Onze aanpak

De werkende schakel tussen werkgevers en mensen met een auditieve en/of visuele beperking. Dit zijn mensen die blind, slechtziend, doof of slechthorend zijn. Wij detacheren onze medewerkers bij opdrachtgevers in alle sectoren, voor korte en lange duur. In werk waar bijvoorbeeld luisteren naar de bedoeling achter de boodschap of juist werk waar oog voor detail essentieel is. 

Onze missie is om de werkloosheid onder mensen met een auditieve en/of visuele beperking te verlagen van 65% naar 20% op een kwalitatieve manier. Niet alleen kandidaten, maar zeker ook werkgevers moeten er baat bij hebben. Met onze vernieuwende aanpak hebben wij verschillende prijzen gewonnen, zoals de Social Enterprise Award, Dare to Have a Dream Award, Communication Award, Social Impact lab & Vinnys Recruitment Company of the Year Growth Award. 90% van onze kandidaten zijn na een jaar ook nog succesvol aan het werk.

Historie

Social entrepreneurs pur sang Sandra Ballij en Bas de Ruiter zijn in 2007 na hun bankiers carrière een van de eerste succesvolle social enterprises van Nederland gestart: Restaurant Ctaste, dineren in het donker. Dit bedrijf laat jaar op jaar zien dat het de markt outperformt. De basis van onze filosofie ligt in het feit dat als iets niet werkt, je jezelf aanwent om andere talenten in te zetten. Juist die talenten kunnen heel waardevol zijn binnen een bedrijf.

In augustus 2014 is naast het restaurant een nieuwe belevenis geopend op de Amsteldijk 52: CtheCity. Dit is een attractie in het donker waarbij elementen van de stad Amsterdam zijn nagebouwd. Zo ontdek je de markt, de grachten, de kroeg, het park en nog veel meer.

Eind 2013 is vervolgens het project Ctalents gestart met een traject bij Zeeman waar deze filosofie, mensen met een auditieve of visuele beperking in hun kracht zetten, ook daadwerkelijk werd geïmplementeerd en echt werkt. Om die reden is de social enterprise Ctalents opgericht en sinds april 2016 een officiële detacheerder en NBBU gecertificeerd. Sindsdien werken we voor diverse grote en kleine organisaties zoals ABN AMRO, Rabobank en PwC. Verder ook met overheden, zoals verschillende gemeentes, provincies en rijksoverheid. Maar ook hebben wij klanten vanuit het MKB bedrijf. Al meer dan 250 talenten vonden hun baan.

In 2017 is de sign language coffee bar gelanceerd: het koffiebar concept die landelijk wordt uitgerold bij diverse organisaties. De Sign Language Coffeebar verzorgt trainingen speciaal voor gemotiveerde doven die graag aan de slag willen als barista. Bezoekers van de koffiebar die geen gebarentaal beheersen, kunnen ter plekke gebruik maken van een scherm met korte, geluidloze videofilmpjes. Daarmee leren ze in enkele seconden hoe een espresso of een cappuccino in gebarentaal te bestellen is.

Missie en Visie

Onze droom is om de werkloosheid onder deze doelgroep te verlagen van ruim 65% naar 20% . Wij willen alle
mensen met een auditieve en/of visuele beperking die gemotiveerd zijn om te werken, in hun talent te zetten. Zo willen wij
ervoor zorgen dat zij kunnen werken binnen een resultaatgerichte omgeving waarin zij hun toegevoegde
waarde kunnen laten zien.

Stelt u zich eens een wereld voor waarin wij in staat zijn om te kijken naar iemands talenten. Waarin wij ook
echt de slag kunnen maken om mensen met een auditieve en/of visuele beperking in hun kracht te zetten, zodat zij ook hun toegevoegde waarde voor een bedrijf kunnen bewijzen.

Onze visie is vertaald naar vijf kernwaarden. Deze staan centraal in onze werkwijze en zijn leidend in onze omgang met partners, kandidaten en bedrijven.

New call-to-action

Social Enterprise

Social enterprises ondernemen vanuit een drive om een maatschappelijk probleem op te lossen. Ctalents is een succesvolle social enterprise.
Ons maatschappelijk doel is de extreem hoge werkloosheid onder mensen met een auditieve en/of visuele beperking van ruim 65% duurzaam en kwalitatief te verlagen naar 20% door talenten met volwaardige banen te matchen.

Gezonde bedrijfsvoering

Het realiseren van dit maatschappelijke doel kan niet zonder een financieel gezonde bedrijfsvoering. Een social enterprise is sociaal in haar bedrijfsvoering en financieel zelfvoorzienend. Sterker nog, wij vinden dat commercieel succesvol zijn en sociaal ondernemerschap hand in hand samen gaan.

Innovatief in oplossingen

Ctalents zoekt innovatieve oplossingen en wil anderen inspireren. Winst creëren voor iedereen staat bij ons voorop: voor de medewerker een baan en meer geluk, voor de klant een uitmuntende medewerker en voor de samenleving maatschappelijke impact en besparing op sociale uitgaven.

Impact boven winst

Ctalents bewijst dat inclusief ondernemen gewoon kan. In tegenstelling tot gewone ondernemingen neemt een social enterprise genoegen met minder economische winst. De beschikbare financiële winst wordt juist gebruikt voor een groter maatschappelijk rendement. Zo kunnen we gezamenlijk met onze partners écht het verschil maken. Doet u mee?

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking