Social Return verplichting? Kies voor Ctalents!

Ctalents kwalitatief inzetten als invulling van social return


Social return heeft als doel een bijdrage te leveren aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn talloze mogelijkheden om op een creatieve manier invulling te geven aan uw social return verplichting!  Ctalents helpt u graag met een nuttige en kwalitatieve invulling. Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden!
 

Wat houdt social return eigenlijk in?
Het principe ‘social return’ houdt bij inkoop en aanbestedingen in dat sociale voorwaarden worden gesteld aan bedrijven die een opdracht van een gemeente, een provincie of de rijksoverheid krijgen. De manier waarop ‘social return’ wordt toegepast kan op diverse manieren en met diverse doelen.

 

De overheid wil bij aanbestedingen dat bedrijven een vast percentage (meestal 5%) van de opdrachtsom aan social return besteden. Bij de overheid wordt social return gezien als contractwaarde bij aanbestedingen boven de €250.000,-. Dit betekent dat er bij de uitvoering van de opdracht ook mensen moeten worden ingezet met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt.
 

Bij de gemeenten kan de concrete invulling voor social return naar eigen inzicht worden vormgegeven en er zijn talloze mogelijkheden om op een creatieve manier invulling te geven aan de contractvoorwaarde ‘social return’. Daarnaast ligt de aanbestedingsdrempel lokaal vaak veel lager dan de genoemde €250.000,-. Ctalents helpt u graag met een nuttige en kwalitatieve invulling.
 

btn_meer_informatie