Sara zit volledig op haar plek bij ABN Amro

Ctalents bemiddelt talenten die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn bij diverse werkgevers. Wij lichten bijzondere succesverhalen van onze talenten uit met deze keer: Sara. Zij is slechthorend en werkt op de Asset Based Finance (ABF) afdeling bij ABN Amro.

Eerder is Sara al eens drie jaar gedetacheerd via Ctalents. In haar zoektocht naar een nieuwe baan vond ze binnen 1 maand een nieuwe werkplek! Sinds maart werkt Sara bij ABN Amro. Daar houdt ze zich onder andere bezig met het controleren van lease-betalingen.

Meerdere aanbiedingen

In haar zoektocht naar nieuw werk had Sara de uitdaging om te kiezen tussen twee interessante aanbiedingen. Vanuit Ctalents hebben we haar begeleid naar een passende keuze. Uiteindelijk koos Sara voor de functie bij ABN Amro, vanwege de uitdagingen en eventuele doorgroeimogelijkheden.

Een volwaardige medewerker

Sara is hét voorbeeld van een gekwalificeerde medewerker die, ondanks de vooroordelen over slechthorendheid, dezelfde gewenste resultaten oplevert voor de werkgever als de andere werknemers. Ze werkt pas een halfjaar op deze afdeling, maar draait volledig mee in de organisatie en groeit supersnel in haar functie.

Dit komt ook door de inzet van de werkgever. Haar leidinggevende kijkt al vanaf het begin van het proces mee naar de interne mogelijkheden en of deze passen bij haar ontwikkeldoelen. Wat vindt zij leuk om te doen, wat wil ze graag leren, en past dat in onze organisatie? Vanuit Ctalents kijken we samen met de opdrachtgever hoe we niet alleen de vacature kunnen invullen, maar juist hoe we met de externe medewerker kunnen meedenken en een functie kunnen vinden die echt bij hem/haar/hen past. We laten hiermee tegelijkertijd ook zien dat, met of zonder handicap, iedereen in elke baan gewoon aan de slag kan!

Collega’s laten zien hoe zij de wereld ervaart

Het mooie van het verhaal van Sara is dat zij een duidelijk beeld heeft bij wat er voor haar wel of niet werkt. Hoe de inspiratiesessie eruit ging zien had ze bijvoorbeeld al bedacht; ze vond het bijvoorbeeld belangrijk om collega’s te laten zien hoe zij de wereld als slechthorende ervaart. Dit deed ze als volgt: ze vroeg hen vingers in de oren te doen en droeg zelf een mondkapje. Vervolgens moesten collega’s raden wat ze zei. Dit voorbeeld maakte het meteen duidelijk voor het team. Verder legde ze hen uit dat ze gewoon kan videobellen, spraakafzien en wat wel of niet handig is om te doen tijdens een meeting met een grotere groep.

De 360-graden sessie is inmiddels geweest. Niet alleen de leidinggevende gaf feedback aan Sara, maar andersom mocht zij ook haar mening delen. Het is mooi om te zien wat gebeurt wanneer beide partijen de mogelijkheden zien van het werken met talent met een visuele of auditieve handicap. Dat is met deze match wat ons betreft goed gelukt!

Ook aan de slag met inclusiviteit, diversiteit en gelijkwaardigheid binnen jouw organisatie? Wij vertellen je graag meer! Plan vrijblijvend een gesprek in via www.ctalents.nl/advies.


Tags:
Succesverhalen

Blog

 
 

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking