Soraya over haar stage bij Ctalents

Soraya studeerde Commerciële Economie (HBO) en was stagiaire Sales & Accountmanagement bij Ctalents. Hier werkte ze 12 weken lang. In deze blog vertelt ze over haar ervaring.

twee vrouwen achter een laptop aan het werk

Keuze voor stage bij Ctalents

“Het leukste aan Ctalents vond ik het enthousiasme vanuit de werknemers. Verder heb ik echt het gevoel gehad dat mijn input en ontwikkeling van belang was. Daarbij hebben ze mij goed ondersteund in de dingen die ik wilde leren”. Aan de andere kant hebben zij ook laten weten dat ze het andersom (met mij) ook fijn hebben gehad, daarom hebben ze mij ook een bijbaan aangeboden.

Ctalents is met mij in contact gekomen via LinkedIn. Ik had namelijk een LinkedIn oproep gedaan, omdat ik opzoek was naar een stageplek. Ik ben daardoor bij vijf verschillende bedrijven op gesprek geweest, maar uiteindelijk heb ik voor Ctalents gekozen. Mijn keuze is gevallen op Ctalents door de taken die ik mocht gaan doen, het enthousiasme van de medewerkers en de maatschappelijke doelstelling van het bedrijf. Het was voor mij belangrijk dat een bedrijf ook iets ‘goeds’ deed voor de wereld.

Werkzaamheden bij Ctalents

Mijn stage was door COVID-19 volledig online. De bijhorende werkzaamheden (gedurende de 12 weken) die ik deed waren voornamelijk: het eerste en tussentijdse contact met oude/nieuwe klanten, searchen naar passende kandidaten, kennismakingsgesprekken voeren met kandidaten, intake verslagen/ profielen van kandidaten maken, het matchen van kandidaten bij opdrachtgevers, kandidaten voorbereiden op sollicitatiegesprekken, meekijken bij onderhandelingen/arbeidsovereenkomsten en het deelnemen aan (klant) meetings en (sales) trainingen. Ik heb dus ervaring opgedaan bij een aantal verschillende sales processen binnen Ctalents.

“Ik vond leuk om hen (mensen met sensorisch talent) weer het vertrouwen en hoop te geven in hun zoektocht naar een geschikte baan.”

Bijzonder en persoonlijk

Het leukste van mijn stage vond ik de kennismakingsgesprekken met kandidaten, omdat de gesprekken van lange duur waren (een uur per gesprek). Hierbij waren de gesprekken vaak bijzonder en persoonlijk. Je moet je voorstellen: de doelgroep visueel/auditief beperkte mensen hebben vaak minder hoop in het vinden van een leuke en passende baan. Ik vond het daarom erg leuk om met de kandidaten te bespreken wat wel mogelijk is via Ctalents. Daarnaast vond ik het leuk om hen weer het vertrouwen en hoop te geven in hun zoektocht naar een geschikte baan.

“Het leukste aan Ctalents vond ik het enthousiasme vanuit de werknemers.”

Vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid

Vanuit Ctalents heb ik veel vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid gekregen om dingen te leren en fouten te maken. Mijn grootste persoonlijke leerdoel was het verbeteren en ontwikkelen van mijn communicatietechnieken. Door het vele klantcontact heb ik dit leerdoel behaald. Verder had ik als doel om erachter te komen of dit vakgebied bij mij past. Dit heeft gelukkig positief uitgepakt. Ik vind het namelijk erg leuk om met klanten in contact te zijn. Daarnaast, heeft Ctalents mijn onzekerheden (of ik de kwaliteiten ervoor heb) afgenomen, waardoor ik nu niet meer aan mezelf twijfel. Mijn volgende stage zal dus weer in de sales/accountmanagement zijn.

Enthousiasme vanaf Ctalents

Mijn tip voor andere studenten is: ben je opzoek naar een leerzame en leuke stage en wil je wat ‘goeds’ doen voor de wereld, ga dan op zoek naar een bedrijf met een maatschappelijk doel, zoals Ctalents.

Twee tekstwolkjes

Ben je ook op zoek naar een stage?

Bij Ctalents zijn we altijd op zoek naar studenten die geïnteresseerd zijn in impact maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van marketing, sales, HRM of Learning & Development. Kom jij ons team versterken?

Twee tekstwolkjes