Het Ctalents proces: wat kan ik verwachten als werkzoekende?

Ctalents is de schakel tussen werkgevers en mensen met een zintuiglijke uitdaging. Mensen die blind, slechtziend, doof of slechthorend zijn schrijven zich bij ons in. Wij gebruiken trouwens liever de term: zintuiglijk talent die op zoek is naar werk. Wij zijn op zoek naar young professionals met of zonder werkervaring.

Laat je inspireren door andere talenten met een zintuiglijke uitdaging.

Stap 1. Aanmelden als werkzoekende

De eerste stap is altijd de online aanmelding. Hierbij vragen we naar je wensen. Ook willen we graag wat informatie over je opleidingen en interesses. Heb je al een CV? Te gek, deze kun je gelijk uploaden. Mocht je deze nog niet hebben dan ondersteunen we je om er een te maken.

 

Na aanmelding wordt er binnen 3 dagen contact met je opgenomen om de mogelijkheden door te nemen. Dit gaat per telefoon en/of per email. We geven je feedback over jouw persoonlijke situatie en laten je weten of wij je kunnen behartigen.

Ctalents profiel

Met je aanmelding krijg je ook toegang tot je eigen profiel bij Ctalents. Je kunt met dit profiel snel en gemakkelijk solliciteren op nieuwe functies die je interessant vindt. In jouw profiel kun je aangeven in welke branche je wil werken, wat je huidige werkervaring is en hoeveel uur je wil werken. Ook kun je je persoonlijke gegevens wijzigen en je CV updaten.

In de tussentijd laat je je natuurlijk inspireren door onze community. Tijdens de aanmelding kun je aangeven of je inspirerende blogs en ervaringen wil ontvangen uit de We Are Ctalents community.

Stap 2. Kennismakingsgesprek met Ctalents

Mochten wij mogelijkheden voor nu of in de toekomst zien bij één van onze werkgevers, dan nodigen we jou uit voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking gaan we dieper in op jouw talenten en de mogelijkheden binnen Ctalents.

Stap 3. Assessment

Na de kennismaking start je met een assessment waarin we kijken naar jouw talenten. Op basis van een afgerond assessment maken wij een talentenprofiel dat vervolgens bij werkgevers wordt voorgelegd.

Stap 4. Diverse trainingen naar behoefte aan de Ctalents Academy

Foto van twee personen tijdens een workshop over hoormiddelen.

Workshop over hoormiddelen

Na het assessment maken we concrete afspraken om jouw trainingsbehoefte in kaart te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het trainen van  vaardigheden en /of een sollicitatietraining. Je krijgt toegang tot onze Ctalents Academy waarin je samen met andere werkzoekenden jezelf optimaal kunt ontwikkelen. Ook kan een traineeship in sommige gevallen een ideale opstap zijn naar jouw droombaan.

Stap 5. Het matching proces

Als je profiel volledig is, gaan wij zorgen voor de perfecte match. Dit proces kan enkele weken tot enkele maanden duren. We kijken naar openstaande vacatures die voor jou geschikt zijn. Ook gaan we je proactief voorstellen aan werkgevers. Tijdens deze fase onderhoud je contact met je persoonlijke talentmatcher. Tijdens dit proces kunnen er verschillende sollicitatiegesprekken plaatsvinden. Uiteraard helpen we je om deze goed voor te bereiden. Nadat je de Ctalents Academy hebt gevolgd ben jij klaar om te gaan solliciteren. Wanneer je gaat solliciteren helpen wij jou om het gesprek voor te bereiden. Je gaat vervolgens zelfstandig naar het gesprek. Dit is misschien spannend en wellicht gaat het eerste gesprek nog niet vlekkeloos. Dit is begrijpelijk, door het vaak te oefenen krijg je vanzelf meer vertrouwen en gaat het jou lukken om jezelf goed te presenteren.

Stap 6. Succesvol aan de slag

Contract ondertekening voor een nieuwe functie op het kantoor van Ctalents.

Kom jij binnenkort ook je nieuwe contract tekenen?

Het team van Ctalents zorgt samen met jouw werkgever voor ideale omstandigheden op je werkplek. Ook wordt er samen met onze partners gekeken naar de beste hulpmiddelen zodat jij vol energie kan functioneren. Wij blijven jouw aanspreekpunt om samen met je nieuwe collega’s te zorgen voor een optimale taakverdeling en onderling begrip over werken met een zintuiglijke uitdaging

Vind jouw droombaan

Ben jij blind, slechtziend, doof of slechthorend en wil je graag aan het werk of een volgende stap maken in jouw carrière? Meld je aan bij Ctalents en ga ook aan de slag net als Sharon en Jeroen.

Meld je nu aan! Contact FAQ

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking