Veelgestelde vragen

Er bestaan geen slechte vragen, alleen slechte antwoorden, toch? Daarom geven we hieronder antwoord op de veelgestelde vragen (FAQ) over Ctalents

Staat het antwoord op je vraag er toch niet tussen? Geen probleem! Stel ons je vraag en wij geven zo snel mogelijk antwoord!

Ons bellen, whatsappen of mailen.
We zijn te bereiken op 020-676 54 16 of Whatsapp met 06-15357503.
Je kunt ook een mailtje sturen naar info@ctalents.nl of ons contact formulier invullen.

Fabels en feiten over Ctalents 

We merken dat er soms onduidelijkheid bestaat over onze werkwijze.
In dit blog vertellen we je graag meer over de ins en outs van detacheren en reageren we op veelgehoorde vragen over Ctalents.

Je vraag met een recruiter bespreken?

Madeleine

Maak een afspraak om je vragen aan onze recruiter te stellen en te kijken wat mogelijk is.

New call-to-action

FAQ

Als ik mij aanmeld als werkzoekende ben ik dan exclusief verbonden aan Ctalents?

Wanneer je je aanmeldt via Ctalents ben je niet exclusief verbonden bij Ctalents. Wij vinden het wel belangrijk (en leuk!) om onze kandidaten goed te leren kennen. Zo weten wij wie wij voorstellen bij werkgevers. Wij waarderen het daarom zeer wanneer je eens komt naar een van de vele trainingen, workshops of bijeenkomsten die Ctalents aanbiedt.

Wat is detachering eigenlijk en wat betekent dat voor mij?

Bij detachering treed je in dienst bij de detacheerder. Je tekent het contract bij Ctalents en om vervolgens aan de slag te gaan bij de opdrachtgever.  Deze leent de kandidaten in via Ctalents.

De inlenersbeloning

De werkzaamheden voer je uit bij de opdrachtgever en Ctalents is de feitelijke werkgever. Ctalents hanteert het salaris van de opdrachtgever. Het loon is dus gelijk aan het loon dat wordt toegekend aan de werknemers werkzaam bij de de inlener.

De inlener betaalt vervolgens een tarief aan Ctalents. Dit bedrag is onder andere opgebouwd uit componenten als salaris, werkgeverslasten en  begeleiding vanuit Ctalents.

Wat voor soort banen kan ik bij Ctalents verwachten?

Bij Ctalents kun je verschillende banen verwachten. Denk hierbij aan banen als

  • Consultant
  • HR-medewerker
  • Beleidsmedewerker,
  • Administratief medewerker
  • Gastheer/vrouw enz..

Natuurlijk zijn dit niet de enige functies, het overzicht van onze openstaande vacatures tref je op de vacaturepagina.

Het Ctalents hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Wij bemiddelen echter naar banen door heel het land. Dit gaat veelal om functies van 24 uur of meer. En de meeste vacatures die je zult vinden zijn op mbo-4, hbo of wo-niveau.

Wat voor soort opleiding of niveau wordt er van mij verwacht?

Onze kandidaten die een passende baan hebben gevonden hebben veelal een afgeronde MBO, HBO of WO opleiding. Samen met een portie doorzettingsvermogen en inzicht in eigen talenten geeft dit de grootste kans op een succesvolle match!

Hoe weet ik of Ctalents mogelijkheden heeft voor mij?

Na aanmelding wordt er binnen 3 dagen contact met je opgenomen om de mogelijkheden door te nemen. Dit gaat per telefoon en/of per email. We geven je feedback over jouw persoonlijke situatie en laten je weten of wij je verder kunnen helpen.

Mochten wij mogelijkheden voor nu of in de toekomst zien bij één van onze werkgevers, dan nodigen we jou uit voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking gaan we dieper in op jouw talenten en de mogelijkheden binnen Ctalents.

Is de aanpak van Ctalents wel geschikt voor mij?

Dit is natuurlijk afhankelijk van wat jij zoekt in een talentenbureau. Wanneer jij je bij ons aanmeldt als werkzoekende gaan wij samen met jou kijken wat de mogelijkheden voor jou zijn. Er is een aantal factoren waarmee werkzoekenden hun kans op succes vergroten.  Onze kandidaten die een passende baan hebben gevonden hebben deze succesfactoren met elkaar gemeen. Denk hierbij aan:

  • Doorzettingsvermogen
  • Inzicht in eigen talenten
  • Een afgeronde MBO, HBO of WO opleiding

Wij geven onze kandidaten graag het vertrouwen in hun eigen talenten. Je maakt daarom een assessment waardoor jouw kwaliteiten, vaardigheden, kennis en ervaringen inzichtelijk worden gemaakt. Aan de hand van het assessment wat je hebt gemaakt, maken we een profiel van je. Hierin komen duidelijk jouw talenten naar voren. Dit profiel sturen wij naar werkgevers. De werkgevers kiezen uiteindelijk of ze jou uitnodigen voor een gesprek.

Het gesprek

Wanneer jij wordt uitgenodigd voor een gesprek heb je de mogelijkheid om het gesprek goed voor te bereiden samen met een van onze Recruiters Impact. Onze Recruiters Impact zijn gespecialiseerd in het begeleiden van talenten met een visuele en/of auditieve beperking naar de juiste baan.

Het gesprek bereidt je voor door veel te oefenen. Bedankt bijvoorbeeld al van te voren wat jouw antwoorden zijn op de meeste voorkomende vragen tijdens een sollicitatiegesprek. Door het gesprek zo goed mogelijk voor te bereiken met één van onze Recruiters Impact weet jij hoe je jouw talenten het beste kan presenteren.

Kan ik zelfstandig overkomen als ik via Ctalents wordt behartigd?

Dat kan zeker! Net als een ander detacheringsbureau richten wij ons op de talenten van onze kandidaten en hoe deze bij een vacature passen. Het verschil is echter dat wij de specialist zijn op het gebied van talent matching voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking. Dit houdt in dat wij bijvoorbeeld de werkgever hierover kunnen inlichten en kunnen helpen met de aanvraag van eventuele hulpmiddelen.

Wanneer je op sollicitatiegesprek mag, bereiden wij het sollicitatiegesprek graag met je voor. Vervolgens ga je alleen op gesprek. Daarna horen we natuurlijk van jou en de werkgever hoe het gesprek gegaan is!

Heb ik een sparringspartner als ik via Ctalents een baan ga zoeken?

Wanneer je op gesprek bent geweest bij Ctalents heb je je persoonlijke Recruiter Impact die jou op de hoogte houdt en waarbij je terecht kan met je vragen.

Natuurlijk kan je je ook aanmelden bij de community We Are Ctalents. Hier worden persoonlijke ervaringen gedeeld en kan je sparren met andere community leden.

Voor de kandidaten die via ons aan het werk zijn houden wij ook regelmatig een bijeenkomst waar er ruimte is om ervaringen uit te wisselen met andere kandidaten die (net) aan het werk zijn.

Wat voor soort vergoeding krijg ik als ik via Ctalents aan de slag ga?

Je kunt een markconform en volwaardig salaris verwachten. Ctalents hanteert het salaris behorend bij de functie. Het loon is dus gelijk aan het loon dat wordt toegekend aan andere werknemers in een soortgelijke functie binnen de betreffende organisatie.

Kan ik werkervaring opdoen bij Ctalents, bijvoorbeeld via een traineeship?

Ctalents biedt zelf geen traineeships aan om werkervaring op te doen. Wel kan er gebruik gemaakt worden van de gratis workshops en trainingen van Ctalents.

Waar worden de trainingen gehouden en zijn hier kosten aan verbonden?

Deze onderdelen van Ctalents zijn voor werkzoekenden met een zintuiglijke uitdaging gratis en worden gehouden in Amsterdam bij Ctalents op de Amsteldijk 53 of zijn online.

Waar zitten de bedrijven waar Ctalents mee samen werkt?

Het Ctalents hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. De bedrijven waarmee we samenwerken zitten door heel het land. Zo hebben we bijvoorbeeld ook kandidaten die aan het werk zijn in bijvoorbeeld Enschede en Eindhoven.

Staat je vraag er niet tussen?

Laat het ons dan weten!

 020-676 54 16
 06-15357503
 info@ctalents.nl

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking