Social Return

Wat is Social Return (on Investment) Of SROI?

Social return is het creëren van duurzame werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanuit overheidsopdrachten (inkopen of aanbestedingen) zie je steeds vaker een verplichting op Social Return of SROI. Het doel van Social Return is dat een investeringen door een gemeente of overheid concrete sociale winst oplevert.

Hoe kun je Social Return verplichting invullen?

Er zijn vele manieren om de Social Return verplichting in te vullen. Per aanbesteding of project kan dit sterk verschillen. Vanuit Ctalents is het mogelijk om werknemers in de reguliere functies te werven, selecteren en detacheren. Maar we kunnen ook kijken naar werkzaamheden die perfect passen bij onze doelgroep en die door hen te laten invullen. Ook is het mogelijk om bij Ctalents sociaal in te kopen.
Wil jij weten hoe jij je aanbesteding wint met Social Return? Sandra Ballij, Social entrepeneur van Ctalents, Ctaste en de Sign Language Coffee Bar, vertelt jou dat in dit webinar:
Meld je aan

PSO 30+ certificaat

Ctalents heeft sinds november 2019 het PSO 30+ (Abw)-certificaat. Het PSO 30+ certificaat erkent organisaties die minimaal aan de gestelde kwantitatieve eisen van artikel 2.82 van de Aanbestedingswet voldoen.

Doelgroep van Social Return
  • Iedereen die valt onder de participatiewet.
  • De mensen die gebruik maken van de WSW-,WGA-/WIA-/WAO-, Wajong of NUG regeling.
  • Ook mensen met een werkloosheidsuitkering (WW), langer dan 12 maanden werkloos en/of 50 jaar of ouder zijn.
  • Tenslotte mensen die opgenomen zijn in het doelgroepregister.
De mogelijkheden die wij bieden

Er zijn talloze mogelijkheden om op een creatieve manier invulling te geven aan uw social return verplichting. Ctalents zorgt voor de match tussen werknemer & werkgever! Dit doen wij door middel van detachering. Maar wij bieden ook begeleiding aan voor zowel werknemer als werkgever.

Onze ervaring leert dat zintuiglijk talent veel toegevoegde waarde kan bieden voor een bedrijf. Vanuit Ctalents wordt nooit gedacht vanuit de beperking maar er wordt gekeken naar de talenten. Uit eigen ervaring kunnen wij concluderen dat iemand die doof of slechthorend is vaak analytisch heel sterk of een sterk ontwikkeld oog voor detail heeft. Op een afdeling bij één van onze werkgevers is analytisch vermogen een absolute must. Sharon heeft haar droombaan hier gevonden en biedt enorme toegevoegde waarde door haar sterke analytische vermogen. Onze blinde en slechtziende talenten zijn een ster in niet alleen luisteren maar ook in horen wat er daadwerkelijk bedoeld wordt. Dit is perfect in te zetten bij banen in consultancy, HR, klantcontact en serviceafdelingen. Heeft u al nagedacht over deze competitive edge?

De meerwaarde voor uw bedrijf op een rij:

  • Medewerkers met hoge motivatie;
  • Loyaliteit is hoog en grote toegevoegde waarde voor uw team;
  • Diversiteit in uw bedrijf;
  • Het opnemen van SROI (Social Return On Investment) in de bedrijfsvoering levert uw rendement op!

Onze tevredenheidsgarantie en referenties delen we graag. Sluit uw bedrijf aan bij Ctalents, ontdek de toegevoegde waarde van zintuiglijke talenten én voldoe daarmee ook aan uw social return verplichting!

Heb jij een SROI verplichting? Wij denken graag mee met jouw invulling bij een aanbesteding of overheidsopdracht.
Plan vrijblijvend een afspraak in met een Adviseur Inclusie:
Maak een afspraak

Neem direct contact met ons op

Wil je weten wat Ctalents voor jou kan betekenen? Neem dan direct contact op.