“Ik vond het tijd om daadwerkelijk iets te betekenen voor de samenleving.”

Mileen van Ling

Na haar afgeronde master ‘Arbeid Zorg en Welzijn: Beleid en Interventie’ is Mileen in mei 2017 bij Ctalents begonnen. Met een achtergrond en een grote interesse in diversiteit en sociaal ondernemerschap, zit Mileen op haar plek bij Ctalents. Met plezier reist ze van maandag tot en met vrijdag van Utrecht naar Amsterdam om zo veel mogelijk talenten aan het werk te helpen. Ze is graag in contact met zowel kandidaat als werkgever. Door goed te luisteren naar de behoeften van beide partijen matcht zij de kandidaten aan organisaties en vacatures.

“Ik vond het tijd om daadwerkelijk iets te betekenen voor de samenleving.”

Liset Bakker

Liset is sinds 2010 werkzaam bij restaurant Ctaste. Hier is zij begonnen als gastvrouw en doorgestroomd naar de functie van assistent bedrijfsleider met focus op HR. Ze heeft de studie Human Resource Management afgerond en is afgestudeerd op sociaal ondernemen. Binnen Ctalents draagt zij sinds 2014 zorg voor het opzetten van het programma en het uitzenden en detacheren van de talenten.

“Met de Sign Language Coffee bar willen we doven en slechthorenden aan een baan helpen. Zij kunnen nu als barista aan het werk. Daarnaast helpen we bedrijven met hun bijdrage aan de Participatiewet en hun ‘social-return-doelstellingen’. Een win-winsituatie dus!”

Maaike Landman – Manager Sign Language Coffee Bar

Het mooiste van de koffiebar vindt Maaike het samenbrengen van verschillende belangen: “Aan de ene kant kunnen we bedrijven helpen met hun bijdrage aan de Participatiewet, aan de andere kant kunnen we doven en slechthorenden aan het werk helpen. Hoe dit samenkomt, is prachtig om te zien.”

“Wat Ctalents uniek maakt is dat we onze trainees echt helemaal klaarstomen voor de arbeidsmarkt.
Binnen Ctalents creëren we een veilige omgeving waarin trainees zichzelf
kunnen ontdekken en ontwikkelen.”

Lisette Joosten – Talent Matcher

Lisette is sinds 2014 werkzaam bij Ctalents als Talent Matcher. Met een bachelor Culturele antropologie en een master Culture, organisation and management op zak heeft zij inzichten in groepsdynamiek en culturen binnen organisaties. Zij geeft trainingen aan de zintuiglijk talenten en onderhoud de relaties met de werkgevers. Door uitgebreide kennis van zowel de kwaliteiten van de trainee als de wensen van de werkgever bouwt zij een brug tussen beiden om zo de juiste match te maken.

“Ik vond het tijd om daadwerkelijk iets te betekenen voor de samenleving.”

Yigal Roos – Marketing

Yigal is sinds 2017 werkzaam bij Ctalents. Hij houdt zich bezig met het opbouwen van de Ctalents community, lead werving en creatie van content. Over werken bij Ctalents zegt hij: ‘als schakel tussen werkgevers en personen met een zintuiglijke uitdaging vind ik het prachtig om te zien hoe onze kandidaten zichzelf, hun team en het bedrijf naar een hogere dimensie tillen waarbij menselijkheid, purpose en fulfillment minsten net zo gewaardeerd worden als economisch belang’.

“Via geschreven taal wil ik mensen met een zintuiglijke uitdaging verbinden met de maatschappij, maar ook met elkaar.”

Fred van Lierop- Trainee Community

Hallo, ik ben Fred. Ik volg een traineeship bij We Are Ctalents. Daarvoor schrijf of redigeer ik blogstukjes en geef ik de auteurs waar nodig feedback om hun stukjes en blogkwaliteiten te verbeteren. Geschreven taal is mijn passie, want taal is een verbindende schakel tussen mensen. Ik ben van mezelf niet zo ad rem, dus ik communiceer het liefst via tekst. In het Nederlands, of in het Engels. Om die reden is ’Viatekst’ ook de naam van mijn eigen tekst- en vertaalbureau. Nu ik op zoek ben naar werk, zet ik mijn redactionele ervaring graag in om mensen met een zintuiglijke uitdaging via tekst met de maatschappij, maar ook met elkaar, te verbinden. Het is mijn ambitie om als redacteur bij Ctalents een bijdrage te leveren aan alle geschreven uitingen van de organisatie.

Inclusie is een keuze, onderdeel van je strategie en je operations.

Sandra Ballij

Sandra heeft vijf jaar gewerkt als bankier en marketeer. Verder heeft Sandra negen jaar ervaring in de branche van speciale talenten activatie en twee jaar in het succesvol koppelen van talenten met grote werkgevers. Ook is zij ambassadeur van Social Enterprise, winnaar van de Dare to have a Dream Award 2013 en winnar van het Social Impact lab. Sandra is ook eigenaar van Ctaste, één van de eerste succesvolle commerciële sociale ondernemingen van Nederland.

“Ik vond het tijd om daadwerkelijk iets te betekenen voor de samenleving.”

Ronald Smits

Ronald is na het doorlopen van Ctalents programma (midden 2016), gestart in de functie van Allround medewerker voor Ctalents, Ctaste en CtheCity. Net als bij zijn vorige werkgever, is hij medeverantwoordelijk voor de financiële administratie en allerlei facilitaire zaken binnen deze organisaties. Tevens ondersteunt hij alle collega’s zoveel mogelijk bij diverse zaken/projecten.

“Ctalents is een organisatie waarin je daadwerkelijk bezig bent met het maken van een verschil voor mensen.”

Tibbe de Raat – Talent Matcher

Tibbe is werkzaam bij Ctalents als Talent Matcher. Communicatie is altijd zijn fascinatie geweest. Na zijn master Communicatie Wetenschappen ontwikkelde hij 2 jaar lang communicatie trainingen voor grote corporates. Na een jaar reizen door Centraal- en Zuid-Amerika zet hij zich in bij Ctalents om zintuigelijk talent te verbinden met werkgevers. Hierin is communicatie wederom de sleutel tot succesvolle samenwerkingen. Enerzijds door onze kandidaten en hun kwaliteiten door en door te leren kennen (daarvoor leert hij nu o.a. gebarentaal) en anderzijds door de behoefte van onze opdrachtgevers grondig in kaart te brengen.”Het allerleukste van Ctalents vind ik dat we het commerciële en het maatschappelijke aan elkaar weten te verbinden. Ik geloof er sterk in dat dat er voor zorgt dat we een blijvende impact kunnen maken! “

“Ik vind het mooi om daadwerkelijk een verschil te maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”

Marjon Weteringe

Marjon is sinds zomer 2018 bij Ctalents verantwoordelijk voor HR, payrolling en backoffice.

“Met de evenementen die ik organiseer wil ik leden inspireren en met elkaar verbinden!”

Claire van Steenbergen -Event Manager & Community Manager

Na 10 jaar te hebben gewerkt binnen de evenementenbranche is Claire in juni 2018 begonnen bij Ctalents als Event en Community Manager. Ze organiseert workshops, evenementen en activiteiten voor de community en voor Ctalents. Daarnaast is zij de contactpersoon voor leden van de community. Met de evenementen die zij organiseert wil ze leden inspireren en met elkaar verbinden.

“Ik vind het superleuk om te zien dat zo veel mensen betrokken zijn bij de community.”

Noor Colpaert – Social Media

Ik ben zelf slechtziend, en toen ik werk ging zoeken bedacht ik me dat ik daar hulp bij wilde. Hoe kan ik het best communiceren met werkgevers en mijn sterke kanten laten zien? Ik ben toen gaan googelen en kwam bij het traineeship van We Are Ctalents terecht. De visie van Ctalents sprak me erg aan: dat ze ervan uitgaan dat je talenten groter zijn dan je beperking.

“Each one of us can make a difference. Together we make change”

Nerima Tahitu – Trainee Talent Matcher

Nerima is de nieuwste aanwinst van Ctalents. Tijdens haar studietijd heeft haar focus altijd gelegen op de regio Zuidoost-Azië. Na een jaar in Indonesië gewoond en gewerkt te hebben, wist ze dat ze ooit terug wilde komen naar het tropische eilandenrijk om daar een positieve bijdrage te leveren aan de Indonesische samenleving. Bij terugkomst besefte ze wel dat er in de Nederlandse maatschappij nog zoveel impact gemaakt kan worden! Net afgestudeerd aan de Universiteit Leiden in de Ma Asian Studies, kan Nerima aan de slag als trainee Talents matcher bij Ctalents.

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking