Willeke start aan haar nieuwe baan als Warm welkom medewerker

Willeke van de Ree ging via Ctalents aan de slag als Warm welkom medewerker bij de ABN-AMRO. Ben jij benieuwd hoe Willeke de start van haar nieuwe baan heeft ervaren? Lees het in dit interview met haar.

Vrouw bij een sollicitatiegesprek

Op haar eerste werkdag organiseerde Willeke samen met Mileen, recruiter impact bij Ctalents, een inspiratiesessie voor haar nieuwe collega’s. “De inspiratiesessie was minder formeel dan ik had gedacht. We zaten met het team in een kantoor en ik heb iedereen de 10 geboden voor communicatie met slechthorenden gegeven. Hierin staat bijvoorbeeld dat als je wat wilt zeggen tegen mij, je moet zorgen dat je mij aankijkt. Één van mijn collega’s vroeg zich af wat je dan het beste kunt doen als je achter mij staat en iets wilt zeggen. Ik legde uit dat je in dat geval even op mijn schouder kan tikken.” Willeke heeft verder tijdens de inspiratiesessie uitgelegd wat zij aan de ene kant graag van collega’s verlangt en aan de andere kant wat collega’s van haar kunnen verwachten. Zelf zegt ze hierover; ‘ik kan niet van mijn omgeving verlangen dat ze 24 uur per dag met mijn auditieve beperking bezig zijn maar mijn collega’s kunnen mij goed helpen om bepaalde dingen makkelijk voor mij te maken’.

“Ik kwam terecht in een ontzettend leuk team”

Willeke van de Ree

Direct opgenomen in team

Op de vraag wat haar is meegevallen heeft Willeke direct een antwoord klaar. Ze is namelijk ontzettend blij met het team waarin ze terecht is gekomen. “Ik was nog geen twee uur binnen en er werd een enorm bloemstuk voor mij bezorgd. De vanzelfsprekendheid waarmee ik erbij hoorde was voor mij een enorme meevaller. Ik ben direct opgenomen in het team en ik kan alles aan mijn collega’s vragen. Een van mijn collega’s is mijn buddy geworden. Zij is mijn vaste aanspreekpunt.’

Wennen aan werkomgeving

De nieuwe werkomgeving is voor Willeke wel even wennen. Ze is dan ook nog zoekend naar de beste manier om haar hulpmiddelen in te zetten. Haar nieuwe werkplek is een grote open ruimte waar ook een radio aanstaat. “Ik heb van de fabrikant van mijn botgeleiding toestel een nieuw accessoire gekregen. Dit is een externe microfoon die ik op tafel kan zetten of op de kleding van mijn gesprekspartner kan laten spelden. Ook kan ik het op ee lcd speler aansluiten. Het geluid komt dan rechtstreeks in mijn botgeleidingstoestl binnen. Heel mooi en ondersteunend. Ik krijg het alleen zelf niet aangesloten dus hier komt nog iemand mij mee helpen. Hopelijk gaat dit goed werken. Als ik klanten nu niet goed kan verstaan ga ik ietsje dichterbij staan. Ook heb ik gemerkt dat het goed werkt om de vraag van de klant te herhalen. Als ik de vraag herhaal en de klant knikt is dat voor mij een bevestiging dat ik de vraag goed begrepen heb”

Afronden introductieprogramma

Zelf zegt Willeke over de start van haar nieuwe baan “Ik ben redelijk aan het landen, de komende maanden staan nog in het teken van het afronden van het introductieprogramma en het behalen van mijn wft. Hierna kijk ik weer verder. Ik denk dat de hospitality kant mij goed ligt. Op een van de eerste dagen kreeg ik een compliment van een klant dat ik de ontvangst zo goed doe, erg leuk om te horen natuurlijk.” Willeke heeft ook al een klant in gebarentaal kunnen helpen.

Wil je weten hoe Ctalents jou kan ondersteunen in het vinden van een baan?