Sandra Ballij
CEO 

Meer weten?

“Voor 2030 bemiddelen wij een CEO.”

Sinds 2007 actief als social entrepreneur en oprichter van Ctaste, Sign Language Coffee Bar en Ctalents. Mijn persoonlijke overtuiging dat iedereen gezien en gehoord moet kunnen worden voor zijn/haar talent heb ik omgezet in de missie om de extreem hoge werkloosheid onder mensen die blind, slechtziend, doof of slechthorend zijn duurzaam te verlagen van 65% naar 20%. Door juist talenten te koppelen met marktbehoefte en zo een essentiële toegevoegde waarde te kunnen leveren op de langere termijn. Ik ben trots op de prachtige innovaties die we samen met onze partners zoals ABN AMRO en Politie hebben kunnen realiseren en ik ben altijd op zoek naar een nieuwe ‘inclusion by innovation’. Waarmee we ook mooie social return oplossingen realiseren en ik graag daarin met je meedenk. In elke sector willen we namelijk aantonen dat inclusie gewoon kan. En in alle lagen van het functiehuis. In 2030 hebben wij dan ook een eerste CEO bemiddeld. Ik ben verantwoordelijk voor de inspiratie, groeistrategie, internationalisering en de innovaties binnen onze social enterprises.
Ik ben verder raadgever bij Social Finance NL, zit in de bestedingen commissie van HandicapNL, ben bestuurslid van onze stichting We Are Ctalents, en ambassadeur van Social Enterprise NL om hiermee ook in het algehele ecosysteem van impact maken bij te kunnen dragen. 
Ik ben er trots op dat we met onze innovaties en werkmethodes ook de volgende prijzen en erkenningen in ontvangst heb mogen nemen: winnaar van de Dare to have a Dream Award 2013, Communication Award 2014, winnaar van het PWC Social Impact lab 2014, Elsevier Social Enterprise Award 2015, Semi Finalist Accenture Innovation Awards 2016, finalist voor Minister van Gehandicaptenzaken 2019, finalist Amsterdammer van het jaar 2020, en in de top 100 EU Female Social Entrepreneurs 2021.
Ben jij ook klaar voor inclusie? Can you C talents? Op de hoogte gehouden worden van mijn inclusie avonturen? Volg mij dan op LinkedIn

Fleur van Puijenbroek
Directeur Impact & Groei

Meer weten?

“Anders kijken. Anders horen. Anders denken. Anders doen. Het werkt!”

In het najaar van 2019 kwam ik erachter slechthorend te zijn; van de ene op de andere dag stond mijn wereld op zijn kop. Met behulp van een fantastisch revalidatietraject kwam ik relatief snel terug in het ‘werkende’ zadel. Ik besloot dat ik mijn commerciële ervaring wilde inzetten om iets te betekenen voor mensen in een soortgelijke situatie. Sinds januari 2021 doe ik dat bij Ctalents.
Als Directeur Impact & Groei ben ik verantwoordelijk voor het creëren van een organisatiestrategie, die moet leiden tot impact maximalisering en meer naamsbekendheid. Dagelijks geef ik leiding aan de operatie en ben ik druk met het verbeteren van de interne bedrijfsvoering.
Met veel positiviteit en energie geef ik direct en eerlijk advies. Samen met het team én onze partners zoek ik naar manieren om inclusie te laten werken!

Liset Bakker
Head of HR & Operations

Meer weten?

“Samen met een gemotiveerd team werken aan meer inclusie in Nederland.”

Sinds de start in 2014 ben ik betrokken bij Ctalents en sinds 2010 ook voor de andere labels.
Per toeval ben ik aanraking gekomen met Sandra Ballij en Bas de Ruiter, tijdens de zoektocht naar een baan. Ik ben meteen geïnspireerd geraakt door de missie, visie en het streven naar meer impact.  Het geeft mij enorm veel werkplezier en energie om elk jaar die groei te realiseren voor nog meer impact.
Als Head of HR & Operations ben ik verantwoordelijk voor HR voor onze interne én externe collega’s. Daarnaast zorg ik voor het optimaliseren van de bedrijfsprocessen zodat we elk jaar die groei kunnen blijven maken.
Ik kijk graag 10 stappen vooruit en zoek naar oplossingen. Ik stop niet voordat het af is, mede door mijn gedrevenheid, oplossingsgerichtheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

Claire van Steenbergen
Senior Projectmanager Marketing & Events

Meer weten?

“Inclusie? Gewoon doen!”.

Sinds juni 2018 ben ik met trots onderdeel van het Ctalents team!
Na tien jaar te hebben gewerkt in sales en evenementen, vond ik dat het tijd werd om een waardevolle bijdrage leveren aan een ander.
Zelf ben ik doof aan één oor en sta volledig achter de visie van Ctalents: kijk naar iemands talent en niet naar iemands beperking. Bij Ctalents denk ik aan: denken in mogelijkheden, positiviteit en eindeloze energie: en dat past bij mij!
Als Senior Projectmanager Marketing & Events ben ik niet alleen verantwoordelijk voor de voorbereiding, uitvoering en begeleiding van projecten op het gebied van Marketing & Events maar ook voor de online groei van Ctalents.
Ik ben oplossingsgericht, heb een creatief brein en handel daadkrachtig!

Bo Peijs

Bo Peijs
Learning & Development Manager

Meer weten?

“Leer, groei, verander, repeat”

Sinds november 2021 ben ik werkzaam bij Ctalents. Bij Ctalents krijg ik de kans mij als mens en professional verder te ontwikkelen als coach én kan ik impact maken op het gebied van inclusie in het Nederlands bedrijfsleven. Een uitdaging die ik graag aanga.

Als jobcoach en Learning & Development Manager ben ik er verantwoordelijk voor dat iedereen zich bij Ctalents naar volle tevredenheid blijft ontwikkelen. Dit vertaalt zich o.a. naar werkzaamheden in coaching op verschillende projecten, evenementen en trainingen binnen de Academy. Ik zet mij in om onze externe collega’s uit te dagen zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen zodat zij met voldoening aan het werk zijn en blijven. Dit doe ik door te blijven luisteren naar waar de behoeften liggen en daar de coaching, workshops en trainingen die Ctalents aanbiedt op af te stemmen.

Andrea Tanke
Adviseur Inclusie Key Accounts

Meer weten?

“Iedereen telt mee. Zeg JA tegen inclusie!”

Sinds februari 2019 ben ik werkzaam bij Ctalents. Door Ctalents kan ik mijn passie en streven om de maatschappij wat mooier te maken écht inzetten!
Als adviseur Inclusie Key Accounts ben ik verantwoordelijk voor de belangrijkste klanten van Ctalents. Positief en enthousiast onderhoud ik het contact en voorzie een ieder van het juiste, eerlijke advies hierin. Door open gesprekken te voeren en oprecht geïnteresseerd te zijn, kom ik erachter wat een organisatie belangrijk vindt en wat zij zoeken in een teamlid. Belemmeringen ken ik niet, er is altijd een manier om Inclusie werkbaar te maken voor jullie organisatie. Denken in oplossingen en uitdagingen aangaan met een proactieve en creatieve houding. Op deze manier heb ik verschillende organisaties aan de juiste, duurzame match kunnen helpen! Iedereen telt mee. zeg Ja tegen inclusie!

Cedric

Cedric Wortman
Adviseur Inclusie

Meer weten?

“Laat inclusie jou verbazen!”

Sinds maart 2021 werk ik bij Ctalents. De combinatie van commercieel werken en tegelijkertijd bijdragen aan het inclusiever maken van Nederland is de belangrijkste reden dat ik heb gekozen voor Ctalents.
Wat ik mooi vind is het sociaal ondernemen. Dit betekent dat wij elke dag streven naar meer omzet en dit vervolgens inzetten om de wereld weer een beetje beter te kunnen maken.
Als Adviseur Inclusie ben ik voornamelijk bezig met het creëren van nieuwe partners, het onderhouden en uitbouwen van bestaande relaties en het bemiddelen van geschikte professionals bij onze partners.
Als ik een belofte maak, dan kom ik deze ook na. Door betrokken te zijn bij jullie organisatie, weet ik de beste match te vinden voor jullie vacatures. Bij mij staat kwaliteit en duurzaamheid voorop!

Iris de Vilder

Iris de Vilder
Adviseur Inclusie

Meer weten?

“Inclusie ligt dichterbij dan je denkt, als je focust op talent”

Sinds 15 november 2021 ben ik werkzaam bij Ctalents. Vanuit een oergevoel tegen ongelijkheid wil ik heel graag mijn steentje bijdragen om onze doelgroep te begeleiden naar werk. Werk is de basis voor iedereen en dat zou voor onze doelgroep niet anders mogen zijn dus het werkloosheidspercentage moet hier echt naar beneden.

Als Adviseur Inclusie ga ik, samen met ons team, aan de slag om opdrachtgevers aan ons te binden die samen met Ctalents zorg gaan dragen voor een warme en duurzame samenwerking met onze kandidaten. Dit wil ik bereiken door duidelijke en gezamenlijke doelstellingen te formuleren en transparantie en openheid te geven.

Angelica Cotin

Angelica Cotin
Adviseur Inclusie

Meer weten?

“Als je ruimte maakt voor elkaar, is er plek voor iedereen”

Sinds maart 2022 mag ik onderdeel zijn van het Ctalents team en samen een verschil maken. Ik wil een inclusie footprint achterlaten door de kracht van diversiteit in te zetten voor een inclusieve samenleving.

Als Adviseur Inclusie luister ik naar de wensen en behoeften van zowel de kandidaat als organisatie zodat er een duurzame samenwerking ontstaat. Samen zoeken we naar mogelijkheden om het beste uit iedereen te halen. Vanuit integriteit en gelijkwaardigheid communiceren is waar ik voor sta en ik kom na wat ik zeg.

Laten we mét in plaats van over elkaar in gesprek gaan en kijken of wij samen impact kunnen maken: er is namelijk geen eindpunt als het over inclusie gaat én inclusie gaat over ons allemaal!

Madeleine Finson
Recruiter Impact

Meer weten?

“Inclusie; dat doe jij niet alleen. Dat doen wij samen!”

Sinds maart 2019 werk ik bij Ctalents, omdat ik graag iets voor de medemens wil betekenen.
Het geeft mij enorm veel energie om van dichtbij te zien hoe iemand volledig opbloeit wanneer zij, samen met mij, de juiste baan hebben gevonden. De hele dag in contact staan met mensen is hoe ik het graag zie.
Als Recruiter Impact ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met de werkzoekenden en externe collega’s. Ik voer intakegesprekken om te achterhalen wat iemand écht wil en begeleid deze professionals vervolgens in hun zoektocht naar een passende en duurzame baan.
Ik word omschreven als betrokken, eerlijk en iemand die altijd het persoonlijke contact opzoekt.

Sofie Slangen

Sofie Slangen
Recruiter Impact

Meer weten?

“Bergen verzetten, betekent vertrouwen op je eigen kracht.”

Sinds januari 2022 werk ik bij Ctalents. Mijn eigen ervaring met slechthorendheid wil ik inzetten om van betekenis te kunnen zijn voor anderen. Samen met mijn collega’s streef ik er naar de werkloosheid onder mensen met een auditieve en visuele beperking te verlagen en zet ik mij ervoor in dat ze gezien en gehoord worden om hun talenten. Als Recruiter Impact ga ik op zoek naar werkzoekenden, voer intakegesprekken en onderhoud ik het contact met onze externe collega’s, ook als ze aan het werk zijn. Hierin vind ik de persoonlijke connectie belangrijk zodat de kandidaat altijd naar me toe kan komen. Ik heb inlevingsvermogen, ik communiceer duidelijk en ik kom mijn afspraken na.

Ingrid Cuppen

Ingrid Cuppen
Recruiter Impact

Meer weten?

”Het succes van inclusie begint bij oprechte verbinding!”

Sinds 1 januari 2022 ben ik werkzaam bij Ctalents. Nadat ik in 2018 succesvol ben geïmplanteerd met een CI (Cochleair Implantaat) is sterk de behoefte ontstaan om mij in te zetten voor mensen met een auditieve en/of visuele beperking. Het is inspirerend om vanuit mijn functie bij te kunnen dragen aan de kwaliteit van leven van onze doelgroep. Ctalents begeleidt kandidaten in de ontwikkeling op persoonlijk en professioneel vlak waardoor zij het maximale uit zichzelf kunnen halen.
Als Recruiter Impact ben ik dagelijks verantwoordelijk voor de intake van werkzoekenden waarbij persoonlijke connectie voorop staat. Vervolgens begeleid ik de kandidaten in hun zoektocht naar een passende functie die aansluit bij hun talenten. Kandidaten die aan het werk gaan blijf ik intensief begeleiden tijdens hun dienstverband.
Ik verbind me met de kandidaat vanuit oprechte interesse, durf me daarbij kwetsbaar op te stellen waardoor een hechte vertrouwensband ontstaat.

Coendert Voorink

Coendert Voorink
Recruiter Impact

Meer weten?

”Denken in beperkingen belemmert enkel; denken in kansen geeft ruimte voor groei.”

Sinds februari 2022 werk ik bij Ctalents. De medemens vooruithelpen is iets wat al van kinds af aan in mij zit en dat is ook waar Ctalents voor staat. Zorgen dat iemand op de plek zit waar ze het beste passen, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn. Als Recruiter Impact is het mijn taak om bij de werkzoekende te achterhalen wat zij écht willen en kunnen. Door hen in hun kracht te zetten komen ze verder dan ze dachten, zeker omdat mensen met een beperking vaak horen wat ze niet meer kunnen. Dat beklijft niet zomaar, dus begeleid ik ze ook nadat ze een functie hebben gevonden. Eerlijkheid, openheid, en duidelijkheid staat centraal in het contact tussen mij en de kandidaat. Zo weten we wat wij aan elkaar hebben, kunnen we elkaar uitdagen, en zijn afspraken glashelder.

Sjoerd Oostra
Instroomspecialist

Meer weten?

”Echte verandering komt niet vanzelf, daar moet je werk van maken!”

Sinds april ben ik werkzaam bij Ctalents.
Ik geloof in de missie van Ctalents. Inclusie is tenslotte niet meer dan de meest eerlijke weg voor iedereen. Daar moeten we werk van maken!
Als Instroomspecialist ben ik verantwoordelijk voor het wervingsbeleid van onze organisatie. Ik geef samen met mijn collega’s vorm aan onze strategie, geef regelmatig workshops, schrijf blogs en neem contact op met topkandidaten. Kortom: ik heb een vinger in de pap bij alle zaken die onder het kopje ’Instroom’ vallen! Ik geef vorm aan onze boodschap en zorg ervoor dat die overal terug te vinden is. Verbinding met onze prachtige doelgroep is mijn dagelijkse karwei, daar word ik blij van!

Calvin Buis
Growth Hacker

Meer weten?

“Strijden voor een samenleving met gelijke kansen voor iedereen.”

Ik heb het altijd belangrijk gevonden om iets te betekenen voor anderen en om te werken bij een organisatie die zich richt op maatschappelijk impactvol ondernemen. Ctalents was daarom meteen een goede match omdat ik hier mijn talenten kan ontwikkelen en daarnaast impact kan maken.

Als Growth Hacker zoek ik naar mogelijkheden om de website te optimaliseren en richt ik me op de communicatie vanuit Ctalents, zoals nieuwsbrieven en de social media. Ik zet me in om de gebruikerservaring van bezoekers op de website te verbeteren en deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor iedereen te maken. Dit probeer ik te doen door altijd kritisch te kijken naar de huidige situatie en hier creatieve oplossingen voor te bedenken. Door optimistisch en enthousiast te zijn zorg ik ervoor dat ik altijd kijk naar wat er wel kan en naar hoe er kansen gecreëerd kunnen worden.

Inge Boerma

Inge Boerma
Junior HR Adviseur

Meer weten?

“Inclusie kunnen we alleen samen realiseren.”

Sinds november 2021 werk ik bij Ctalents. Door mijn minor gebarentaal ben ik geïnteresseerd geraakt in het onderwerp inclusie en mensen met een auditieve beperking. Vanaf dat moment is mijn streven geweest om mij in te zetten voor inclusie en bij Ctalents kan ik dat doen!
Als junior HR adviseur ben ik medeverantwoordelijk dat alle HR- zaken voor onze interne- en externe medewerkers worden geregeld. Daarnaast denk ik mee over het optimaliseren van deze processen. Ik ben gedreven om Ctalents te blijven verbeteren door persoonlijk contact, kritisch te blijven op onszelf en door me in te zetten voor inclusie.

Wil jij ook onderdeel worden van ons team? Klik hier voor onze openstaande vacatures.

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking