Duurzaam aan het werk

Wanneer mensen met een beperking gaan werken, zijn dit niet altijd duurzame en langdurige banen. Vaak richten werkgevers zich op kortere projecten. In deze blog vertellen we waarom het zo belangrijk is dat banen voor mensen met een beperking langdurig zijn en hoe je duurzaam aan het werk gaat.

Een man zit samen met een vrouw op een werkplek te werken

Wat is duurzaam werk?

Ik zal beginnen bij het begin, wat is duurzaam aan het werk? Duurzaam aan het werk houdt in dat je werkzaam bent in een functie, die je langere tijd kan volhouden. Hierbij wordt gekeken naar een functie, waarbij de kans op uitvallen gedurende de functie zo klein mogelijk wordt gemaakt en de kans op doorgroeien zo groot mogelijk. Bij het zoeken naar een duurzame baan, is het belangrijk dat je goed van jezelf weet wat je wil, wat je aankan en waar je energie van krijgt. Op deze manier kan je je eisen en wensen ook duidelijk communiceren naar de werkgever en kunnen zij hier rekening mee houden. 

Waarom is duurzaam werk belangrijk?

Omdat jij, net als iedereen, de kans verdient om jezelf te ontwikkelen en door te groeien in hetgeen waar jij goed in bent. Daarnaast zal het je ook motiveren om successen te behalen. Dit is weer nieuwe energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Op het moment dat je steeds van proefplaatsing naar proefplaatsing gaat, zal je nooit volledig ingewerkt worden. De duur van de proefplaatsing is daar simpelweg te kort voor. Je krijgt taken nog niet volledig onder de knie en je hebt waarschijnlijk ook nog geen tijd gehad om te kijken wat een aansluitende vervolgstap binnen de functie zou kunnen zijn.

Hoe ga je duurzaam aan het werk?

En dan komt natuurlijk de belangrijkste vraag; hoe ga je ‘duurzaam aan het werk’? Breng voor jezelf in kaart waar je goed in bent. Het is hierbij belangrijk dat je ook voorbeelden hebt, waarmee je kan aantonen dat je hier daadwerkelijk goed in bent. Zo kan je je toekomstige werkgever overtuigen van jouw toegevoegde waarde.

“Daarna ga je onderzoeken welke werkzaamheden niet mogelijk zijn voor jou en op welke manier dit toch opgelost kan worden”

Daarna ga je onderzoeken welke werkzaamheden niet mogelijk zijn voor jou en op welke manier dit toch opgelost kan worden. Hierbij kan je denken aan vergrotings- of spraaksoftware, maar ook het onderverdelen van telefoonwerkzaamheden zou je kunnen bespreken.

Tot slot is het belangrijk dat je onderzoekt wat de mogelijkheden bij de werkgever zijn. Is de werkgever bereid om met je mee te denken? Hebben ze al eerdere ervaringen met een ‘functie op maat’? Of is er een speciale afdeling binnen de organisatie, die zich richt op het inrichten van werkplekken?

Kortom, er zijn best wat stappen nodig om tot een duurzame werkplek te komen. Het is daarom ook helemaal niet raar als je op je eerste werkplek niet helemaal tot je recht komt en toch besluit om nog even verder te zoeken. Gun jezelf deze tijd, door ervaringen weet je het beste wat bij je past!

Wil je weten welke mogelijkheden Ctalents voor jou heeft? Doe de One Minute Check of plan een afspraak in met een Recruiter Impact.