Career coaching voor mensen met een visuele of auditieve beperking

Wat kan career coaching jou bieden? 

Heb jij samen met de recruiter en adviseur van Ctalents een fantastische baan gevonden? Wat goed, gefeliciteerd! Je hebt vast veel zin om te beginnen, maar vindt het ook spannend? Je ben benieuwd hoe je alles gaat ervaren en wat jouw indrukken zijn van het team en je leidinggevende en andersom. Je vraagt je af of het duidelijk voor hen is wat jouw auditieve of visuele beperking voor jou betekent. Je vindt het belangrijk dat er rekening mee wordt gehouden, maar je wil vooral niet gezien worden als iemand met een stempel. Jouw talenten en ambities wil je tot uiting brengen en je wil jouw kwaliteiten en competenties inzetten en verder professionaliseren. 

Heb je wel eens gehoord van een career coach? De meeste zeggen dan, nee die heb ik niet nodig. Een coach is pas nodig op het moment dat het niet goed loopt op de werkplek. Als anderen hiervan weten dan bestaat de kans dat ze mij zien als medewerker met een beperking. Het tegendeel is waar. Een career coach is van grote toegevoegde waarde aan jouw weg naar het worden van de professional die je wil zijn. In mijn studie als career coach heb ik geleerd dat het focussen op wat er goed gaat en het minder goede te ontwikkelen tot een nieuwe vaardigheid het meest effectief is. Een career coach helpt jouw bij het sparren hierover en geeft je tips en handvatten om zelf te kunnen zorgen voor positieve veranderingen. 

De career coach bij Ctalents is gericht op het coachen van professionals met een auditieve en visuele beperking. De coach kan jou zowel ondersteunen op praktisch, als op persoonlijk gebied. Zo kan je tips krijgen over welke hulpmiddelen er zijn en welke het beste bij jou passen om zo goed mogelijk te functioneren op de werkplek. Maar je ook bewust laten worden van jouw talenten en hoe je deze het beste kan inzetten. Waar een recruiter met jou zorgt voor het vinden van de best passende baan, zorgt de adviseur ervoor dat de leidinggevende enthousiast is over jou en ervan overtuigd is dat hij jou absoluut aan zijn team wil toevoegen. De career coach heeft contact met jou, zodra bekend is wanneer je mag starten. Samen met jou zorgt de career coach ervoor dat je goed van start kan gaan in je nieuwe functie en dat je het duurzaam naar je zin je blijft houden. We gaan voor optimaal werkplezier en zorgen ervoor dat je onmisbaar bent binnen het team. Je ontvangt hiervoor de nodige en gewenste steun en motivatie.  

‘’’Bergen verzetten, betekent vertrouwen op je eigen kracht’’. Vertrouw jij op jezelf, vind je het fijn om hier af en toe in gesteund te worden en in te zien dat je veel talenten en vaardigheden hebt? Daar zijn wij goed in en helpen wij jou bij Ctalents graag mee. 

Lees hier meer over werken met een beperking.


Tags:
Blind of slechtziend
Blog
Doof of slechthorend

Blog

 
 

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking