Over ons

Op dit moment ligt de werkloosheid onder blinden, slechtzienden, doven en slechthorenden rond de 70%. Dit is schrikbarend hoog voor een groep mensen met een normaal denkend en lerend vermogen. Bij Ctalents geven wij deze doelgroep de handvatten om deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt. Wij streven de volgende twee doelen na:

1. Verlagen van de werkloosheid van 70% naar 20% onder mensen met een zintuiglijke beperking.

2. Komende drie jaar 5.000 betrokken blinde, slechtziende, slechthorende en dove kandidaten aan onze community te verbinden.

 

Werken bij Ctalents

Achtergrond van Ctalents

Social enterpreneurs pur sang Sandra Ballij en Bas de Ruiter zijn in 2007 na hun bankierscarrière een van de eerste succesvolle commerciële sociale ondernemingen van Nederland gestart: Restaurant Ctaste, dineren in het donker. Dit bedrijf laat jaar op jaar zien dat het de markt outperformt. De basis van onze filosofie ligt in het feit dat als iets niet werkt, je jezelf aanwent om andere talenten in te zetten. Juist die talenten kunnen heel waardevol zijn binnen een bedrijf.

In augustus 2014 is naast het restaurant een nieuwe belevenis geopend op de Amsteldijk 52: CtheCity. Dit is een attractie in het donker waarbij elementen van de stad Amsterdam zijn nagebouwd. Zo ontdek je de markt, de grachten, de kroeg, het park en nog veel meer.

Eind 2013 is er een traject gestart bij Zeeman waar deze filosofie, mensen met een auditieve of visuele beperking in hun kracht zetten, ook daadwerkelijk wordt geïmplementeerd en werkt. Er werken nu ongeveer 20 mensen in de winkels en het distributiecentrum van Zeeman.

Tijdens de pilot kwam naar voren dat veel mensen met een auditieve of visuele beperking graag aan de slag willen. De doelgroep is echter vaak niet zeker genoeg tijdens de sollicitaties of weet niet goed wat er voor hen eigenlijk allemaal mogelijk is op de werkvloer. De werkloosheid onder deze doelgroep is dan ook te hoog. Om die reden is Ctalents opgericht.

Onze droom is om de werkloosheid onder deze doelgroep te verlagen van 70% naar 20% . Wij willen alle mensen met een zintuiglijke beperking die gemotiveerd zijn om te werken, in hun talent te zetten. Zo willen wij ervoor zorgen dat zij kunnen werken binnen een commerciële omgeving waarin zij hun toegevoegde waarde kunnen laten zien. 

Onze visie: Stelt u zich eens een wereld voor waarin wij in staat zijn om te kijken naar iemands talenten. Waarin wij ook echt de slag kunnen maken om mensen met een zintuiglijke uitdaging in hun kracht te zetten, zodat dit zintuiglijk talent ook zijn toegevoegde waarde voor een bedrijf kan bewijzen.

Het team van Ctalents

Sandra Ballij

Sandra heeft vijf jaar gewerkt als bankier en marketeer. Verder heeft Sandra negen jaar ervaring in de branche van speciale talenten activatie en twee jaar in het succesvol koppelen van talenten met grote werkgevers. Ook is zij ambassadeur van Social Enterprise, winnaar van de Dare to have a Dream Award 2013 en winnar van het Social Impact lab. Sandra is ook eigenaar van Ctaste, één van de eerste succesvolle commerciële sociale ondernemingen van Nederland.

Liset Bakker

Liset is sinds 2010 werkzaam bij restaurant Ctaste. Hier is zij begonnen als gastvrouw en doorgestroomd naar de functie van assistent bedrijfsleider met focus op HR. Ze heeft de studie Human Resource Management afgerond en is afgestudeerd op sociaal ondernemen. Binnen Ctalents draagt zij sinds 2014 zorg voor het opzetten van het programma en het uitzenden en detacheren van de talenten.

Lisette Joosten 

Lisette is sinds 2014 werkzaam bij Ctalents als Talent Matcher. Met een bachelor Culturele antropologie en een master Culture, organisation and management op zak heeft zij inzichten in groepsdynamiek en culturen binnen organisaties. Zij geeft trainingen aan de zintuiglijk talenten en onderhoud de relaties met de werkgevers. Door uitgebreide kennis van zowel de kwaliteiten van de trainee als de wensen van de werkgever bouwt zij een brug tussen beiden om zo de juiste match te maken. 

Ronald Smits

Ronald is na het doorlopen van Ctalents programma (midden 2016), gestart in de functie van Allround medewerker voor Ctalents, Ctaste en CtheCity. Net als bij zijn vorige werkgever, is hij medeverantwoordelijk voor de financiële administratie en allerlei facilitaire zaken binnen deze organisaties. Tevens ondersteunt hij alle collega’s zoveel mogelijk bij diverse zaken/projecten.

Het team van Ctalents

Van links naar rechts: Ronald, Mileen, Sandra, Annerie, Liset en Aniek

Mileen van Ling

Na haar afgeronde master 'Arbeid Zorg en Welzijn: Beleid en Interventie' is Mileen in mei 2017 bij Ctalents begonnen. Met een achtergrond en een grote interesse in diversiteit en sociaal ondernemerschap, zit Mileen op haar plek bij Ctalents. Met plezier reist ze van maandag tot en met vrijdag van Utrecht naar Amsterdam om zo veel mogelijk talenten aan het werk te helpen. Ze is graag in contact met zowel kandidaat als werkgever. Door goed te luisteren naar de behoeften van beide partijen matcht zij de kandidaten aan organisaties en vacatures.

Tibbe de Raat

Tibbe is werkzaam bij Ctalents als Talent Matcher. Communicatie is altijd zijn fascinatie geweest. Na zijn master Communicatie Wetenschappen ontwikkelde hij 2 jaar lang communicatie trainingen voor grote corporates. Na een jaar reizen door Centraal- en Zuid-Amerika zet hij zich in bij Ctalents om zintuigelijk talent te verbinden met werkgevers. Hierin is communicatie wederom de sleutel tot succesvolle samenwerkingen. Enerzijds door onze kandidaten en hun kwaliteiten door en door te leren kennen (daarvoor leert hij nu o.a. gebarentaal) en anderzijds door de behoefte van onze opdrachtgevers grondig in kaart te brengen."Het allerleukste van Ctalents vind ik dat we het commerciële en het maatschappelijke aan elkaar weten te verbinden. Ik geloof er sterk in dat dat er voor zorgt dat we een blijvende impact kunnen maken! "

Het succes van onze talenten is mede mogelijk gemaakt door:

Logo Rabobank Foundation