Werken met een beperking

Het vinden van de juiste baan is een uitdaging. Zeker wanneer je een auditieve of visuele beperking hebt. Ben jij op zoek naar je eerste baan of wil je juist een succesvolle vervolgstap in je carrière maken? Ctalents heeft al ruim 450 mensen aan een baan geholpen. We weten welke hindernissen er zijn en hoe je deze het beste kunt nemen. Tijdens diverse gesprekken moedigen we je aan om anders naar deze uitdagende arbeidsmarkt te kijken. Samen zoeken we naar een baan waar jij in je kracht staat.  

Een man geeft een presentatie terwijl twee vrouwen kijken

We zorgen voor de juiste hulpmiddelen op je nieuwe werkplek en helpen je een vliegende start te maken dankzij een inspiratiesessie. We evalueren regelmatig hoe het met jou en de uitvoer van de opdracht gaat. Het enige wat jij nu nog nodig hebt is 1-op-1 coaching zodat je de beste versie van jezelf kunt worden. Hallo droombaan!  

Op naar een duurzame match 

Om tot een duurzame match te komen, nemen we de tijd voor de intake. Geef duidelijk aan wat je kan en wil, en waar je grenzen liggen. Zo weten we na de intake wat we voor jou kunnen betekenen.  

Is de juiste match gemaakt? Mooi! Tijdens de uitvoer van je opdracht blijft de samenwerking met Ctalents intensief en heb je geregeld contact met je coach. Wees niet bang om vragen te stellen en geef het aan als je een ander hulpmiddel nodig hebt. Samen werken we aan een duurzame baan met toekomstperspectief.  

Onze werkwijze werkt: ruim 90% van onze medewerkers krijgt na een jaar een contractverlenging.

De juiste hulpmiddelen  

Als je een auditieve of visuele beperking hebt, is het belangrijk dat je de juiste hulpmiddelen krijgt om je werk goed te kunnen uitvoeren. Nóg belangrijker is het dat je hier open over kunt zijn op je werk. Ctalents helpt je hierbij. Samen met jou gaan we in gesprek met de opdrachtgever en kun je aangeven wat je nodig hebt. Ben je al langer gedetacheerd? Dan kun je tijdens dit gesprek aangeven waar je tegenaan loopt. 

Er zijn steeds meer hulpmiddelen beschikbaar voor mensen met een auditieve of visuele beperking. Denk aan spraaksoftware, teksttelefoons en tolken. Benieuwd? Lees de blogs Hulpmiddelen voor werken met een auditieve beperking en hulpmiddelen voor werken met een visuele beperking. 

Job carving 

Bij Ctalents maken we gebruik van job carving: we passen functies iets aan waardoor ze toegankelijk worden voor mensen met een auditieve of visuele beperking. Ben je bijvoorbeeld doof of slechthorend en heb je een functie binnen een klantcontactcentrum? Dan halen we ‘telefoneren’ uit jouw functieomschrijving, zodat jij je kunt richten op het beantwoorden van klantvragen via chat, e-mail en socialmediakanalen.  

Inspiratiesessie voor een vliegende start 

Starten bij een nieuwe opdrachtgever is voor iedereen spannend. Kun je je nieuwe kantoor wel vinden? Ga je het werk leuk vinden? Hoe zijn je nieuwe collega’s en wat vinden zij van jou? Als je een auditieve of visuele beperking hebt, vraag je je daarnaast af welke vragen hierover komen en hoe je die het beste beantwoordt. Doe hierin wat voor jou goed voelt. Medische details geven mag, maar hoeft niet. Vertel wie je bent en wat je kan. Wees positief en laat zien met welke aanpassingen jij je werk kunt doen. 

Bij de start van jouw opdracht organiseren wij een inspiratiesessie voor jou en je team om elkaar beter te leren kennen. Tijdens deze sessie kun jij aan jouw nieuwe collega’s uitleggen en laten zien wat jouw beperking is, en hoe ze hier het beste mee kunnen omgaan. Het doel van de sessie is het bespreekbaar maken van jouw beperking en jouw talent. Je zult zien dat de spanning als sneeuw voor de zon verdwijnt en dat je een vliegende start maakt!  

Wil je weten wat Ctalents voor jou kan betekenen? Doe de One Minute Check of plan een vrijblijvende afspraak in met een Recruiter Impact.