“Dit is mijn droombaan”

Begin dit jaar ben ik gestart bij de Politie Bergen op Zoom als ondersteuner district recherche via Ctalents en wil jullie graag in mijn blog laten weten hoe dit is verlopen en hoe ik dit heb ervaren.

Twee vrouwen die op een laptop naar de Facebook van Ctalents kijken

Via Google bij Ctalents

In het voorjaar van 2020 ben ik via google onderzoek uitgekomen bij Ctalents. Ik was in verband met mijn visuele beperking opzoek naar een bedrijf dat assisteert bij het werk vinden voor mensen met een visuele beperking. Toen ik de site van Ctalents bezocht en de vacatures bekeek werd ik gelijk enthousiast! Er stonden zulke leuke vacatures bij fantastische bedrijven bij. Ik wist totaal niet dat er bepaalde banken en overheidsorganisaties interesse hebben in mensen met een visuele beperking of mensen met een gehoorbeperking.  Ik werd helemaal enthousiast toen ik zag dat er ook vacatures bij de Politie zijn, en dat de Politie specifiek opzoek is naar mensen met een beperking, om van de beperking juist in de positieve zin gebruik te maken.

Contact met Ctalents

Na enthousiast en verrast geworden te zijn, heb ik de volgende dag telefonisch contact gezocht. Ik werd gelijk doorverbonden met Madeleine.  Dit gesprek kwam goed over, er werd gelijk veel interesse in me getoond. Tijdens dit gesprek maakte Madeleine gelijk een afspraak met mij om te beeld bellen waar zij allemaal vragen zou kunnen stellen aan mij. Ook was er natuurlijk de mogelijkheid om vragen terug te stellen. Tijdens dit gesprek werd een start gemaakt van het ontwikkelen van een profiel. In dit profiel staan al je kwaliteiten en krachten. Deze wordt uiteindelijk ook gestuurd naar verschillende werkgevers om je te presenteren. Om je profiel compleet te maken is het ook nodig om allerlei testen achter de pc te doen waaronder een intelligentietest.  Ook kreeg ik gelijk toegang tot de Ctalents Academy waar ik trainingen heb gevolgd over alles wat bij een sollicitatie komt kijken. Dit heeft mij erg geholpen.

Gesprek met de Politie

Nadat het profiel compleet en afgerond was, werd deze naar verschillende werkgevers gestuurd. Iets wat best spannend is want wie en wanneer zal er een werkgever reageren.  Mijn profiel was rond mei helemaal compleet.  In juli kreeg ik ineens een onverwacht telefoontje vanuit Ctalents met de vraag of ik in Bergen op Zoom zou willen werken. Die vraag werd gesteld vanuit de politie want die hadden mijn profiel gezien. Hierop zei ik gelijk enthousiast ja. Ik heb altijd al graag bij de Politie willen werken!

In verband met de zomervakantie werd er een afspraak met de Politie in augustus gepland een klikgesprek. Tijdens dit gesprek werd er gekeken of ik paste bij de Politie en of ik ook aansloot bij de werkzaamheden. Dit gesprek heb ik als erg prettig ervaren. Tijdens dit gesprek was er ook iemand van Ctalents aanwezig. Tijdens dit gesprek kreeg ik ook meteen te horen dat ik was aangenomen.

Alle zaken als een arbeidscontract, begeleiding, jobcoaching zijn tijdens de start van het werken super goed geregeld. Toen ik van start ging kreeg ik gelijk goede begeleiding en een jobcoach. Doordat de start zo goed is gegaan, voelt het allemaal veel zekerder aan.

Mijn baan en de veranderingen

Sinds dat ik werk heb gevonden via Ctalents is er voor mij een hoop veranderd. Ik wil graag beginnen met het dag ritme. Naast mijn werk bij de Politie studeer ik ook nog Rechten. Doordat ik studeer naast mijn werk vraagt dit om een goede planning en structuur. Deze structuur heb ik grotendeels aangebracht samen met een jobcoach van Ctalents. Door dat de balans tussen werk en studie goed is, is dit goed vol te houden.

Ook ben ik in een hele leuke en gezellig, gemotiveerde club collega’s terechtgekomen. Hier heb ik het erg mee getroffen. Hierdoor ga ik met veel plezier naar mijn werk toe.  Ook is er vanuit de collega’s veel  begrip voor mijn visuele beperking.

Ook wordt er binnen de organisatie van de Politie veel  rekening gehouden met beperkingen. Zo zijn de hulpmiddelen goed geregeld en is er veel ondersteuning vanuit bijvoorbeeld de IT-afdeling.  Dit geeft voor mij het gevoel dat er geen drempels zijn en dat je gewoon volwaardig mee kan draaien.

Ook qua werkzaamheden val ik met mijn neus in de boter. Ik mag een breed scala aan werkzaamheden doen waar ik heel erg blij mee ben. Ik luister en werk geluidsopnames uit. Maar ik doe ook een breed aantal andere werkzaamheden.

Graag wil ik afsluiten met het feit dat ik een super ervaring heb met betrekking tot de hulp en de inzet van Ctalents. Ook wil ik nog even kwijt dat ik het super naar mijn zin heb op mijn werkplek. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk toe!

Wil je weten hoe Ctalents jou kan ondersteunen in het vinden van een baan?