Sandra Ballij
CEO 

Meer weten?

“Voor 2030 bemiddelen wij een CEO.”

Sinds 2007 actief als social entrepreneur en oprichter van Ctaste, Sign Language Coffee Bar en Ctalents. Mijn persoonlijke overtuiging dat iedereen gezien en gehoord moet kunnen worden voor zijn/haar talent heb ik omgezet in de missie om de extreem hoge werkloosheid onder mensen die blind, slechtziend, doof of slechthorend zijn duurzaam te verlagen van 65% naar 20%. Door juist talenten te koppelen met marktbehoefte en zo een essentiële toegevoegde waarde te kunnen leveren op de langere termijn. Ik ben trots op de prachtige innovaties die we samen met onze partners zoals ABN AMRO en Politie hebben kunnen realiseren en ik ben altijd op zoek naar een nieuwe ‘inclusion by innovation’. Waarmee we ook mooie social return oplossingen realiseren en ik graag daarin met je meedenk. In elke sector willen we namelijk aantonen dat inclusie gewoon kan. En in alle lagen van het functiehuis. In 2030 hebben wij dan ook een eerste CEO bemiddeld. Ik ben verantwoordelijk voor de inspiratie, groeistrategie, internationalisering en de innovaties binnen onze social enterprises.
Ik ben verder raadgever bij Social Finance NL, zit in de bestedingen commissie van HandicapNL, ben bestuurslid van onze stichting We Are Ctalents, en ambassadeur van Social Enterprise NL om hiermee ook in het algehele ecosysteem van impact maken bij te kunnen dragen. 
Ik ben er trots op dat we met onze innovaties en werkmethodes ook de volgende prijzen en erkenningen in ontvangst heb mogen nemen: winnaar van de Dare to have a Dream Award 2013, Communication Award 2014, winnaar van het PWC Social Impact lab 2014, Elsevier Social Enterprise Award 2015, Semi Finalist Accenture Innovation Awards 2016, finalist voor Minister van Gehandicaptenzaken 2019, finalist Amsterdammer van het jaar 2020, en in de top 100 EU Female Social Entrepreneurs 2021.
Ben jij ook klaar voor inclusie? Can you C talents? Op de hoogte gehouden worden van mijn inclusie avonturen? Volg mij dan op LinkedIn

Fleur van Puijenbroek
Directeur Impact & Groei

Meer weten?

“Anders kijken. Anders horen. Anders denken. Anders doen. Het werkt!”

In het najaar van 2019 kwam ik erachter slechthorend te zijn; van de ene op de andere dag stond mijn wereld op zijn kop. Met behulp van een fantastisch revalidatietraject kwam ik relatief snel terug in het ‘werkende’ zadel. Ik besloot dat ik mijn commerciële ervaring wilde inzetten om iets te betekenen voor mensen in een soortgelijke situatie. Sinds januari 2021 doe ik dat bij Ctalents.
Als Directeur Impact & Groei ben ik verantwoordelijk voor het creëren van een organisatiestrategie, die moet leiden tot impact maximalisering en meer naamsbekendheid. Dagelijks geef ik leiding aan de operatie en ben ik druk met het verbeteren van de interne bedrijfsvoering.
Met veel positiviteit en energie geef ik direct en eerlijk advies. Samen met het team én onze partners zoek ik naar manieren om inclusie te laten werken!

Liset Bakker
Head of HR & Operations

Meer weten?

“Samen met een gemotiveerd team werken aan meer inclusie in Nederland.”

Sinds de start in 2014 ben ik betrokken bij Ctalents en sinds 2010 ook voor de andere labels.
Per toeval ben ik aanraking gekomen met Sandra Ballij en Bas de Ruiter, tijdens de zoektocht naar een baan. Ik ben meteen geïnspireerd geraakt door de missie, visie en het streven naar meer impact.  Het geeft mij enorm veel werkplezier en energie om elk jaar die groei te realiseren voor nog meer impact.
Als Head of HR & Operations ben ik verantwoordelijk voor HR voor onze interne én externe collega’s. Daarnaast zorg ik voor het optimaliseren van de bedrijfsprocessen zodat we elk jaar die groei kunnen blijven maken.
Ik kijk graag 10 stappen vooruit en zoek naar oplossingen. Ik stop niet voordat het af is, mede door mijn gedrevenheid, oplossingsgerichtheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

Claire van Steenbergen
Head of Customer Journey & digital growth

Meer weten?

“Inclusie? Gewoon doen!”.

Sinds juni 2018 ben ik met trots onderdeel van het Ctalents team!
Na tien jaar te hebben gewerkt in sales en evenementen, vond ik dat het tijd werd om een waardevolle bijdrage leveren aan een ander.
Zelf ben ik doof aan één oor en sta volledig achter de visie van Ctalents: kijk naar iemands talent en niet naar iemands beperking. Bij Ctalents denk ik aan: denken in mogelijkheden, positiviteit en eindeloze energie: en dat past bij mij!
Als Head of Customer Journey & Digital Growth ben ik niet alleen verantwoordelijk voor de zichtbaarheid en online groei van Ctalents, maar ook voor jouw ervaring als klant van Ctalents.
Ik ben oplossingsgericht, heb een creatief brein en handel daadkrachtig!

Ismail Bannoudi
Adviseur Inclusie

Meer weten?

“Anders is niet vreemd. Hierdoor maken we gezamenlijk het verschil!”

Sinds maart 2021 ben ik onderdeel van het team van Ctalents. Al mijn hele leven geloof ik in gelijke kansen voor iedereen. Want iedereen is uniek op zijn of haar eigen manier.
Als Adviseur Inclusie zorg ik met veel passie en enthousiasme dat mensen met een auditieve en /of visuele beperking gelijke kansen krijgen op een duurzame baan mét toekomstperspectief.
Ik ben verantwoordelijk voor het werven van nieuwe partners en het onderhouden van relaties met bestaande partners
Hoe ik ervoor zorg dat jij met mij zaken wil blijven doen? Ik ben betrouwbaar. Ik geloof in rechtvaardigheid. En ik ben meer dan gedreven om de missie van Ctalents te bewerkstelligen!

Andrea Tanke
Adviseur Inclusie

Meer weten?

“Iedereen telt mee. Zeg JA tegen inclusie!”

Sinds februari 2019 ben ik werkzaam bij Ctalents. Door Ctalents kan ik mijn passie en streven om de maatschappij wat mooier te maken écht inzetten!
Als Adviseur Inclusie ga ik positief en enthousiast het gesprek aan met prospects en partners die een bijdrage willen leveren aan een inclusiever Nederland en voorzie een ieder van het juiste, eerlijke advies hierin. Door open gesprekken te voeren en oprecht geïnteresseerd te zijn, kom ik erachter wat een organisatie belangrijk vindt en wat zij zoeken in een teamlid. Belemmeringen ken ik niet, er is altijd een manier om Inclusie werkbaar te maken voor jullie organisatie. Denken in oplossingen en uitdagingen aangaan met een proactieve en creatieve houding. Op deze manier heb ik verschillende organisaties aan de juiste, duurzame match kunnen helpen! Iedereen telt mee. zeg Ja tegen inclusie!

Cedric Wortman
Adviseur Inclusie

Meer weten?

“Laat inclusie jouw verbazen!”

Sinds maart 2021 werk ik bij Ctalents. De combinatie van commercieel werken en tegelijkertijd bijdragen aan het inclusiever maken van Nederland is de belangrijkste reden dat ik heb gekozen voor Ctalents.
Wat ik mooi vind is het sociaal ondernemen. Dit betekent dat wij elke dag streven naar meer omzet en dit vervolgens inzetten om de wereld weer een beetje beter te kunnen maken.
Als Adviseur Inclusie ben ik voornamelijk bezig met het creëren van nieuwe partners, het onderhouden en uitbouwen van bestaande relaties en het bemiddelen van geschikte professionals bij onze partners.
Als ik een belofte maak, dan kom ik deze ook na. Door betrokken te zijn bij jullie organisatie, weet ik de beste match te vinden voor jullie vacatures. Bij mij staat kwaliteit en duurzaamheid voorop!

Madeleine Finson
Recruiter Impact

Meer weten?

“Inclusie; dat doe jij niet alleen. Dat doen wij samen!”

Sinds maart 2019 werk ik bij Ctalents, omdat ik graag iets voor de medemens wil betekenen.
Het geeft mij enorm veel energie om van dichtbij te zien hoe iemand volledig opbloeit wanneer zij, samen met mij, de juiste baan hebben gevonden. De hele dag in contact staan met mensen is hoe ik het graag zie.
Als Recruiter Impact ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met de werkzoekenden en externe collega’s. Ik voer intakegesprekken om te achterhalen wat iemand écht wil en begeleid deze professionals vervolgens in hun zoektocht naar een passende en duurzame baan.
Ik word omschreven als betrokken, eerlijk en iemand die altijd het persoonlijke contact opzoekt.

Sjoerd Oostra
Recruiter Impact

Meer weten?

”Echte verandering komt niet vanzelf, daar moet je werk van maken!”

Sinds april ben ik werkzaam bij Ctalents.
Ik geloof in de missie van Ctalents. Inclusie is tenslotte niet meer dan de meest eerlijke weg voor iedereen. Daar moeten we werk van maken!
Als Recruiter Impact hou ik mij bezig met onze kandidaten: op wat voor plek wil iemand graag werken? Wat is daarvoor nodig? En hoe kan ik anderen helpen om groei te realiseren?
Ik zet mij er voor in om snel verbinding te maken met een kandidaat. Daar groeit een vertrouwensband uit, waarop we vervolgens kunnen voortbouwen in een begeleidingstraject. Zo realiseren we gezamenlijk groei!

Souad El Atiaoui
Recruiter Impact

Meer weten?

“Inclusie. Een beweging vanuit je hart richting verandering!”

In maart 2021 heb ik mij aangesloten bij het Ctalents team. De organisatie heeft een zeer scherpe visie en deze prikkelt mij. Ctalents is een echte inspiratie voor wat inclusiviteit hoort te zijn. Ik geloof dat talent veel waarde heeft, en ware verbinding niet ligt in beperkingen.
Als Recruiter Impact sta in verbinding met veel talenten, bouw ik aan mijn relaties, en zal ik de juiste methodes en instrumenten combineren om onze samenwerking impactvol en succesvol te laten zijn. Ik breng de behoeftes van verschillende partijen in kaart, bemiddel en begeleid professionals naar duurzame arbeidsparticipatie met toekomstperspectief bij reguliere werkgevers. Verder help ik bij de ontwikkeling van, soms onontdekte, talenten en behartig ik de belangen van mijn externe collega’s.
Ik sta bekend als iemand die transparant communiceert en relaties met zorg onderhoud.

Wil jij ook onderdeel worden van ons team? Klik hier voor onze openstaande vacatures.

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking