Foto van Debbie. Zij vond ook haar droombaan via Ctalents.
Ctalents is jouw partner voor het vinden van een passende baan.
Haal het beste uit jezelf met persoonlijk advies, trainingen en best practices over werken met een auditieve en/of visuele beperking.
Meld je aan als werkzoekende

Werkwijze van Ctalents – wat kan ik verwachten als werkzoekende?

Ctalents begeleidt starters en professionals die blind, slechtziend, doof of slechthorend zijn bij een (eerste) stap in hun carrière. Wij zijn de schakel tussen werkgevers en mensen met een auditieve en/of visuele beperking. Hieronder vind je stap voor stap de werkwijze van Ctalents.

Stap 1. Aanmelden als werkzoekende

De eerste stap is altijd de online aanmelding. Hierbij vragen we naar je wensen. Ook willen we graag wat informatie over je opleidingen en interesses. Heb je al een CV? Te gek, deze kun je gelijk uploaden. Mocht je deze nog niet hebben dan helpen we jou er een te maken.

Na aanmelding wordt er binnen 3 dagen contact met je opgenomen. Dit gaat per telefoon, whatsapp en/of per email. We geven je advies over jouw persoonlijke situatie en laten je weten of wij je kunnen begeleiden.

Ctalents profiel

Met je aanmelding krijg je toegang tot je eigen profiel bij Ctalents. Je kunt met dit profiel snel en gemakkelijk solliciteren op nieuwe functies die je interessant vindt. In jouw profiel kun je aangeven in welke branche je wilt werken, wat je huidige werkervaring is en hoeveel uur je wilt werken. Ook kun je je persoonlijke gegevens wijzigen en je CV updaten.

In de tussentijd kun jij je laten inspireren door onze community. In de We are Ctalents Community kan je inspirerende blogs en ervaringen van anderen lezen.

Stap 2. Kennismakingsgesprek met Ctalents

Mochten wij mogelijkheden voor nu of in de toekomst zien bij één van onze werkgevers, dan nodigen we jou uit voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking gaan we dieper in op jouw talenten, wensen en de mogelijkheden binnen Ctalents.

Stap 3. Assessment

Na de kennismaking start je met een assessment waarin we kijken naar jouw talenten. Daarnaast wordt je toegevoegd aan de online Academy. Via dit online trainingsprogramma leer jij alle vaardigheden die jij nodig hebt om succesvol te kunnen solliciteren. Deze trainingen zijn onderdeel van jouw profiel. Wanneer jij de complete leerlijn afrondt binnen 2 weken krijg jij binnen 3 werkdagen feedback op jouw ingeleverde opdrachten.

Op basis van een afgerond assessment en de Academy leerlijn maken wij een talentenprofiel dat vervolgens bij werkgevers wordt voorgelegd.

Foto van twee personen tijdens een workshop over hoormiddelen en werk

Workshop over hoormiddelen

Stap 4. Het matching proces

Zodra je profiel volledig is, zorgen wij voor de perfecte match. Eén van de belangrijkste stappen in onze werkwijze. Dit proces kan enkele weken tot enkele maanden duren. We kijken naar openstaande vacatures die voor jou geschikt zijn en stellen je proactief voor aan werkgevers. 

Tijdens het matching proces kunnen er ook verschillende sollicitatiegesprekken plaatsvinden. Uiteraard helpen we je om deze goed voor te bereiden. Nadat je de Ctalents Academy hebt gevolgd ben jij klaar om te gaan solliciteren. Wanneer je gaat solliciteren helpen wij jou om het gesprek voor te bereiden. Je gaat vervolgens zelfstandig naar het gesprek. Dit is misschien spannend en wellicht gaat het eerste gesprek nog niet vlekkeloos. Dit is begrijpelijk, maar door het vaak te oefenen krijg je vanzelf meer vertrouwen en gaat het jou lukken om jezelf goed te presenteren.

Stap 5. Succesvol aan de slag

Werk gevonden. Contract ondertekening voor een nieuwe functie op het kantoor van Ctalents.

Kom jij binnenkort ook je nieuwe contract tekenen?


Het team van Ctalents zorgt samen met jouw werkgever voor ideale omstandigheden op je werkplek. Ook wordt er samen met onze partners gekeken naar de beste hulpmiddelen zodat jij vol energie kan functioneren. Wij blijven jouw aanspreekpunt om samen met je nieuwe collega’s te zorgen voor een optimale taakverdeling en onderling begrip over werken met een auditieve en/of visuele beperking.

Vragen over onze werkwijze?

Heb jij vragen over de werkwijze van Ctalents? Of wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 020-6765416.

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking