Inspiratie

Inspiratie en draagvlakcreatie

U bent op zoek naar een out of the box event? Inspiratie voor uw collega's? We hebben bijzondere mogelijkheden die u daar bij kunnen helpen.  Doe inspiratie op en hoor de laatste trends en toepassingen van commercieel sociaal ondernemen.

Workshop en inspiratie sessie: Denken in mogelijkheden: Can you C talents?

Aan de slag met zintuiglijk talent, bij de meeste mensen nog bekend als mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, vergt een creatieve manier van kijken, organiseren en doen. U staat hiervoor open en u wilt echt aan slag: hoe doet u dat dan op een commerciële en sociaal gezonde manier? En hoe zorgt u voor inspiratie bij uw collega's?

Sandra Ballij neemt u mee in het verhaal van Ctaste. Een bijzondere zintuiglijke belevenis bieden en volwaardige en betaalde banen voor visueel beperkten creëren, dát is Ctaste. Het is een MKB onderneming die sinds 2007 sociaal en commercieel succesvol en zonder subsidies werkt. Dit doen we door mensen juist in hun kracht te zetten. Met een gemiddeld cijfer van 8,8 op service is Ctaste ook een outperformer in de markt. Leuk detail: 65% van de medewerkers komen uit de Wajong en ons ziekteverzuim is praktisch 0. Bij Ctaste is het volledig donker, waardoor gasten proeven, horen, ruiken en voelen totaal anders ervaren. Inmiddels heeft Ctaste 11 visueel beperkte experts in dienst die wij vanuit een uitkeringssituatie aan een subsidievrije betaalde baan hebben geholpen. In het donker zijn zij degene die perfect functioneren en zorgen voor een belevenis om nooit meer te vergeten.

Uiteraard heeft Sandra veel geleerd van de valkuilen; graag deelt ze haar ervaringen en do’s en don’ts. Daarnaast neemt ze u ook mee in het verhaal van het commercieel socialer maken van een grote organisatie zoals Zeeman. De participatiewet komt eraan, dat betekent dat elk bedrijf met meer dan 25 medewerkers minimaal 5% van zijn werknemers laat bestaan uit mensen met een speciaal talent. Als het u lukt om talenten daadwerkelijk te kunnen koppelen aan de juiste activiteiten kunt u echt duurzaam commercieel en sociaal succesvol zijn: wie wilt dat nu niet? Doe inspiratie op voor uw organisatie!

Sandra Ballij, ambassadeur van Social Enterprise, winnaar van de Dare to have a Dream Award 2013, winnaar van de Social Impact lab en eigenaar van Ctaste en Ctalents, is één van de eerste succesvolle commerciële sociale ondernemingen van Nederland.

Benieuwd wat de kracht is van zintuiglijk talent? Bij Ctalents gingen diverse CEO's rond de tafel. In het aardedonker praten zij over hun ervaringen met het aannemen van mensen met een visuele of auditieve beperking.

Contactformulier

 

Verification

 

 

 

 

Inspiratie Sandra Ballij

Sandra Ballij