Onze aanpak

Ctalents is een sociaal commerciële organisatie die mensen met een zintuiglijke beperking (blind, slechtziend, doof, slechthorend) ondersteunt bij de start van hun carrière door middel van een talentmaximalisatieprogramma; het Ctalents programma.

Onze missie is om de werkloosheid onder zintuiglijk talent te verlagen van 70% naar 20% op een kwalitatieve manier. Niet alleen kandidaten, maar zeker ook werkgevers moeten er baat bij hebben. Met onze vernieuwende aanpak hebben wij verschillende prijzen gewonnen, zoals Social Enterprise Award, Dare to Have a Dream Award & Social Impact lab.

Werkwijze

Wij bieden onze kandidaten een talentmaximalisatieprogramma aan waarbij ze in 1 tot 4 maanden worden klaargestoomd voor het bedrijfsleven en direct van toegevoegde waarde zijn voor een organisatie – het Ctalents programma. De selectie voor de start van het programma is streng, er moet o.a. een sterke motivatie zijn om werk te vinden. Tijdens het programma valt ongeveer een derde van de kandidaten af, dit kan zowel een keuze zijn van henzelf als een keuze van Ctalents. Dit betekent dat de kans dat de kandidaten die uitstromen naar een betaalde baan dan nog uitvallen heel klein is. 

Onze toegevoegde waarde

Wat Ctalents uniek maakt is dat we onze trainees compleet klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Veel van onze trainees zitten al jarenlang in een uitkeringssituatie waardoor ze weinig zelfvertrouwen hebben en eventuele kennis van een opleiding is weggezakt. Binnen Ctalents creëren we een veilige omgeving waarin ze zichzelf kunnen ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast is de begeleiding na de plaatsing van een kandidaat gericht op behoefte vanuit de werkgever en de kandidaat; dit is, net als het programma, echt maatwerk. Het talent van Ctalents is dat we ons zowel in de werkgever als in de kandidaat kunnen inleven. Hierdoor zijn we in staat op voorhand uitdagingen of belemmeringen bespreekbaar te maken en daardoor te tackelen.

Alle kandidaten van Ctalents worden zodanig gescreend en waar nodig getraind dat deze talenten meteen aan het werk kunnen.

Commercieel sociaal ondernemen implementeren

Betere resultaten: wat betekent dat nu eigenlijk? In onze aanpak en visie is een belangrijk onderdeel daarvan effectief commercieel sociaal ondernemen. Talenten zien bij mensen die zintuiglijk uitgedaagd zijn (blind, slechtziend, doof of slechthorend) en die koppelen aan uw activiteiten om zo winst voor iedereen te creëren. We begrijpen dat er resultaat moet worden gemaakt, dat er targets zijn en dat er eigenlijk al genoeg te doen is. Commercieel sociaal ondernemen is op een andere manier kijken naar uw bedrijf of organisatie: het kàn wel!

Wilt u voldoen aan de participatiewetgeving? Deelt u onze visie tot in de kern? Bent u op zoek naar een creatieve manier om ziekteverzuim te verlagen en loyaliteit te verhogen? U wilt graag uw organisatie of team naar een ander niveau brengen op een pragmatische manier? Wat uw motivatie ook is, Ctalents gaat voor uw bedrijf aan de slag. Inherent aan onze bemiddeling zit ook advies en sturing van Ctalents om de ‘match’ duurzaam te maken

Commercieel sociaal ondernemen

Commercieel sociaal ondernemen is een manier om eens op een andere wijze te kijken naar hoe speciaal talent (bij sommigen nog bekend als mensen met een achterstand of beperking) gematched kan worden met uw activiteiten, het liefst op plekken waar men met de tijd zelfs kan outperformen.

Dat doen we met doelmatig advies en implementatie op het gebied van commercieel sociaal ondernemen en door human resource diensten te bieden voor speciaal talent. Wij leren u graag kennen en stellen uw organisatie en haar doelstellingen centraal. We werken op een persoonlijke en inspirerende manier samen met u aan de oplossingen voor de uitdagingen die bij dit proces horen.

Onze aanpak: analyseren, inspireren, organiseren en realiseren.

Ctalents begeleidt uw bedrijf van beleidsvorming naar uitvoering. Dit doen we doelgericht, zonder de commerciële en sociale kant van uw organisatie uit het oog te verliezen.

Een verfrissende aanpak, kennis, échte ervaring, enthousiasme en passie zijn kenmerken van onze benadering om zintuiglijk toptalent met organisaties te verbinden. Wij hebben kennis van de markt én de situatie bij u als organisatie. Ook zijn wij ervaringsdeskundige wat betreft de wensen én competenties van speciaal talent koppelen. Daar gaan we ver in! 

 

Social return

Verzoek tot informatie

 

Verification

Ctalents proces

Ctalents proces & aanpak