Ctalents Diamond Awards

In april 2023 worden de Ctalents Diamond Awards over 2022 uitgereikt. Voor de vierde keer op rij reiken we deze prachtige awards uit aan mensen die écht verschil maken. Door woorden om te zetten in daden dragen zij bij aan onze missie: het werkloosheidspercentage onder sensorisch talent verminderen van 70% naar 20%.

Een presentatie door een presentatrice en een tolk bij de Ctalents Diamond Awards in een kasteel. Het publiek klapt.

Wie winnen de awards? 

Met de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards willen wij mensen die uitblinken op het gebied van inclusie in het zonnetje zetten. Zo willen wij de wereld inspireren om mensen met een auditieve of visuele beperking te zien voor hun unieke talenten in plaats van voor hun beperking.  

Een winnaar van de Ctalents Diamond Awards is iemand die het zakelijke verbindt met het inclusieve en die dit oprecht uitdraagt. Alleen organisaties die sensorisch talent in een volwaardige, betaalde baan inzetten kunnen winnen. Daarnaast zijn er awards voor mensen met een auditieve of visuele beperking die uitblinken in hun vakgebied en voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een inclusieve samenleving.  

Een winnaar van de Ctalents Diamond Awards is iemand die het zakelijke verbindt met het inclusieve en die dit oprecht uitdraagt.

Hoe werkt het?

Alles begint met een nominatie. Een persoon of bedrijf kan door jou worden genomineerd. Wanneer alle genomineerden bekend zijn, stellen zij zich op onze website aan je voor. Vervolgens kun jij stemmen op jouw favoriet. De winnaars worden gekozen op basis van de publieksstemmen en een stem van onze jury. Ken jij iemand die een award verdient? Nomineer hem of haar direct. Samen maken we meer impact.  

Welke categorieën zijn er?  

De Ctalents Diamond Awards worden uitgereikt in vier verschillende categorieën: voorloper, koploper, inspirator en uitblinker:  

  • Voorloper: deze award is voor de organisatie die een echte voorloper is op het gebied van inclusiviteit. Hier werken mensen met een auditieve of visuele beperking. Daarnaast inspireert dit bedrijf anderen om ook sensorisch talent in dienst te nemen.  
  • Koploper: nieuw in 2022 is de Koploper Award. Deze award gaat naar een organisatie die zich inzet voor een inclusieve samenleving en die bijdraagt aan verandering. 
  • Inspirator: de inspirator is iemand die ervoor zorgt dat mensen met een auditieve of visuele beperking goed in een organisatie worden ingezet. Ook motiveert hij of zij anderen om hetzelfde te doen.  
  • Uitblinker: deze award gaat naar een talent met een auditieve of visuele beperking dat laat zien wat er wél kan. Iemand die stappen heeft gemaakt in zijn of haar carrière en die uitblinkt in zijn of haar vakgebied.  

De winnaars van 2021 

  • Voorloper – Theater met Tolk 

Theater met Tolk heeft veel theatervoorstellingen en festivals toegankelijk gemaakt voor mensen met een auditieve beperking door de inzet van gebaren- en schrijftolken. Ook adviseren zij organisaties over inclusie, diversiteit en toegankelijkheid, en zetten zij dove en slechthorende mensen in bij het Gebarencafé. Een ontmoetingsplek waar doven en horenden samenwerken.  

  • Inspirator – Gerda Bade-van Oort 

Gerda laat al haar hele leven mensen in hun waarde. In haar werk bij de Politie heeft zij veel functies weten te creëren door bij haar leidinggevenden aan te dringen op inclusiviteit. Ze is een typisch voorbeeld van iemand die niet kijkt naar een beperking, maar naar talent.  

  • Uitblinker – Cas Wolters 

Cas heeft deze award gewonnen vanwege zijn ondernemerschap, en omdat hij een groot deel van Nederland bewust heeft gemaakt van de slechthorende medemens door zijn deelname aan het televisieprogramma Heel Holland Bakt. Cas durft zich kwetsbaar op te stellen, te vertellen welke fouten hij heeft gemaakt, wat hij van deze fouten heeft geleerd en hoe hij ermee omgaat.  

  • Talent – Marije Averdijk 

Deze award werd in 2021 voor het laatst uitgereikt aan een persoon met een auditieve of visuele beperking die wel het talent en de skills heeft, maar nog niet de baan. Hij is gewonnen door Marije Averdijk. Zij won omdat ze zich heel hard inzet voor inclusie. Ze zet haar ervaringen met haar beperking in voor anderen via de Oogvereniging.