Prestatieladder Socialer Ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een kwaliteitskeurmerk van TNO. Dit keurmerk maakt de mate van sociaal ondernemen van organisaties zoals Ctalents meetbaar en zichtbaar. Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidspositie op een duurzame en kwalitatief goede manier aan het werk te helpen. Ctalents doet dit niet alleen door middel van detachering, maar ook door in de eigen organisatie werkplekken te creëren voor sensorisch talent. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusieve samenleving toe.  

Een man geeft een presentatie terwijl twee vrouwen kijken

Prestatieniveaus  

De PSO wordt bepaald door de verhouding tussen het aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en het totale aantal medewerkers in een organisatie. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de Prestatieladder. Ctalents bevindt zich op prestatieniveau Trede 3. Dit betekent onder andere dat onze organisatie meer werkgelegenheid biedt aan de PSO-doelgroep dan organisaties van vergelijkbare grootte. Daarnaast behoren organisaties op Trede 3 tot de 10% best presterende bedrijven op het gebied van sociaal en inclusief ondernemen.  

PSO 30+ certificaat 

Naast PSO-Trede 3 beschikt Ctalents ook over het PSO 30+ certificaat. Dit certificaat wordt gegeven aan bedrijven op Trede 3 die 30% of meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben. Het PSO 30+ certificaat sluit aan bij de Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 is herzien. Artikel 2.82 van de Aanbestedingswet maakt het namelijk voor gemeenten mogelijk om bij aanbestedingen alleen sociale werkplaatsen en sociale ondernemers mee te laten bieden. Het PSO 30+ certificaat laat aan opdrachtgevers zien welke organisaties sociale ondernemers zijn. 

Een samenwerking met Ctalents betekent dat ook jouw bedrijf zichtbaar sociaal onderneemt. Dit draagt bij aan je eigen PSO-score.  

Voordelen PSO 30+ certificaat  

Ben jij benieuwd welke voordelen het werken met een PSO 30+ gecertificeerde organisatie als Ctalents heeft voor jouw bedrijf? We zetten ze voor je op een rij: 

  • PSO Trede 3 30+ is het hoogst haalbare PSO-keurmerk en Ctalents beschikt hierover. Wij zijn expert in sociaal ondernemen en helpen je graag om stappen te maken binnen jouw organisatie.  
  • Ctalents helpt jou bij het vinden van toptalent dat jouw team of organisatie compleet en inclusiever maakt.  
  • Een samenwerking met Ctalents betekent dat ook jouw bedrijf zichtbaar sociaal onderneemt. Dit draagt bij aan je eigen PSO-score.  
  • Het overgrote deel van de Nederlandse gemeenten en verschillende overige publieke organisaties werkt met de PSO of PSO 30+ in het kader van Social Return bij overheidsopdrachten. Een samenwerking met Ctalents biedt jou dus meer kansen op opdrachten en vergroot jouw Social Return. 

Meer informatie 

Wil je meer weten over de PSO? Kijk dan op www.pso-nederland.nl

Wil je kijken wat Ctalents voor jou kan betekenen? Doe de One Minute Check of plan een afspraak met een Adviseur Inclusie.