Christiaan op weg naar een vaste baan

Na vierenhalf jaar hard studeren had ik, Christiaan (slechtziend), in februari 2017 eindelijk mijn diploma voor de opleiding verkeerskunde aan de NHTV binnen. De zoektocht naar een geschikte baan was begonnen. Hoe is deze zoektocht mij afgegaan? En waar ben ik uiteindelijk terecht gekomen? Ik zal het je vertellen in deze blog.

Vrouw die achter laptop werkt

Studie afgerond, zoektocht naar werk begint

Na maanden werken aan mijn afstudeerproject en het afronden van de laatste toetsen, kon ik uitrusten en tijd vrijmaken voor ander dingen. Na aantal weken wilde ik beginnen met het zoeken naar een baan. Het UWV had mij een jaar eerder gebeld of ik daar hulp bij wilde. Ik studeerde toen nog, daarom hadden ze beloofd om mij een jaar later terug te bellen. Dat gebeurde , dus nam ik zelf contact met ze op. Na veel aandringen bij het UWV, kreeg ik eindelijk een gesprek. Tijdens het gesprek is er besloten om begeleidingstraject te starten bij Visio. Ondanks hun betrokkenheid en inspanningen resulteerde dit niet in een baan.

“Afgelopen december is mijn functioneren beoordeeld door verschillende collega’s. Iedereen was tevreden over mijn functioneren en inzet.”

Christiaan Eveleens Maarse

In de tussentijd hield ik mij bezig met hardlopen en ook deed ik vrijwilligerswerk bij een belangenorganisatie voor mensen met beperking in Breda. Voor deze organisatie ging ik bijvoorbeeld langs scholen om te vertellen hoe het is om een handicap te hebben.

Ctalents komt op mijn pad

Christiaan tekent zijn contract
Christiaan tekent zijn contract

Na een berichtje op LinkedIn geplaatst te hebben, werd ik door een kennis aangeraden om me aan te melden bij Ctalents. Ik mocht direct bij hun op gesprek komen in Amsterdam. Na een aantal testen, formulieren en gesprekken werd er een profiel van mij gemaakt. Na een paar weken kreeg ik bericht dat de provincie Utrecht een gesprek met mij wilde.

Het gesprek met de provincie Utrecht beviel ontzettend goed. Snel volgde er een tweede gesprek. Er werd besloten dat op tijdelijk basis (8 maanden) in Utrecht ging werken bij de afdeling Openbaar Vervoer.

Aan de slag bij de provincie Utrecht

Op 22 mei 2018 was mijn eerste werkdag. Om kennis te maken met mijn collega’s vond er een inspiratiesessie plaats. Iedereen werd aan een oog geblinddoekt om te ervaren hoe het is om aan een oog blind te zijn.

Ik werd al gelijk aan het werk gezet met verschillende klussen. Zo ben ik nu bezig met het opstellen van een kwaliteitsvisie voor bushaltes. Hierin beschrijf ik aan welke eisen een bushalte moet voldoen. Wanneer moet er bijvoorbeeld een ABRI(bushokje) staan? En hoe maak je een halte toegankelijk voor mensen met een beperking? Met de collega’s op de afdeling kan ik het goed vinden en de sfeer op de werkvloer is goed. Het enige probleem voor mij van het werken in Utrecht is de lange reistijd vanuit huis in Oosterhout (Noord-Brabant).

In vaste dienst bij de provincie Utrecht is een grote opsteker

Afgelopen december is mijn functioneren beoordeeld door verschillende collega’s. Iedereen was tevreden over mijn functioneren en inzet. Uiteraard waren er ook op- en aanmerkingen. Deze feedback zal ik gebruiken om mijn functioneren de komende tijd te verbeteren, want net voor de feestdagen is mij medegedeeld dat ik in vaste dienst kom bij de provincie. Uiteraard was dit grote opsteker voor mij. De contractonderhandelingen zijn in een afrondende fase.

Ik hoop de komende jaren nog lang bij de provincie Utrecht te mogen werken om te zorgen dat het OV in de regio goed blijft functioneren. Momenteel ben hard op zoek naar een woning in Den Bosch, zodat mijn reistijd verminderd wordt, en ik meer kan concentreren op mijn baan.

Wil je weten wat Ctalents voor jou kan betekenen?