Werken met een beperking

Het is soms lastig om in Nederland werk te vinden met een beperking. Toch zijn er veel mogelijkheden voor het werken met een beperking. In Nederland hebben meer dan 2 miljoen mensen een beperking. Hieronder vallen mensen met een visuele- of auditieve beperking, psychische problemen of een lichamelijke of mentale beperking. Het werkloosheidspercentage is onder deze groep mensen veel hoger dan het Nederlands gemiddelde van de totale arbeidsmarkt. Onder mensen met een visuele en/of auditieve beperking heeft ruim 70% geen werk, terwijl ze vaak wel een opleiding hebben afgerond.

Toch zien wij dat mensen met een beperking, met een paar aanpassingen, gewoon aan het werk kunnen gaan. Op deze pagina lees jij alles over hoe je kan werken met een beperking, welke hulpmiddelen hiervoor gebruikt kunnen worden en hoe Ctalents hier ondersteuning in kan bieden. Ctalents richt zich altijd op duurzame banen.

Waar kan je tegenaan lopen wanneer je werkt met een beperking?

Als je een beperking hebt zijn er genoeg dingen die niet altijd even vanzelfsprekend hoeven te zijn. Ook dingen die soms niet zo voor de hand liggend zijn. We weten allemaal ondertussen wel dat een drempel of trap voor een rolstoelgebruiker alles behalve handig is, daar zijn de meeste gebouwen vaak al wel op voorbereid. Dergelijke fysieke aanpassingen worden zelfs vanuit wetgeving verplicht.

Aanpassingen in de werkzaamheden en omgangsvormen zijn bij mensen met een beperking ook nodig. Iemand die doof is zal bij een vergadering een tolk nodig hebben, iemand die blind is heeft minder aan mooie grafieken tijdens diezelfde vergadering. De route naar het toilet en het koffiezetapparaat is ook niet altijd even makkelijk als je slecht ziet, net zoals het knopje vinden van de smaak koffie die zij lekker vinden. Gesprekken volgen voor iemand die slechthorend is brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Voor iemand die in een rolstoel zit is de hele tijd omhoog kijken niet altijd bevorderlijk voor de nek en een werkplek die niet eindeloos ver zit van het toegankelijke toilet is ook wel zo fijn. Dan hebben we het nog geeneens over de gebruiksvriendelijkheid van de software, al het papierwerk, en meer voor mensen die een zintuigelijke beperking hebben.

Is het veel waar er rekening mee gehouden moet worden? Ja, en nee. Het belangrijkste is dat de persoon met een beperking er open over kan zijn als zij ergens tegenaan lopen (of rijden) en dat de werkgever bereid is om wat aanpassingen te doen. Al snel zal dan opvallen dat een boel van de aanpassingen niet meer dan gezond verstand vereisen. Laat elkaar keurig uitpraten, dan kan een slechthorende alles meekrijgen; leg duidelijk uit wat er op een grafiek te zien is, dan begrijpt de slechtziende deze ook. Leuke bijkomstigheid is dat andere deelnemers het ook allemaal beter snappen, want we creëren soms onnodig veel ruis.

Bij Ctalents maken we gebruik van job carving. waarbij we functies een klein beetje aanpassen waardoor deze toegankelijk is voor iemand met een beperking. Hierdoor kan er, met gebruik van hulpmiddelen, ontzettend veel wel.

Wat zijn stigma’s van werken met een beperking?

Veel mensen hebben vooroordelen over mensen met een beperking en geloven nog in stigma’s. Zo denken mensen dat mensen met een beperking vaker ziek zijn op hun werk, terwijl wij bij Ctalents slecht een verzuimpercentage hadden van 0,98%. Dat terwijl het landelijk gemiddelde rond de 5% ligt.

Stigma’s en vooroordelen zijn een belangrijke reden waarom mensen met een beperking vaker werkloos zijn. Veel werkgevers denken in beperkingen en niet in oplossingen, waardoor er geen stappen worden genomen naar inclusie. Bedrijven die wel investeren in inclusie en diversiteit zijn erachter gekomen dat dit juist ontzettend veel toevoegt aan de organisatie.

Lees in onze blog meer over de stigma’s die mensen met een beperking (onterecht) krijgen.

Lees hier over andere aannames mensen hebben die werken met mensen met een beperking.

Welke hulpmiddelen heb je voor werken met een beperking?

Als je te maken hebt met een visuele en/of auditieve beperking is het van belang dat je de juiste hulpmiddelen aanvraagt en deze goed implementeert in jouw werkomgeving. Gelukkig is er veel keuze, waardoor er steeds meer mogelijk is als je wilt werken met een beperking. Enkele voorbeelden van hulpmiddelen voor mensen met een beperking zijn spraaksoftware, teksttelefoons en tolken. In de onderstaande blogs hebben we een overzicht gemaakt van enkele hulpmiddelen die ter ondersteuning gebruikt kunnen worden tijdens het werken.

Lees hier meer over hulpmiddelen voor werken met een auditieve beperking en hulpmiddelen voor werken met een visuele beperking.

Solliciteren met een beperking

Het vinden van een nieuwe baan is voor vrijwel iedereen een spannend proces. Als je dan toevallig een beperking hebt, dan komen er vaak nog een serie extra uitdagingen bij. Daar zit je vaak niet op te wachten, zeker niet op de extra energie die het kost. Gelukkig zijn er hierbij een aantal zaken die jij kan doen om het makkelijker te maken.

Het begint bij jouzelf: jij bent de expert in jouw specifieke beperking. Jij kent je grenzen, maar probeer er ook zo goed mogelijk achter te komen wat je nodig hebt aan ondersteuning. Daar zijn verschillende bedrijven in gespecialiseerd om je mee te helpen. Zet ze in. Veel zal jij vast al wel weten, daar twijfelen wij niet aan. Een frisse en positieve blik van iemand die gespecialiseerd is de nieuwste ontwikkelingen brengt eigenlijk altijd wel een nieuw inzicht.

Met deze kennis kan je ook met meer vertrouwen solliciteren. Het vooraf melden, zoals bijvoorbeeld op je C.V., van je beperking is zeker niet nodig. Laat ze jou beoordelen op je talenten, niet op je beperkingen. Als je dan op gesprek mag komen, dan zal je er niet aan ontkomen en zal het besproken worden. Medische details hoef je niet te benoemen (er mag ook zeker niet naar gevraagd worden), maar wat jij wel kan doen is vertellen wat je vooral wel kan en waar (en welke) ondersteuning je nodig hebt. Zo kan jij jezelf goed en vol zelfvertrouwen profileren. Zo’n positieve houding maakt het gesprek makkelijker en zorgt ervoor dat de werkgever ook in kansen gaat denken.

Wil jij ook aan de slag gaan bij een inclusieve werkgever?

Doe de One minute check en kom er in één minuut achter of Ctalents jou kan ondersteunen in het vinden van een passende baan.

New call-to-action

Wat is een inspiratiesessie?

Wanneer je start bij een nieuwe werkgevers en een beperking hebt, kan dit ontzettend spannend zijn. Sommige mensen durven niet naar de beperking te vragen en maken zelf aannames. Om dit te voorkomen organiseren we inspiratiesessies, waarbij de nieuwe medewerker zijn collega’s laat weten wat de beperking is en hoe hier het best mee omgegaan kan worden. Dit zorgt ervoor dat de spanning verdwijnt bij zowel jou als je collega’s.

Lees hier meer over onze inspiratiesessies.

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking