Een ideale match tussen Susanne en het hoger onderwijs

Ctalents bemiddelt talenten met een visuele en/of auditieve beperking bij diverse werkgevers. Wij lichten bijzondere succesverhalen van onze talenten uit met deze keer: Susanne. Zij werkt nu als docent in het hoger onderwijs en heeft een visuele beperking.

3 vrouwen die in gesprek zijn en notities maken

Met een eerstegraads docent diploma op zak werkte Susanne al enige tijd in het voortgezet speciaal onderwijs. Onder andere bij Visio, een school voor blinden en slechtzienden. Zelf is Susanne slechtziend. Haar zicht is ongeveer vijftien procent. Dat betekent dat wat een goedziende op 1 meter afstand kan lezen, zij pas op ongeveer 15 centimeter kan zien (afhankelijk van de tekengrootte).

“De samenwerking met de hogeschool wordt, niet alleen door Susanne, maar door alle betrokken partijen heel positief ervaren!”

Een baan passend bij haar opleidingsachtergrond

Susanne heeft tijdens haar opleiding veel kennis opgedaan op het gebied van onderwijsverbetering. In haar werk op het voortgezet onderwijs was het soms best een uitdaging om daar tijd aan te besteden. Ze meldde zich aan bij Ctalents, omdat ze benieuwd was naar andere passende mogelijkheden en minder belastend werk. Uiteindelijk vond ze in april dit jaar via Ctalents een baan als docent op een hogeschool. Dat bleek de ideale match! Met veel plezier geeft ze daar nu les. En doordat de werkzaamheden binnen het hoger onderwijs net anders zijn ingericht, heeft ze ook meer tijd voor onderwijsverbetering en kan ze bijvoorbeeld de tijd nemen om te sparren met collega’s. Susanne voelt zich heel erg op haar plek in het team en binnen de organisatie, ze is blij dat ze de switch heeft gemaakt van het voortgezet naar het hoger onderwijs.

Praktische zaken

Bij de inspiratiesessie, het moment om kennis te maken met de nieuwe externe medewerker, kregen haar nieuwe collega’s de tijd om alle mogelijke vragen te stellen. Hier is ook altijd iemand van Ctalents bij aanwezig om te kunnen helpen wanneer dat nodig is. Verder helpen we Susanne aan de start van haar nieuwe baan op weg met de nodige hulpmiddelen. Deze worden verzorgd door onze partner Babbage. In dit geval maakt Susanne voornamelijk gebruik van vergrotingssoftware, en aanvullende instrumenten zoals een hand- en/of beeldschermloop, zodat ze gemakkelijker teksten kan lezen.

Zakelijke vrienden

Vanuit Ctalents maken we individuele afspraken met de externe medewerker over hoe en de frequentie waarop we met elkaar contact hebben. Sjoerd, de contactpersoon van Susanne, vertelt; “Ik heb eens in de twee weken contact met Susanne. Het voelt een beetje alsof we zakelijke vrienden zijn. We praten vaak even hoe het gaat (op de opleiding). Maar soms is dat ook ineens een korte, creatieve sparsessie. Verder hoef ik mij bij haar niet druk te maken, negen van de tien keer gaat het gesprek over lopende zaken, zoals bijvoorbeeld urenregistratie. De samenwerking met de hogeschool wordt, niet alleen door Susanne, maar door alle betrokken partijen heel positief ervaren!”

Ben jij ook op zoek naar sensorisch talent?