Over Ctalents

Doel van Ctalents

Op dit moment ligt de werkloosheid onder blinden, slechtzienden, doven en slechthorenden rond de 70%. Dit is schrikbarend hoog voor een groep mensen met een normaal denkend en lerend vermogen. Bij Ctalents geven wij deze doelgroep de handvatten om deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt.

Verlagen van de werkloosheid van 70% naar 20% onder mensen met een zintuiglijke beperking.

Komende drie jaar 10.000 gemotiveerde en kundige blinden, slechtzienden, slechthorende en doven aan het werk te helpen.

Over Ctalents

Social enterpreneurs pur sang Sandra Ballij en Bas de Ruiter zijn in 2007 na hun bankierscarrière een van de eerste succesvolle commerciële sociale ondernemingen van Nederland gestart: Restaurant Ctaste, dineren in het donker. Dit bedrijf laat jaar op jaar zien dat het de markt outperformt. De basis van onze filosofie ligt in het feit dat als iets niet werkt, je jezelf aanwent om andere talenten in te zetten. Juist die talenten kunnen heel waardevol zijn binnen een bedrijf.

Achtergrond van Ctalents

In augustus 2014 is naast het restaurant een nieuwe belevenis geopend op de Amsteldijk 52: CtheCity. Dit is een attractie in het donker waarbij elementen van de stad Amsterdam zijn nagebouwd. Zo ontdek je de markt, de grachten, de kroeg, het park en nog veel meer.

Eind 2013 is er een traject gestart bij Zeeman waar deze filosofie, mensen met een auditieve of visuele beperking in hun kracht zetten, ook daadwerkelijk wordt geïmplementeerd en werkt. Er werken nu ongeveer 20 mensen in de winkels en het distributiecentrum van Zeeman.

Tijdens de pilot kwam naar voren dat veel mensen met een auditieve of visuele beperking graag aan de slag willen. De doelgroep is echter vaak niet zeker genoeg tijdens de sollicitaties of weet niet goed wat er voor hen eigenlijk allemaal mogelijk is op de werkvloer. De werkloosheid onder deze doelgroep is dan ook te hoog. Om die reden is er een programma opgericht, die op de locaties van Ctaste, Ctalents en CtheCity worden uitgevoerd. 

Droom: verlagen van de werkloosheid van 70% naar 20%.

Onze droom is om alle mensen met een fysieke of zintuiglijke beperking die gemotiveerd zijn om te werken, in hun talent te zetten. Zo willen wij ervoor zorgen dat zij kunnen werken binnen een commerciële omgeving waarin zij hun toegevoegde waarde kunnen laten zien. 

Visie

Stelt u zich eens een wereld voor waarin wij in staat zijn om te kijken naar iemands talenten. Waarin wij ook echt de slag kunnen maken om mensen met een zintuiglijke uitdaging in hun kracht te zetten, zodat dit zintuiglijk talent ook zijn toegevoegde waarde voor een bedrijf kan bewijzen.

 

 

Werken bij Ctalents

Het verhaal achter Ctalents, CtheCity en Ctaste (ondertiteld)

Het team van Ctalents

Sandra Ballij

Sandra heeft vijf jaar gewerkt als bankier en marketeer. Verder heeft Sandra negen jaar ervaring in de branche van speciale talenten activatie en twee jaar in het succesvol koppelen van talenten met grote werkgevers. Ook is zij ambassadeur van Social Enterprise, winnaar van de Dare to have a Dream Award 2013 en winnar van het Social Impact lab. Sandra is ook eigenaar van Ctaste, één van de eerste succesvolle commerciële sociale ondernemingen van Nederland.

Liset Bakker

Liset is sinds 2010 werkzaam bij restaurant Ctaste. Hier is zij begonnen als gastvrouw en doorgestroomd naar de functie van assistent bedrijfsleider met focus op HR. Ze heeft de studie Human Resource Management afgerond en is afgestudeerd op sociaal ondernemen. Binnen Ctalents draagt zij sinds 2014 zorg voor het opzetten van het programma en het uitzenden en detacheren van de talenten.

Lisette Joosten  

Lisette is sinds 2014 werkzaam bij Ctalents als Talent Matcher. Met een bachelor Culturele antropologie en een master Culture, organisation and management op zak heeft zij inzichten in groepsdynamiek en culturen binnen organisaties. Zij geeft trainingen aan de zintuiglijk talenten en onderhoud de relaties met de werkgevers. Door uitgebreide kennis van zowel de kwaliteiten van de trainee als de wensen van de werkgever bouwt zij een brug tussen beiden om zo de juiste match te maken. 

Aniek Decnop 

Aniek werkt sinds begin 2016 voor Ctalents als Talent Matcher. Door haar achtergrond in bouwkunde en bedrijfskunde en ervaring met duurzaam en sociaal ondernemen kan zij zich goed verplaatsen in de werkgevers. Door de talenten te begeleiden en te coachen, leert zij de wensen en behoeften van de talenten te combineren met die van de werkgevers. 

 

v.l.n.r. Liset Bakker, Lisette Joosten, Sandra Ballij

v.l.n.r. Liset Bakker, Lisette Joosten, Sandra Ballij