Geef mensen met een beperking een kans…and be prepared to be amazed!

Vermoeid maar voldaan zit ik in de trein terug naar huis. Ik heb net een gesprek gehad met twee mensen bij een mogelijke werkgever in Amsterdam waar ik via Ctalents mee in contact ben gekomen. Ik herinner me nog dat ik destijds o zo brutaal, maar met de beste intenties, tegen die mensen die bij ons kwamen heb geroepen ”over een aantal weken ben ik jullie collega”.

De dag hiervoor heb ik nog met Lisette geoefend op mijn gesprek van vandaag. Ik was moe en enigszins gestrest omdat ik, typisch zoals ik ben, weer eens veel te moeilijk dacht. Lisette wist weer aan de juiste touwtjes te trekken en mij te trainen door middel van steekwoorden!

Na mijn ‘iets wat verlate’ gesprek in Amsterdam Zuid loop ik richting het station. Terugdenkend aan beide momenten denk ik bij mezelf, toch wel enigszins overtuigd van een goede afloop: “dat gesprek ging flawless” zij kunnen mij goed gebruiken binnen hun afdeling!

Er was tegen mij gezegd dat ik vandaag, morgen of maandag wat zou horen. Voor diegene die mij écht kennen: ik ram 2 minuten nadat ik buiten sta al op F5 en de verschillende verversingsknoppen op mobiel en laptop om maar te kijken of er al iets nieuws is. Je snapt dus wat ik de 45 minuten durende treinreis gedaan heb…

Ondertussen rijdt de trein door naar mijn eindbestemming: Den Haag, het was druk in de trein, gelukkig heb ik wel een zitplaats weten te bemachtigen voor de rit naar huis toe. Ik licht mijn familieleden en vriendin in over hoe mijn gesprek is gelopen en het kleine mis communicatieve foutje over de locatie van afspreken (ik was naar het hoofdkantoor afgereisd terwijl de afspraak blijkbaar op een andere locatie in Amsterdam zou plaatsvinden) iets wat ik niet wist.

Eenmaal thuis, gegeten en vriendin geholpen met haar opdracht krijg ik een whatsappje met het antwoord wat ik stiekem eigenlijk al vermoedde:

Mijn contactpersoon geeft het verlossende antwoord dat ik al ruim 2 maanden had geroepen en zo verlangde: ik kan bij hun organisatie aan de slag als ik daar nog steeds interesse in heb.

YES YES YES YES denk ik nog bij mijzelf! Dit pak ik met beide handen aan! Ik moest terugdenken aan een plaatje wat ik op facebook postte over kansen:

ctalents blog

Dit is alles wat ik wilde: een kans! And boy, did I got what I wished for! Mijn tijd bij Ctalents / CtheCity / Ctaste heeft mij doen inzien dat je je kansen zelf kunt creëren, als je maar het juiste bruggetje weet te vinden!

Sandra vertelde mij vandaag dat Ctalents juist dat is: die brug. Koppig zoals ik altijd ben, antwoordde ik met: jullie zijn wel meer dan een brug! Ik ben de mensen van Ctalents dan ook ontzettend dankbaar. Waarschijnlijk meer dan ik ooit in woorden zou kunnen uitdrukken.

Nog steeds verkeer ik in de roes en heb ik heel erg veel zin om vroeg op te staan, in de regen naar “mijn werk” te gaan, in de trein te moeten staan, lange dagen te werken, veel vergaderingen bij te wonen. Het deert me allemaal niets! Want ik heb mijn kans! Mijn kans om mijn leven op te bouwen zoals ik dat graag wil.

Kortom: geef mensen met een beperking een kans, dat is vaak alles wat zij willen, een kans! And… Be prepared to be amazed! Ook zij zullen van grote toegevoegde waarde zijn!

Ik heb zojuist mijn kans afgedwongen en ik ga er het uiterste uit halen wat ik kan! Twijfel jij nog? Of pak jij je kans?! Ik zou het wel weten!


Tags:
Blind of slechtziend

Blog

 
 

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking