Khaled werkt bij de Universiteit Utrecht als IT-ondersteuner
Graag stellen we je voor aan Khaled, die het afgelopen jaar via Ctalents aan de slag is gegaan bij de Universiteit Utrecht. Hier laat hij zien dat door zijn harde werk zijn auditieve beperking helemaal geen probleem hoeft te zijn en hij nu succesvol kan werken met een beperking. Nu is hij een mooie toevoeging aan het IT-team van de Universiteit Utrecht.
Khaled
Maak kennis met Khaled, afkomstig uit Syrië en vanaf zijn kindertijd doof. Hij studeerde in Damascus en behaalde zijn diploma in IT Hoger Onderwijs. Zelf leerde hij Engels, Arabisch en Nederlands.
Zijn reis omvatte niet alleen academische prestaties maar ook praktische ervaringen. In Egypte was hij gedurende twee jaar de manager van een gamenetwerk en een bekwame reparateur van software en hardware. Als vrijwilliger bij Stichting FutureOfFame en Farel College in Amersfoort gebruikte hij zijn vaardigheden in HTML, CSS, en Javascript om websites te bouwen.
Voordat hij bij de Universiteit Utrecht begon, diende Khaled ongeveer acht maanden als vrijwilliger bij Amfors in Amersfoort als hardware- en softwaretechnicus en bouwde hij drie websites voor vrienden: demetrias.nl, kapsalonalqamar.nl en installatietechniektim.nl.
Werken bij de UU via Ctalents
Hoe Khaled bekend raakte met Ctalents is een verhaal dat begint bij zijn vrijwilligerswerk bij Amfors in Amersfoort. Via zijn contactpersoon bij de ‘Trajectbegeleider Arbeidsintegratie’ van de gemeente Amersfoort kreeg hij de connectie met Ctalents. Een ontmoeting in Amsterdam volgde, waar hij een intake had om meer over Khaled te ontdekken. Het verliep soepel, en hij gaf zijn over zijn capaciteiten en uitdagingen op de werkplek. Later mocht hij op sollicitatiegesprek bij de Universiteit Utrecht.
Khaled is sinds een paar maanden begonnen bij de Universiteit Utrecht in de rol van IT-ondersteuner op de IT-afdeling. Hij beschouwt deze rol als cruciaal, omdat het zich bezighoudt met het ontwikkelen van websites voor studenten. Zijn doel is om ervoor te zorgen dat hun academische reis naadloos en gebruiksvriendelijk is, wat bijdraagt aan een toegankelijkere en plezierigere leerervaring.
Een beperking hoeft geen obstakel te zijn
Aan anderen met een visuele en/of auditieve beperking die nadenken over de volgende stap in hun carrière, deelt Khaled zijn inzichten. Hij moedigt aan om onzekerheden te overwinnen en een stap te zetten. Voor Khaled was doofheid een uitdaging, maar hij benadrukt dat we allemaal mensen zijn en in staat om elkaar te begrijpen door te laten zien wat we kunnen en niet kunnen. Dan kunnen anderen je ondersteunen. Met voorbeelden als Nick Vujicic, Andrea Boccelli en Beethoven, benadrukt Khaled dat beperkingen geen obstakel hoeven te zijn voor talent en succes.
Meer weten over werken met een auditieve beperking? Klik hier.