Traineeship Ctalents

Het traineeship bij Ctalents is maatwerk. Vanuit jouw talent en ontwikkelbehoefte leren we je alles wat jij nodig hebt om uit te groeien tot een goede talentmatcher. Denk hierbij aan commerciële gespreksvoering, coaching technieken, afnemen en bespreken van assessments, opleiding tot intercedent, salesvaardigheden, projectmanagement en timemanagement. Het traineeship duurt gemiddeld 8 maanden. Dan heb je alles onder de knie en match, begeleid en ontwikkel je zowel onze talenten als onze opdrachtgevers om elke dag weer het verschil te maken!

Wat doet Ctalents?

Bij ons werken gepassioneerde mensen die echt een verandering in Nederland op gang willen brengen.  Een bloeiende social enterprise die mensen met een zintuiglijke uitdaging (blind, slechtziend, doof, slechthorend) verbindt met organisaties die open staan voor inclusiviteit.

Onze missie is om de werkloosheid onder zintuiglijk uitgedaagden duurzaam te verlagen van 65% naar 20%. Dit doen we door gemotiveerde mensen te koppelen aan een reguliere baan die past bij hun kwaliteiten.

Waarom dat zo verslavend is? Ontmoet een paar van onze talenten in een filmpje wat de NOS over ons maakte.

Wat ga jij leren?

Zie jij het voor je?

Je hebt de belronde naar prospects goed voorbereid: jij hebt een gesprek gepland met die belangrijke manager die wij als klant willen binnenhalen! Tijdens het gesprek weet je een klik te krijgen met de manager, weet je deze ook te inspireren en mee te nemen in onze missie. Ze staan open voor zintuiglijk uitgedaagd talent. En zijn actief op zoek naar invulling voor hun participatie-, diversiteit- of social return vraagstuk. Gelukkig weet jij de oplossing en als een echte sparringpartner weet jij de manager van de toegevoegde waarde en mogelijkheden van Ctalents te overtuigen.

Bam! Je hebt je eerste aanvraag binnen en bent klaar om echte impact te gaan realiseren.

Samen met de talentmatchers ga je kijken wie er op de aanvraag past. Je zorgt voor een goede selectie en verfijnt de talentenprofielen. Gezamenlijk vinden we een zintuiglijk uitgedaagde kandidaat die jij vol vertrouwen door het gesprek met de manager loodst. Je regelt de eventuele hulpmiddelen met onze partners en bent verantwoordelijk voor het startproces. Twee tot vier weken later mag deze topper starten en geef je samen een inspirerende startbijeenkomst.

Je wilt natuurlijk wel dat de opdrachtgever je binnenkort belt voor een nieuw teamlid én dat ons talent elke dag het verschil gaat maken. Daarom ga je geregeld langs om de kandidaat te begeleiden en organiseer je waardevolle feedback. Ook spreek je de manager regelmatig over de voortgang van de kandidaat en over de ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Een jaar later zit de detacheringsperiode van de kandidaat erop. En dat is het prachtige moment waarop de kandidaat en de manager jou trots vertellen dat de inzet zo succesvol was dat de kandidaat een vast contract krijgt bij de opdrachtgever. Deze opdrachtgever is weer een talent rijker en de kandidaat heeft een mooie carrièrestart gekregen.

Jij hebt daadwerkelijk impact gerealiseerd. We zijn weer een stap dichterbij het realiseren van onze missie: van 65% naar 20% werkloosheid onder zintuiglijk uitgedaagden door mensen in hun kracht te zetten. You can C talents!

Aan het einde van dit traineeship ben jij in staat om:

 • Maatschappelijke impact te realiseren op dagelijkse basis.
 • Met zelfvertrouwen commerciële gesprekken te voeren.
 • Op een overtuigende en inspirerende manier te communiceren.
 • Een goede inschatting te maken van jouw sterke- en ontwikkelpunten.
 • Als geen ander talent in te schatten door het stellen van de juiste vragen en goed te luisteren.
 • Talent aan een mooie baan te helpen doordat je je hebt verdiept in het werkveld.

Over jou:

De trainee die wij zoeken herkent zich in:

 • Je wordt gelukkig van het overtreffen van klantverwachtingen.
 • Je vindt het een uitdaging om al het talent wat in iemand zit naar voren te halen en maximaal te benutten.
 • Je vindt dat iedereen die wil werken recht heeft op een reguliere baan en wilt daar je steentje aan bijdragen.
 • Je werkt graag samen en houdt niet van inefficiënte processen.

Tibbe de Raat over zijn traineeship bij Ctalents:

“Ctalents is een organisatie waarin je daadwerkelijk bezig bent met het maken van een verschil voor mensen. Op het moment dat je iemand met een visuele uitdaging aan een volwaardige baan helpt, is dat voor die persoon vaak een verschil van dag en nacht. Van thuis op de bank zitten naar een zinvolle bijdrage kunnen leveren in de maatschappij. Dat is waar ik mijn voldoening uithaal. Deze match tussen een talent en een werkgever kan alleen tot stand komen door de nodige doelgerichtheid en commerciële slagkracht. Deze combinatie van maatschappelijke impact en commercie maakt Ctalents tot een unieke plek waar ik tijdens het traineeship niet alleen ontzettend veel heb geleerd maar ook daadwerkelijk een verschil maak.”

Profiel:

 • Jij bent een starter (max. 2 jaar werkervaring) en bezit een afgerond HBO/WO diploma.
 • Je woont in omgeving Amsterdam/Utrecht.
 • Je bent resultaatgericht, werkt nauwkeurig, je bent volhardend en streeft naar de absolute top in je dienstverlening richting werkgevers en talenten.
 • Je wilt graag het verschil maken en positief bijdragen aan de maatschappij.
 • Je beschikt over ondernemersgeest en bent een absolute zelfstarter. Verder heb je lef en doorzettingsvermogen om niet alleen kansen te zien maar ze ook tot een succes te maken!
 • Je denkt graag out-of-the-box mee over nieuwe wegen om als team de gestelde doelen te bereiken.
 • Je durft buiten de gebaande paden te treden.
 • No nonsens en een professionele houding kenmerkt jou.
 • Je bent flexibel en weet de juiste prioriteiten te stellen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je werkt graag 32-40 uur per week.

Waarom werken voor Ctalents?

Ctalents bestaat uit een klein team met een hands on mentaliteit. Omdat we aan het groeien zijn is jouw inzet onmisbaar om onze ambitie waar te maken. En zo het verschil te maken voor onze talenten.

Onze klanten zijn heel divers: van de grote corporates tot provincies tot kleine MKB organisaties.  En verspreid over Nederland.

We zijn resultaat gedreven, professioneel en bezig met échte impact maken vanuit hartje Amsterdam.

Wij bieden je onder andere:

 • Een betaald traineeship conform NBBU CAO en een reiskostenvergoeding.
 • De mogelijkheid om écht het verschil te kunnen maken voor mensen met een zintuiglijke uitdaging.
 • Een dynamische baan waarbij je veel schakelt tussen verschillende soorten mensen. Van werkgevers tot kandidaten, van instanties tot potentiële opdrachtgevers.
 • Toegang tot (online) trainingsmogelijkheden zodat je je op elk gewenst moment verder kunt ontwikkelen in verschillende professionele vaardigheden zoals: diverse gesprekstechnieken, commerciële vaardigheden of projectmanagement.
 • Een heerlijk espresso apparaat voor je dagelijkse kopjes koffie.
 • Ongekend goede werksfeer, lunchen aan de Amstel en spontane borrels.
 • Een unieke baan bij 1 van de mooiste social enterprises van Nederland.
 • Een platte, no nonsense organisatie in de breedste zin van het woord.
 • Onze personal trainer. Die elke vrijdagochtend klaar staat voor de liefhebber.
 • De mogelijkheid om een nieuwe taal te leren: gebarentaal.

Jij bent de regisseur van jouw carrière. Hoe meer resultaat je behaalt hoe meer impact je realiseert. En hoe sneller je door kunt groeien!

We geloven in talenten, kijken verder waar anderen stoppen en vinden het fantastisch om mensen hun ogen te laten openen voor talent. Dagelijks zijn we bezig met ontwikkeling: van de kandidaten, de organisaties waar we mee werken tot die van onszelf.

Find your talent.

Mileen van Ling over haar traineeship bij Ctalents:

“Met mijn masterdiploma algemene sociale wetenschappen op zak, had ik genoeg gepraat, gelezen en geschreven over de samenleving en vond ik het tijd om daadwerkelijk iets te betekenen voor de samenleving. Zodoende kwam ik uit bij het traineeship van Ctalents. Een traineeship voor starters die impact willen maken.  

Naast een opleiding tot intercedent en de inhoudelijke kennis over wet- en regelgeving die ik dit jaar tot mij heb genomen heb ik: leren fouten maken, stappen gemaakt buiten mijn comfortzone en vooral geleerd om (doelgericht) te communiceren. Leren luisteren, doorvragen, feedback geven en het omgaan met verschillende communicatiestijlen. Hoe krijg ik een nieuwe werkgever enthousiast om die te betrekken bij onze missie?  Hoe geef ik een kandidaat feedback?

Dit vele contact met zowel kandidaat als werkgever met het doel dat je voor zowel kandidaat als werkgever écht het verschil kan maken, maken voor mij dat ik met veel plezier naar mijn werk ga. Het harde werken wordt beloond met concreet resultaat. Nog meer leuke bijkomstigheden? Het volgen van een cursus gebarentaal, iedere vrijdagochtend met je collega’s sporten, en het werken in een open, bruisend en gedreven team!”

Enthousiast?

Verras ons met jouw sollicitatie. Natuurlijk willen we weten wat je achtergrond is. Maar we zijn vooral benieuwd naar je motivatie om ons Ctalents team te komen versterken. Wat zijn jouw talenten waarmee je onze impact komt vergroten?  Ons traineeship start op verschillende momenten gedurende het jaar. Naast een persoonlijk gesprek maakt een assessment en een meeloopdag deel uit van de selectieprocedure.

 • Stuur je C.V. en motivatiebrief voor de functie die openstaat en bij je past
 • We laten je binnen 5 werkdagen weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek
 • Een selectie daarvan gaat door naar de assessment ronde
 • Een selectie volgt een meeloopdag
 • Beiden enthousiast? Dan maken we het contract in orde en gaan we van start!

Stuur je sollicitatie naar marjon@ctalents.nl

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking