Jessie is slechtziend en monteert video’s voor de Politie

Ctalents bemiddelt talenten met een visuele en/of auditieve beperking bij diverse werkgevers. Wij lichten bijzondere succesverhalen van onze talenten uit met deze keer: Jessie die als communicatiemedewerker bij de Politie werkt en slechtziend is.

Jessie komt uit Den Bosch en heeft een visuele beperking. Dichtbij ziet ze scherp, maar verder weg is haar zicht minder. Ze heeft onder andere gewerkt als social marketeer bij een online marketingbureau en in juni is ze als communicatiemedewerker begonnen bij de Politie Oost-Brabant. Daar houdt ze zich bezig met visuele content.

Visueel werk verrichten met een visuele beperking

Jessie is een voorbeeld van hoe een beperking niet in de weg hoeft te staan bij het uitoefenen van een reguliere baan. Ze verstaat haar vak. Zo creëert ze onder andere video’s, infographics en verzorgt ze de vormgeving van content voor zowel interne als externe communicatie.

Vanuit Ctalents doen we altijd een vooronderzoek om in kaart te brengen of en welke hulpmiddelen er nodig zijn om de werkplek van de kandidaat in te richten. Vervolgens verzorgen wij de hulpmiddelen met onze partner. Mocht er een hulpmiddel nodig zijn, dan worden deze altijd volledig vergoed. Nu had de Politie een eigen partner om dit allemaal uit te zoeken en regelen. Ze hoeven hiervoor geen financiële bijdrage te doen. En in dit geval kan Jessie met de standaard vergrotingssoftware van Windows en Mac haar werk gewoon doen zoals ieder ander dat ook kan.

Het ijs breken met een inspiratiesessie

De komst van Jessie maakte alle nieuwe collega’s nieuwgierig. Daarom braken we het ijs tijdens de inspiratiesessie: een presentatie die ze, samen met ons, heeft voorbereid. Ze stelde zich voor en vertelde over haar werkervaring tot dusver en over haar visuele beperking. Daarna kregen alle collega’s de kans om vragen te stellen. Dat maakte het eerste contact toegankelijk waardoor Jessie rustig kon landen op haar nieuwe werkplek.

Jessie presteert goed. Haar collega’s en managers zijn erg tevreden. Haar directe leidinggevende staat voor een inclusieve samenleving, dus ze krijgt alle ruimte om zich te ontplooien. Van nature is ze bescheiden, maar bij de Politie leert ze om uit haar schulp te kruipen om haar talent nog beter tot z’n recht te laten komen.

Er is maandelijks contact met de teamleider om Jessie haar functioneren te bespreken en ze heeft een coach op de werkplek waar ze altijd mee kan sparren. Als er extra training of andere hulpmiddelen nodig blijken te zijn, regelen we dat vanuit Ctalents. Na ongeveer drie maanden plannen we een 360 graden-sessie in. Hieruit komen ontwikkelpunten waar we mee aan de slag gaan. Maar ook daarna blijven we in contact met de werkgever om het beste uit deze samenwerking te halen.

Is jouw organisatie klaar voor inclusiviteit, diversiteit en gelijkwaardigheid? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van talent met een visuele en/of auditieve beperking. Plan vrijblijvend een gesprek in via www.ctalents.nl/advies.


Tags:
Succesverhalen

Blog

 
 

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking