra heeft 5 jaar ervaring als bankier en marketeer. Verder heeft Sandra 8 jaar ervaring in de branche van speciale talenten activatie en 2 jaar in het succesvol koppelen van talenten met grote werkgever.  Ook is zij ambassadeur van Social Enterprise, winnaar van de Dare to have a Dream Award 2013 enSocial Impact lab. Sandra is ook eigenaar van Ctaste, één van de eerste succesvolle commerciële sociale ondernemingen van Nederland.

Liset Bakker

Liset is sinds 2010  werkzaam bij restaurant Ctaste, hier is zij begonnen als gastvrouw en doorgestroomd als assistent bedrijfsleider met focus op HR. Ze heeft de studie Human Resource Management afgerond en afgestudeerd op sociaal ondernemen. Binnen Ctalents draagt zij sinds 2014 zorg voor het opzetten van het programma en het uitzenden & detacheren van de talenten.

Lisette Joosten  

Lisette is sinds 2014 werkzaam bij Ctalents als Talent Matcher. Met een Bachelor Culturele Antropologie en een Master Culture, Organisation and Management op zak heeft zij inzichten in groepsdynamiek en culturen binnen organisaties. Zij geeft trainingen aan de zintuiglijk talenten en onderhoud de relaties met de werkgevers. Door uitgebreide kennis van zowel de kwaliteiten van de trainee als de wensen van de werkgever bouwt zij een brug tussen beiden om zo de juiste match te maken. 

Aniek Decnop 

Aniek werkt sinds begin 2016 voor Ctalents als Talent Matcher. Door haar achtergrond in bouwkunde en bedrijfskunde en ervaring met duurzaam en sociaal ondernemen kan zij zich goed verplaatsen in de werkgevers. Door de talenten te begeleiden en te coachen, leert zij de wensen en behoeften van de talenten te combineren met die van de werkgevers. 

 

v.l.n.r. Liset Bakker, Lisette Joosten, Sandra Ballij

v.l.n.r. Liset Bakker, Lisette Joosten, Sandra Ballij