Soraya over haar stage bij Ctalents

Soraya
HBO studente Commerciele Economie
stagiaire Sales en Accountmanagement
12 weken

Ctalents is met mij in contact gekomen via LinkedIn. Ik had namelijk een LinkedIn oproep gedaan, omdat ik opzoek was naar een stageplek. Ik ben daardoor bij vijf verschillende bedrijven op gesprek geweest, maar uiteindelijk heb ik voor Ctalents gekozen. Mijn keuze is gevallen op Ctalents door de taken die ik mocht gaan doen, het enthousiasme van de medewerkers en de maatschappelijke doelstelling van het bedrijf. Het was voor mij belangrijk dat een bedrijf ook iets ‘goeds’ deed voor de wereld.

Werkzaamheden

Mijn stage was door Covid-19 volledig online. De bijhorende werkzaamheden (gedurende de 12 weken) die ik deed waren voornamelijk: het eerste en tussentijdse contact met oude/nieuwe klanten, searchen naar passende kandidaten, kennismakingsgesprekken voeren met kandidaten, intake verslagen/ profielen van kandidaten maken, het matchen van kandidaten bij opdrachtgevers, kandidaten voorbereiden op sollicitatiegesprekken, meekijken bij onderhandelingen/arbeidsovereenkomsten en het deelnemen aan (klant) meetings en (sales) trainingen. Ik heb dus ervaring opgedaan bij een aantal verschillende sales processen binnen Ctalents.

Bijzonder en persoonlijk

Het leukste van mijn stage vond ik de kennismakingsgesprekken met kandidaten, omdat de gesprekken van lange duur waren (een uur per gesprek). Hierbij waren de gesprekken vaak bijzonder en persoonlijk. Je moet je voorstellen: de doelgroep visueel/auditief beperkte mensen hebben vaak minder hoop in het vinden van een leuke en passende baan. Ik vond het daarom erg leuk om met de kandidaten te bespreken wat wel mogelijk is via Ctalents. Daarnaast vond ik het leuk om hen weer het vertrouwen en hoop te geven in hun zoektocht naar een geschikte baan.

Vrijheid, zelfstandigheden en verantwoordelijkheid

Vanuit Ctalents heb ik veel vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid gekregen om dingen te leren en fouten te maken. Mijn grootste persoonlijke leerdoel was het verbeteren en ontwikkelen van mijn communicatietechnieken. Door het vele klantcontact heb ik dit leerdoel behaald. Verder had ik als doel om erachter te komen of dit vakgebied bij mij past. Dit heeft gelukkig positief uitgepakt. Ik vind het namelijk erg leuk om met klanten in contact te zijn. Daarnaast, heeft Ctalents mijn onzekerheden (of ik de kwaliteiten ervoor heb) afgenomen, waardoor ik nu niet meer aan mezelf twijfel. Mijn volgende stage zal dus weer in de sales/accountmanagement zijn.

Enthousiasme vanuit Ctalents

“Het leukste aan Ctalents vond ik het enthousiasme vanuit de werknemers. Verder heb ik echt het gevoel gehad dat mijn input en ontwikkeling van belang was. Daarbij hebben ze mij goed ondersteund in de dingen die ik wilde leren”. Aan de andere kant hebben zij ook laten weten dat ze het andersom (met mij) ook fijn hebben gehad, daarom hebben ze mij ook een bijbaan aangeboden.

Mijn tip voor andere studenten is: ben je opzoek naar een leerzame en leuke stage en wil je wat ‘goeds’ doen voor de wereld, ga dan op zoek naar een bedrijf met een maatschappelijk doel, zoals Ctalents.

Wil jij ook aan de slag bij Ctalents?

Solliciteer hier op één van onze functies!

Soraya

Tags:
Blog

Blog

 
 

Ontdek jij je verborgen talent?

Meld je aan via ons contactformulier en geef je talent de kans op ontdekking