Ons verhaal

Wij zijn Ctalents. Geboren uit noodzaak, neergezet vanuit kracht. Wij zien talent, geen beperkingen. We zijn ambitieus en flexibel. We zeggen wat we doen en maken waar wat we beloven. We houden van persoonlijk contact en zetten ons samen met onze toptalenten in voor een inclusieve samenleving.

Een man zit op een werkplek achter zijn laptop en kijkt vooruit

Missie en visie

Ctalents is eind 2013 opgericht door sociaal ondernemer Sandra Ballij. Onze missie is duidelijk:

zorgen dat ieders talent gezien, gehoord, gewaardeerd en maximaal ontwikkeld wordt, zodat de extreem hoge werkloosheid onder mensen die blind, slechtziend, doof of slechthorend zijn duurzaam wordt verlaagd van 70% naar 20%.

Als een zintuig niet werkt, wen je jezelf aan om andere zintuigen beter te ontwikkelen. Wist je bijvoorbeeld dat doven en slechthorenden vaak een sterk ontwikkeld analytisch vermogen hebben? En dat blinden en slechtzienden beter dan wie dan ook horen wat er wordt gezegd maar ook wat er wordt bedoeld? Dat maakt onze talenten waardevol in elk bedrijf in elke functie.

Ctalents startte bij Zeeman waar onze sensorische talenten in hun kracht werden gezet. Tegenwoordig worden onze talenten ingezet in alle sectoren in verschillende functies. Bij onder andere gemeenten, provincies en de rijksoverheid, maar ook bij grote organisaties als ABN AMRO, ING en de Politie. Onze aanpak werkt. We hebben al ruim 450 mensen aan een baan geholpen. Ook hebben we allerlei prijzen gewonnen, zoals de Social Enterprise Award, de Dare to Have a Dream Award en de Vinny’s Growth Award. En 90% van onze medewerkers is na een jaar nog steeds succesvol aan het werk in zijn of haar functie.

Onze missie is duidelijk: zorgen dat ieders talent gezien, gehoord, gewaardeerd en maximaal ontwikkeld wordt.

Social Enterprise  

Ctalents is een sociale onderneming: een Social Enterprise. Dit betekent dat impact maken bij ons voorop staat. Geld verdienen is niet ons hoofddoel, maar een middel om de wereld te verbeteren. We zijn open over wat we doen en maken waar wat we beloven.  

Core values 

Onze visie hebben wij vertaald naar vijf core values. Deze kernwaarden maken ons wie we zijn en staan centraal in onze werkwijze. Ze zijn leidend in onze omgang met partners, kandidaten en bedrijven.  

  • A true personal connection 

Ctalents gelooft in persoonlijk contact. Wij zetten ons altijd in om een onvergetelijke ervaring te bieden en te zorgen voor een sterke, duurzame samenwerking. 

  • Strive for improvement 

Ctalents blijft streven naar verbetering. Niet alleen zijn wij zelf constant in ontwikkeling, we zorgen er ook voor dat onze partners, talenten en onze maatschappij zich blijven verbeteren. Alleen zo veranderen we samen de wereld.  

  • We see talents  

Wij zien talent, geen beperkingen. Zo ontketenen en ontwikkelen we de, soms verborgen, potentie in anderen en in onszelf.  

  • We play to win 

Ctalents is ambitieus en flexibel. We zeggen wat we doen en maken waar wat we beloven. 

  • Inclusion by innovation 

We zetten in op innovatie, zo maken wij verschil in de maatschappij voor mensen en organisaties. We kijken, denken en handelen anders. Zo zorgen we ervoor dat inclusiviteit duurzaam wordt.  

PSO 30+ certificaat 

Ctalents beschikt sinds november 2019 over het PSO 30+ certificaat. PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen. Dit certificaat wordt gegeven aan bedrijven met een PSO kwalificatie Trede 3 die 30% of meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben. Het PSO 30+ certificaat sluit aan bij de Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 is herzien. Artikel 2.82 van de Aanbestedingswet maakt het namelijk voor gemeenten mogelijk om bij aanbestedingen alleen sociale werkplaatsen en sociale ondernemers mee te laten bieden. Met het PSO 30+ certificaat laten wij aan opdrachtgevers zien dat we een sociale onderneming zijn.  

Benieuwd naar onze werkwijze?